Hvordan oplader man en Tesla i en nødsituation?

Selv om Tesla har mere end 25.000 superopladere rundt om i verden, er der nogle steder ingen veludbredte superopladere, hvilket kan efterlade bilister strandet. Så hvordan kan du oplade en Tesla i en nødsituation i sådanne områder?

Da alle nye Tesla’er leveres med en 110-volts stikkontakt (NEMA 5-15), kan du oplade din Tesla hvor som helst i en nødsituation, så længe der er en stikkontakt i væggen. Det eneste, du skal gøre, er at finde en. Hvis du er på motorvejen, skal du søge efter en rasteplads. Sådanne steder har normalt udendørs stikkontakter, hvor du kan tilslutte din oplader.

Disse 120V stikkontakter på rastepladsen oplader dog normalt lidt langsommere end 240V stikkontakter. Du vil normalt få 3 til 4 miles i timen fra en 120V stikkontakt. Bemærk, at disse udendørs stikkontakter på rastepladser normalt er bygget til autocamperbrugere, men hvis du har den ideelle adapter, kan du oplade din Tesla.

Ud over rastepladser kan udendørs stikkontakter til opladning af din Tesla i nødstilfælde også findes på lygtepæle højt oppe på telefonpæle eller på parkeringspladser. Så afhængigt af, hvor din Tesla løber tør for strøm, kan du lede efter et af disse steder, hvor du kan oplade den. Men du skal have din Tesla-oplader med.

Så hvis du er Tesla-kører og kører i en retning uden Tesla-superopladere, er det vigtigt at have en Tesla-oplader med dig og den rigtige adapter, hvis du skulle løbe tør for strøm. Du skal blot sikre dig, at den rute, du kører, har rastepladser eller lygtepæle, hvor du kan oplade din bil.

Hvad gør du, hvis din Tesla løber tør for opladning?

Tesla tilbyder en indstilling, der kaldes “slæbetilstand”. Denne indstilling gør det muligt at slæbe bilen til den nærmeste superchargerstation, hvis bilen løber tør for opladning. Det eneste, du skal gøre, er at sætte bilen i parkering, så kan den blive bugseret af en anden bil. Bemærk, at rattet ikke fungerer i bugseringstilstand.

  Hvad er den billigste elbil?

Hvor kan jeg oplade min Tesla?

Ved en Tesla-supercharger

Den bedste og hurtigste måde at oplade din Tesla på er ved en Tesla-supercharger. Selv om det er meget praktisk at oplade hjemmefra, er det superhurtigt at oplade ved en Tesla-supercharger. Du kan oplade op til 200 miles på 15 minutter, hvilket er enestående. Med mere end 25.000 Tesla-superopladere er det vigtigt at planlægge din tur i god tid, inden du forlader huset.

Hjemme

At oplade din Tesla derhjemme er den mest bekvemme metode. Du skal dog anskaffe dig enten et vægstik eller en mobilstik/120- eller 240-volts stikkontaktadapter for at oplade din bil. Bemærk, at en vægoplader oplader op til 44 miles i timen, mens 120-voltsladeren fylder op til 3 miles og 240-voltsladeren op til 30 miles.

En “destinations”-oplader

Som nævnt tidligere er destinationsopladning det bedste til nødsituationer. Det er ligegyldigt, om det er på motorvejen eller i byen. Destinationsopladere kan findes uden for de fleste hoteller, rastepladser, parker og endda på lygtepæle. Du skal dog have den ideelle adapter for at oplade din bil.

En offentlig oplader

En anden opladningsmulighed for din Tesla er at få en offentlig oplader. Dette leveres normalt af virksomheder som ChargePoint og mange andre. Bemærk, at omkostningerne vil blive opkrævet fra dit kreditkort, hvis du benytter denne service.

Hvordan kan jeg undgå at løbe tør for strøm, når jeg er på tur?

Hvis du vil undgå nødopladning, skal du have en klar plan for din rejse og vide, hvor du skal oplade din Tesla, når den løber tør for strøm. Med Teslas Go Anywhere-værktøj kan du planlægge dine ture og undgå at blive strandet midt i ingenting.

  Laver Volvo elbiler?

Go Anywhere-værktøjet giver dig de hurtigste ruter og placeringen af superopladere. Det fortæller dig også, hvor lang tid det vil tage dig at oplade, så du ikke skal gætte dig frem. Desuden hjælper den turplanlægger i bilen, som Tesla tilbyder, dig med at styre din tur korrekt og undgå nødsituationer.

FAQ

Hvor langt kan en Tesla køre på en enkelt opladning?

Det afhænger af Tesla-modellen og -varianten. Forskellige Tesla-modeller kommer med forskellige batteristørrelser. De fleste Teslaer holder dog mellem 263 miles og 420 miles. Den Tesla med den mindste rækkevidde er model 3 med en maksimal rækkevidde på 263 miles, mens Teslaen med den længste rækkevidde er model S med 412 miles.

Hvor meget koster det at oplade en Tesla på en ladestation?

Hvis du oplader din Tesla ved en Tesla-supercharger, skal du betale omkring 0,25 dollar pr. KW for model 3, S og X. Men hvis du har købt din Tesla før 2017, kan du oplade gratis. Så en fuld opladning på ca. 260 miles vil koste dig ca. 23 dollars, hvilket er ganske billigere end at tanke en benzinbil.

Hvor lang tid tager det at oplade en Tesla?

Det afhænger af, hvor du oplader din Tesla og de leverede volt. Hvis du oplader ved en Tesla-supercharger, kan din bil være fuld i løbet af 40 til 60 minutter. Det vil dog tage længere tid, hvis du oplader din Tesla hjemmefra. Men hvis du vil fremskynde processen, bør du installere en 240V-stikdåse i stedet for en 120V-stikdåse.

  Hvor mange år holder en Tesla?

Hvor længe holder Tesla-batterier?

Da Tesla-batterier består af lithium-ion, forringes dette materiale langsomt over tid. Så efter et stykke tid kan batteriet miste sin opladning. Efter 50.000 miles vil en Tesla miste ca. 5 % af sin oprindelige opladning og 10 % efter 150.000 miles. Desuden tilbyder Tesla en 8-årig garanti på batteriet.

Kan jeg bruge en almindelig stikkontakt til at oplade min Tesla?

Du kan bruge en almindelig 110V eller 240V stikkontakt til at oplade din Tesla. Du skal blot anskaffe dig den rigtige adapter for at gøre opladning mulig. Tesla leverer en 110V stikkontakt (NEMA 5-15) som standardudstyr til alle Tesla’er. Denne stikkontakt kan bruges i hjemmet eller endda på offentlige steder til at oplade din Tesla.

Resumé

Hvis din Tesla tilfældigvis løber tør for strøm undervejs, bør du starte med at lede efter en Tesla-supercharger. Men hvis en supercharger ikke er i nærheden, er din næste mulighed at lede efter en rasteplads eller en lygtepæl med en stikkontakt. Med den rigtige adapter kan du forsyne din bil med strøm og fortsætte din tur.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z