Hvordan åbner man en Tesla med et dødt batteri?

Som de fleste elbiler kører Tesla også på det primære traktionsbatteri og et 12V-blybatteri. Men hvis 12V-batteriet dør helt, vil din Tesla blive deaktiveret, hvilket betyder, at ting som døre, vinduer og forlygter ikke virker. Så hvordan kan du åbne en Tesla med et dødt batteri?

Hvis din Tesla-dør er lukket, og du har et dødt batteri, kan du åbne døren ved at oplade 12V-batteriet gennem bagagerummet. 12V-batteriet er det batteri, der forsyner døre og andre hjælpesystemer på Tesla’en med strøm. Det er også det samme batteri, der tænder forlygterne, når hovedbatteriet på 400 V går ud.

Hvad er proceduren for at åbne en Tesla med et dødt batteri?

Hvis tilfældigvis dit frunk

 1. Få en ekstern 12V jumpstarter
 2. Find dækslet til slæbeøjet på den forreste kofanger i førersiden. Bugseringsdækslet er normalt en stor cirkel. Pop det ud ved at trykke på den øverste højre side af dækslet, indtil det skubbes indad, og træk derefter dækslet i din retning.
 3. Dernæst vil du bemærke to ledninger, der er forbundet til dette dæksel, eller de vil være inde i et hul, og du skal trække dem langsomt ud.
 4. Fastgør 12V-starthjælperens kabler til bilens kabler. Start med at tilslutte startstarterens røde positive kabel til din Teslas røde positive kabel. Tilslut dernæst 12V-starthjælperens sorte minuskabel til bilens sorte minuskabel.
 5. Anvende strøm ved hjælp af din eksterne starthjælper til at åbne bagagerummet.
 6. Når du har åbnet bagagerummet, skal du frakoble kablerne. Start med det sorte og derefter det røde.
 7. Fastgør kablerne tilbage til slæbetæppet, og sæt slæbetæppet tilbage ved at placere kablerne i åbningen og rette dækslet på plads, idet du begynder med det nederste venstre hjørne først og derefter skubber det på plads.
 8. Fjern dernæst det store sorte plastpanel, der huser 12V-blybatteriet. I de fleste tilfælde er det placeret over frunkrummet. Desuden er der ikke brug for værktøj for at åbne huset.
 9. Når du har åbnet bagagerummet, kan du se det sorte kabineindtagspanel, som normalt er placeret på førersiden af bilen. Dette panel kan også fjernes ved at trække clipsene opad.
 10. Dernæst kan du tilslutte det røde positive kabel fra starthjælpen til den røde positive pol på 12V-batteriet. Derudover skal du fastgøre det sorte minuskabel fra starthjælpen til den sorte minuspol på batteriet.
 11. Tænd for strømmen fra den eksterne jumpstarter
 12. Giv bilbatteriet ca. 10 minutter. Efter et kort øjeblik vil bilen tænde sine computere. Derudover vil du se, at touchskærmen tændes.
 13. Når du har sat strøm til bilen, skal du afbryde kablerne. Normalt skal du starte med at frakoble det sorte kabel og senere det røde kabel.
 14. Sæt de sorte paneler, som du tidligere havde fjernet, tilbage ved at poppe dem på plads igen. Sørg for, at panelerne er korrekt justeret, før du skubber dem på plads. Håndter dem med forsigtighed, da de er meget skrøbelige.
 15. På dette tidspunkt kan du åbne døren, selv om hovedtraktionsbatteriet på 400 V ikke har strøm. Strømmen i 12V-batteriet er nok til, at du kan åbne døren og andre hjælpesystemer.
 16. Til sidst skal du køre til en ladestation for at oplade bilen, og du bør ikke slukke bilen. Hvis du gør det, kan du sidde fast i bilen, hvis du ikke har ladet den helt op.
  N/B: Da Tesla giver dig besked, når dit 12V-batteri er ved at gå ud, er det vigtigt at oplade det i tide for at undgå, at batteriet går ud. Desuden forlænger opladning af batteriet i tide også batteriets levetid.
  Er Tesla gode i sne?

FAQ

Hvordan kan jeg flytte en Tesla med et dødt batteri fra vejen?

Hvis dit Tesla-batteri dør midt på vejen, behøver du ikke vente på, at du kan skubbe det til side, indtil kranvognen ankommer. Så længe 12V-batteriet har en vis opladning, kan du bruge det til at sætte bilen i neutral position. Ikke desto mindre bør du skubbe bilen langsomt og på korte strækninger.

Bemærk, at 12V-batteriet og 400V-batterier fungerer forskelligt. 400V-batteriet er til at drive motoren, mens 12v-batteriet bruges til at drive bilens hjælpefunktioner. Så hvis bilen løber tør for batteri, vil 12V-batteriet holde touchskærmen tændt, hvor du kan bruge den til at sætte bilen i neutral.

Hvad sker der, når en Tesla dør i et fjerntliggende område?

Hvis dit Tesla-batteri dør i et fjerntliggende område, skal du starte med at lede efter en anden bil, der kan hjælpe dig med at jumpstarte din bil. Sørg for, at bilen er en bil med forbrændingsmotor, da elbiler kan beskadige deres motor, hvis du jumpstarter andre biler.

Men hvis der ikke er nogen biler i nærheden, men du har en lithium-ion-starthjælper, kan du stadig få hjælp til at starte din bil. Du skal blot sørge for at tilslutte startstarterkablerne til polerne på 12V-batteriet efter behov. Derefter skal du besøge en ladestation for at oplade batteriet fuldt ud.

Er Tesla god til langdistancekørsel?

Det afhænger af ruten. Nogle ruter er gode til langturskørsel, mens andre ikke er det. Så hvis din rute har flere superchargerstationer eller toiletter, hvor du kan få adgang til opladning, er der ikke noget problem. Men hvis du vil køre langt på en rute med få opladningsstationer, bliver det en udfordring.

  Er en Tesla bedre end en Lamborghini?

Konklusion

Hvis din Tesla har et dødt batteri, men du ønsker at åbne døren, skal du bruge en starthjælp for at gøre det. Først og fremmest skal du åbne bagagerummet, før du kobler 12V-batteriet sammen med startstarteren. Når du har tændt 12V-batteriet, kan du nu åbne døren.

Tesla leveres med to batterier: 400V- og 12V-batterierne, 400V-batteriet er til at drive motoren, mens 12V-batteriet er til at drive hjælpesystemerne, f.eks. dørene. Når du har åbnet dørene, skal du sørge for at lade vinduerne stå delvist åbne, indtil du har ladet batteriet helt op.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z