Hvor ofte skal Tesla’er serviceres?

Tesla fremstiller fuldt elektriske biler, hvilket betyder, at de ikke har brug for standardvedligeholdelse som olieskift, udskiftning af brændstoffilter eller tændrør. Men som alle andre biler har Tesla’er stadig brug for korrekt vedligeholdelse for at kunne fungere problemfrit. Så hvor ofte skal Tesla’er serviceres?

Tesla har ikke en bestemt tidsramme for service. I stedet anbefaler Tesla at servicere din bil efter behov. Derfor kan tiden og omkostningerne til vedligeholdelse af din bil variere fra det ene år til det andet. Uanset det skal nogle serviceeftersyn foretages ofte, og de omfatter bl.a:

 • Tesla anbefaler sine kunder at udskifte deres bildæk hver 6.250 miles, eller når forskellen i profildybde er 2/32 eller mere. Ud over at rotere dækkene skal hjulene afbalanceres og justeres.
 • Kabineluftfilter – kabineluftfilteret skal også skiftes ofte, da det forhindrer støv, pollen og andre partikler i at trænge ind i luftventilerne. Den anbefalede udskiftningsplan varierer dog fra den ene Tesla-model til den anden. Det bør skiftes hvert 2. år på Tesla Model 3 og Y og hvert 3. år på Model S og X.
 • Test af bremsevæske – Tesla råder kunderne til at teste bremsevæsken hvert 2. år og skifte den efter behov.
 • HEPA-filter (High-efficiency particulate air) – hvis din Tesla-model leveres med et HEPA-filter, bør du udskifte det hvert 2. år.
 • Airconditionsservice – denne service omfatter udskiftning af A/C-tørreposen for at sikre exceptionel effektivitet og lang levetid for bilens klimaanlæg. Ikke desto mindre bør den udskiftes på forskellige tidspunkter i forskellige Tesla-modeller. Den bør udskiftes efter 6 år i model 3, efter 4 år i model Y og efter 3 år i Model S og X.
 • Vinterpleje – dette gælder for folk i kolde områder. Sørg for at rengøre og smøre alle bremsecalipre hver 12. måned eller efter 12.500 miles.
  Tidligere skulle Tesla have sine kunder til at servicere deres biler årligt. Men tingene ændrede sig, efter at Tesla har gennemgået data for hele flåden. Virksomheden bemærkede, at dens biler var i stand til at klare en længere periode uden regelmæssig vedligeholdelse i modsætning til konventionelle ICE-biler.
  Tesla vs. Mercedes - hvilken er bedst?

Dette er en af hovedårsagerne til, at Tesla er mere overkommelig at vedligeholde end traditionelle benzindrevne biler. Så så længe du sørger for, at de ovenfor anbefalede serviceeftersyn udføres, bør din Tesla gnide godt og effektivt.

Desuden behøver bilisterne ikke at gå til inspektion i servicecentret, da Tesla-ejernes app holder styr på de forskellige tidsfrister for disse dele og giver bilisterne mulighed for at vide, hvornår de skal planlægge service.

Hvad er prisen for den almindelige Tesla-servicevedligeholdelse?

Da Tesla er fuldt elektrisk, er der nogle få bevægelige dele at bekymre sig om, som ikke går let galt. Derfor vil omkostningerne til vedligeholdelse af din Tesla i de første par år være meget lave, og bilen går ikke let i stykker. Desuden behøver du ikke at bekymre dig om nogen standardservice, som fremhævet tidligere.

Der er dog nogle almindelige serviceeftersyn, som du skal være opmærksom på hvert år. Disse omfatter dækrotation, udskiftning af kabineluftfilter, viskerblade og skylning af bremsesystemet. Ikke desto mindre er det vigtigt at vide, hvor meget du vil være forpligtet til at bruge på disse årlige vedligeholdelsesdele. Omkostningerne til vedligeholdelse af disse dele omfatter:

 • Dækrotation – 35 til 100 USD
 • Luftfilter i kabinen – 60 til 200 dollars
 • Viskerblade – 20 til 50 $.
 • Skylning af bremsesystemet – 100 til 110 $.
  N/B: Priserne varierer, fordi det afhænger af den Tesla-model, som du har med at gøre. F.eks. er prisen for dækrotation på en Tesla Model 3 billigere end på en Tesla Model S.
  Skal jeg købe en brugt Tesla?

Hvad dækker Tesla fabriksgarantien?

Når du køber en ny Tesla, er det vigtigt at vide, hvad garantien dækker, og hvad den ikke dækker. De fleste nye Tesla-ejere tror, at den 8-årige garanti dækker alt, men det er ikke tilfældet. Garantien på 8 år eller 150.000 miles for Tesla Model S og X og 8 år eller 100.000 miles for Tesla Model 3 og Y dækker kun batteriet og drivaggregatet.

Tesla tilbyder en grundlæggende begrænset køretøjsgaranti på 4 år/50.000 miles garanti ligesom de fleste ICE-biler. Den har dog også 5 år eller 60.000 miles garanti for det supplerende fastholdelsessystem (SRS) og 12 år eller ubegrænsede miles for rust på karrosseriet.

FAQ

Hvad er Teslas udvidede serviceaftale?

For at hjælpe kunderne med at få let ved at dække dyre reparationer tilbyder Tesla også en udvidet serviceaftale. Denne aftale dækker dog kun Tesla Model S og X. Ikke desto mindre kan folk, der ejer Tesla Model 3 og Y, overveje at få en eftermarkedsgaranti fra en privat udbyder.

Ejere af Tesla Model S og X kan få to års eller fire års ekstra dækning via programmet for udvidet serviceaftale. Ikke desto mindre er det også vigtigt at bemærke, at denne dækning ikke omfatter et batteri og en drivenhed.

Er det et must at tage min Tesla med til et Tesla Service Center?

Du kan tage din bil med til et servicecenter, der ikke er Tesla, men i tilfælde af problemer kan dækningen under din Tesla-garanti blive påvirket. Desuden har Tesla over-the-air softwareopdateringer, fjerndiagnostik og support fra Teslas mobile vedligeholdelsestjenester.

  Er det billigere at køre i en Tesla end i en benzinbil?

Hvad er den mobile Tesla-vedligeholdelsesenhed?

Da Tesla kun har få servicecentre, tilbyder de mobil vedligeholdelse, hvor de kommer direkte til dig. Den mobile Tesla-vedligeholdelsesenhed kan dog kun hjælpe dig med at rotere dæk eller få skiftet dine filtre. Det eneste, du skal gøre, er at bestille tjenesterne fra Tesla-appen.

Bottom line

I modsætning til ICE-biler har Tesla ikke længere planlagt servicevedligeholdelse. Tidligere krævede Tesla, at alle Tesla-biler skulle serviceres hvert år, men det er ikke længere tilfældet, efter at Tesla har opdaget, at bilerne er mere holdbare og ikke har brug for regelmæssig vedligeholdelse.

Tesla anbefaler dog, at visse dele bliver serviceret, når de har nået bestemte kilometer. F.eks. bør der foretages en fuld serviceinspektion hvert år, mens dækrotation og hjulbalance udføres efter 6250 miles. På den anden side bør kabineluftfilteret og bremsesystemet udskiftes hvert andet år.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z