Hvad er den billigste elbil?

I øjeblikket er der et par relativt billige elbiler på markedet, men de er ikke lige så anvendelige som nogle af deres større modstykker. Selv om de ikke har så stor rækkevidde eller effekt, kan de bruges til daglig pendling i bymiljøer.

Det er værd at nævne, at EV-markedet endnu ikke kan sammenlignes med markedet for biler med forbrændingsmotor. Dette bør ændre sig hen ad vejen, og når det sker, vil vi sandsynligvis se flere EV’er ude og køre. Hybridbiler er mere eller mindre det samme, da der er endnu færre af dem, der kører rundt.

I øjeblikket er den billigste anvendelige EV-bil Mini Cooper SE med en detailpris på 30 dollars. Den næstbilligste EV er Nissan Leaf, som koster omkring 32.000 dollars. Hyundai Ioniq Electric fra 2021 koster 34 dollars og Chevy Bolt EV fra 2021 koster 37.000 dollars.

Den billigste luksus-EV er Tesla Model 3, som starter ved 41k $ og er tæt fulgt af Ford Mustang Mach-E, som starter ved 44k $. For 53k $ kan du få en Tesla Model Y, og hvis du er villig til at bruge mere end 61k $, er det Polestar 2, du skal have.

Mini Cooper SE

Mini er et mærke, der er kendt for at levere en hel del substans for ikke så mange penge. Hvis du kombinerer det med et design, der er umiddelbart genkendeligt, er Cooper SE måske den perfekte bil for dig. Selv om SE kun er vurderet til 110 miles på en fuld opladning, er sådanne estimater for rækkevidde langt under den gennemsnitlige daglige pendling.

  Skal jeg købe en elbil nu eller vente?

Der er dog nogle få tests, hvor Mini Cooper SE kunne køre op til 150 miles. Ud over rækkevidden er Mini’en lille, adræt og nem at placere. Afslutningsvis kan man sige, at Mini er en perfekt bybil, da den tilbyder tilstrækkelig rækkevidde og generelle bekvemmelighedsfunktioner til en meget overkommelig pris.

Nissan Leaf

Hvis du er på markedet for en elbil, der koster lidt, men rækker langt, kan Leaf måske være et skridt i den rigtige retning. Til en mærkatpris på 32.000 dollars tilbyder Leaf en rækkevidde på 150 miles, hvilket er ret prisværdigt i betragtning af prisskiltet.

Hvis du vil have en endnu større rækkevidde, kan du betale flere penge for at opgradere til Nissan Leaf Plus, som har en rækkevidde på 226 miles. Selv om Leaf ikke rigtig er skabt til langdistancekørsel, er den et godt køb som daglig pendler.

Hyundai Ioniq Electric

For 34.000 dollars kan du få den ekstremt populære Hyundai Ioniq Electric med en rækkevidde på 170 miles, og det bør du helt sikkert gøre, da Ioniq er en af de mest konkurrencedygtige kompakte EV-biler på markedet. Ioniq Electric tilbyder nu også Level 3-opladning, hvilket skulle reducere opladningstiden til et mere acceptabelt niveau.

Infotainmentsystemet er anstændigt, og det samme er den generelle komfort og plads. Det er værd at nævne, at Ioniq ikke rigtig er førende i sin klasse på noget som helst område, men den gør mange ting rigtig godt. Som sådan er Ioniq Electric bestemt en bil, der er værd at kigge nærmere på.

Chevrolet Bolt EV

Hvis du vil have det bedste dollar-per-mile-forhold i hele det billige EV-segment, så er det Chevy Bolt EV, du skal vælge. Med en anslået rækkevidde på 259 miles er Bolt EV selve kongen af miles per dollars-forholdet. Prisen for Bolt EV var omkring 37.000 dollars, da denne artikel blev skrevet.

  Hvad er den mest komfortable familiebil?

Bolt EV er dog ikke perfekt, da den ser og føles billig indvendigt med masser af plastik og andre billige materialer. Sæderne er lidt til den faste side, og designet ser kedeligt og livløst ud. Den nye Bolt EV fra 2022 er lige om hjørnet, og du bør springe denne over og vente på den nye.

Tesla Model 3

Når det gælder små relativt billige EV’er, er Tesla Model 3 langt den mest kendte. Med en mærkatpris på lige under 42.000 dollars tilbyder Tesla Model 3 en hel del værdi. Standard Range Plus-modellen tilbyder en rækkevidde på mere end 260 miles, hvilket er mere end nok selv for dem, der bruger meget tid på at køre.

Praktisk set tilbyder Tesla’en en overflod af plads til både passagerer og last. Det er svært at gå imod Model 3, fordi den tilbyder meget for denne prisklasse. En af de største fordele er muligheden for at bruge Teslas supercharger-netværk, hvilket ingen anden bil end en Tesla kan gøre.

FAQ-afsnit

Hvad er den bedste elbil til pengene?

Hvad angår de bedste muligheder for pengene, er Tesla Model 3 og Hyundai Kona Electric de to bedste elbiler på markedet lige nu. Tesla’en tilbyder enestående rækkevidde, design og komfort, og den tilbyder også en overflod af interessante løsninger inden for teknologi, sikkerhed og autonom kørsel.

Hvad angår Hyundai Kona Electric, er rækkevidden bare så god, at den ikke kan matches til prisen, hvilket gør Kona til den bedste mainstream EV på markedet lige nu.

  Hvad er de bedste sedan'er med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Hvad er den billigste plug-in hybrid lige nu?

Både plug-in hybrider og EV’er bliver langsomt mere og mere populære. Som sådan har priserne en tendens til at falde til et mere overkommeligt niveau, og hvis du vil have de billigste plug-in-hybridbiler lige nu, er det Toyota Prius Prime og Hyundai Ioniq Plug-in-hybridversionen, du kigger på.

Toyota’en starter omkring 28.000 dollars og Hyundai starter så lavt som 26.000 dollars. Begge er anstændige for pengene, men Toyota’en tilbyder dog lidt mere ekstra.

Skal jeg købe en elbil lige nu?

Det afhænger af, om du er i stand til at udnytte EV-platformen fuldt ud. Hvis du bor i et område, hvor der allerede findes en god opladningsinfrastruktur, så er det klart, at du bør købe en EV. Men hvis du konstant rejser lange afstande, og der ikke er så mange opladere i nærheden, bør du droppe det for nu.

Selv om en EV under sådanne omstændigheder kan være en dårlig idé, kan du, hvis du har flere biler, vælge en EV som din daglige pendler, hvis du har flere biler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z