Hvad er Tesla Summon-tilstand?

Tesla er et af de bilmærker, der har de fedeste og mest avancerede teknologier. Og en af de mest bemærkelsesværdige Tesla-teknologier er det fuldt selvkørende system, der gør bilen næsten autonom. Men hvad er Tesla summon mode?

Tesla Summon Mode er en funktion, der giver Tesla-chauffører bekvemmelighed og sikkerhed, når de parkerer og henter deres bil. Hvis du f.eks. har parkeret din bil på et trangt sted eller i din private garage, kan du kommandere bilen til at komme til dig uden at skulle kæmpe for at få adgang til den.

Tesla introducerede summon-teknologien i september 2016. Denne teknologi er en del af softwareopdateringen til autopilot version 7.1. I første omgang var denne teknologi kun tilgængelig for Tesla Model S og X, men senere blev den også introduceret til Tesla Model 3. Desuden kommer den som standard på Tesla Model Y.

Hvordan aktiverer jeg Tesla summon mode?

Det er ret nemt at aktivere Tesla summon mode. Det første skridt er at sikre, at Tesla står i parken og er slukket. Derefter skal du holde den midterste knap på nøglehåndtaget nede i ca. tre sekunder, indtil advarselslysene tændes og skifter fra at blinke til at være konstante.

Når havariblinket er konstant, slipper du den midterste knap. Din Tesla har aktiveret tilkaldelsestilstand. Bemærk, at knapperne forreste bagagerum og bagagerumsknappen fungerer som retningsbetjening. Så de forreste bagagerumsknapper er til at køre fremad, mens bagagerumsknapperne er til at køre baglæns eller baglæns.

Hvis du vil annullere tilkaldelsestilstanden, skal du blot trykke på den midterste knap ned igen. Alle disse procedurer kan også udføres via Tesla-appen. Desuden arbejder Summon sammen med HomeLink for at lade systemet fungere. Det kan betjene garagedøren og åbne og lukke den efter ind- og udkørsel.

  Vil elbiler blive billigere?

Hvad betyder det at tilkalde en Tesla?

At tilkalde en Tesla er at kommandere den til at komme til dig eller til at komme ud af et konstrueret område. Tesla-tilkaldelsestilstanden tilføjer bekvemmelighed og sikkerhed for brugerne, da de ikke behøver at kæmpe for at få adgang til deres bil på indsnævrede steder.

Kaldes alle Teslaer tilkald?

Nej. Tesla introducerede summon i september 2016. Derfor har alle Teslas, der er fremstillet før denne periode, ikke denne funktion. Folk, der ejer Teslaer, der er fremstillet før september 2016, kan dog stadig downloade softwaren og kalde deres bil frem. Så de kan stadig nyde godt af summon-tilstanden, selv om deres biler blev fremstillet tidligere.

Hvad er forskellen mellem Teslas summon og smart summon?

Tesla summon er en funktion, der giver dig mulighed for at kommandere din Tesla fra en parkeringsplads til at hente dig. Smart summon er derimod den forbedrede version af Summon Mode, da den gør det muligt for bilen at køre til dig eller til en destination, som du vælger.

Selv om disse to funktioner ligner hinanden, er Smart Summon den avancerede version af Summon Mode. Ud over at komme til dig kan den også sætte dig af og parkere bilen for dig. Så det er altså mere end blot at indkalde.

Desuden blev summon opdateret til smart summon i september 2019. Det er efter, at Tesla opdaterede sin autopilot-software til version 10.0. Den nyeste smart summon-funktion er dog kun tilgængelig for Tesla-biler med Autopilot FSD-software.

  Bedste elbiler til en første bil

FAQ

Hvad er Teslas aktive sikkerhedsfunktioner?

Alle Tesla’er, der er fremstillet efter 2014, er udstyret med aktive sikkerhedsfunktioner. Disse funktioner er vigtige, når du bruger et autopilot- eller selvkørselssystem på en Tesla. Desuden er disse funktioner muliggjort af Teslas autopilot-hardware og -softwaresystem, og de omfatter bl.a:

  • Automatisk nødbremsning
  • Undgåelse af vognbaneafvigelse
  • Undgåelse af vognbaneafvigelse i nødstilfælde
  • Advarsel om kollision fremadrettet
  • Advarsel om sidekollision
  • Overvågning af blinde vinkler
  • Acceleration med opmærksomhed på forhindringer
    Disse sikkerhedsfunktioner er meget vigtige og bidrager til at holde føreren og passagererne sikre til enhver tid. Føreren skal dog være fuldt ud opmærksom på vejen på trods af de sikkerhedsfunktioner, som denne bil tilbyder.

Siger alle Teslas til?

Efter at være blevet opdaget i 2016 blev Tesla summon-funktionen oprindeligt indført på Tesla Model S og X. Men senere blev den også indført på Tesla Model 3. I dag kan denne funktion findes på alle Tesla-modeller med Tesla Model Y inkluderet.

Hvor meget koster Tesla smart summon-funktionen?

Tesla introducerede smart summon-funktionen i slutningen af 2016. Det betyder, at Tesla-modeller fremstillet før denne periode ikke har Smart Summon-funktionen. Hvis din Tesla har forbedret autopilot og fuldt ud selvkørende teknologi, kan du dog stadig installere smart summon-funktionen.

Hvis du ønsker at tilføje Tesla smart summon-funktionen på din Tesla, skal du aflevere mindst 6.000 dollars. Og hvis du ikke har den forbedrede autopilotfunktion, skal du installere den først, hvilket kan koste dig endnu mere.

Er Tesla FSD gratis?

FSD betyder i sin helhed “fuld selvkørsel”. Denne funktion gør ikke Tesla fuldt ud autonom, men den leverer nogle ekstra funktioner, der gør det nemt og sjovt at køre bilen. Kort sagt giver FSD masser af førerassistancefunktioner, der gør det sjovt at køre Tesla.

  Er det i orden at lade en elbil stå i stikkontakten?

Ikke desto mindre er de selvkørende funktioner, som FSD tilbyder, ikke gratis, da Tesla opkræver et månedligt gebyr. Tesla-ejere, der har deres bil udstyret med det grundlæggende autopilotsystem, skal betale et månedligt gebyr på mindst 199 dollars, mens de, der har udvidede autopilotfunktioner, skal betale mindst 99 dollars om måneden.

Har du brug for autopilot til Summon?

Ja, du har brug for den rigtige autopilot til Summon. Selv om autopilot 1 er udstyret med den rette hardware til at understøtte grundlæggende summon, kan den ikke understøtte Smart Summon-funktionen. Til smart summon skal du bruge autopilot 2-hardware på din bil. Så hvis din Tesla har forbedret autopilot og fuld selvkørselsfunktion, bør smart summon fungere.

Bottom line

Sammenfattende er Tesla Summon Mode en funktion, der giver Tesla-bilister bekvemmelighed og sikkerhed, når de parkerer eller henter deres bil fra en parkeringsplads eller garage. Uanset dette skal føreren være på vagt, da dette system ikke er 100 % effektivt.

Det er dog ikke alle Teslaer, der leveres med Summon Mode, da den kun er tilgængelig på Tesla-modeller fremstillet efter 2016. Hvis din bil har autopilot og er fremstillet før 2016, kan du stadig installere summon-funktionen på din bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z