Hvor ofte skal du vaske din bil?

De fleste professionelle bilvaskere anbefaler, at du vasker din bil grundigt hver anden uge eller hver anden uge. Du skal dog ikke tøve med at vaske din bil endnu tidligere, hvis det er nødvendigt. Det er vigtigere at vide, hvordan du vasker din bil, end det er at vide, hvor ofte du bør gøre det, så sørg for at læse denne artikel for at finde ud af det.

Du er først nødt til at indse, hvad forskellene er mellem håndvask i modsætning til at tage din bil gennem en 5-minutters bilvask. Kort sagt er det altid bedre at håndvaske en bil, fordi du vil være i stand til at rengøre bilen mere grundigt uden at forårsage lakskader eller skader.

Det er vigtigt at vaske din bil mindst en gang om ugen om vinteren på grund af alt det ekstra salt på vejene, som kan forårsage skader på din undervogn og kofangere, hvis det ikke bliver afhjulpet i tide. Når det er sagt, skal du vaske din undervogn specifikt mindst fire gange om året.

Det er aldrig en god idé at køre i en beskidt bil af forskellige årsager. Der dannes alle mulige urenheder på lakoverfladen, som med tiden endda kan beskadige lakken. Hvis du vil bekæmpe korrosion tilstrækkeligt, skal du desuden vaske din bil for at sikre, at alle paneler er korrosionsfrie.

Vask din bil i hånden i stedet for at bruge en bilvask

Der findes to typer bilvaskemaskiner, der er let tilgængelige på næsten alle hjørner af året. Du kan enten vælge at vaske din bil i hånden eller bare trække dit kreditkort gennem den automatiske bilvaskestation og håbe på, at alt går efter planen.

  Bedste luksusbil til ældre

Det er altid bedre at vaske bilen i hånden, fordi det mindsker risikoen for at beskadige bilens ydre overflade. Automatiserede bilvaske er ikke designet til en specifik bil, hvilket betyder, at de ikke er i stand til at skræddersy vaskeoplevelsen til en specifik bil.

De bruger også store aggressive børster, der snurrer ved høje hastigheder, hvilket er kendt for ofte at beskadige din lak. Hovedårsagen til, at folk vælger disse typer vaske sessioner, er, at de ikke har den nødvendige tid til at vaske bilen personligt.

Hvis det er tilfældet, er det meget tilrådeligt for dig at bare hyre en anden person til at håndvaske din bil, da dette kombinerer både tidseffektivitet og en sikker vask for din lak.

Vask af din bil på forskellige årstider – sommer vs. vinter

Både vinter og sommer byder på et særligt sæt af omstændigheder, hvad angår bilvask, fordi vejene om vinteren er fyldt med salt og små sten for at holde dig sikker mod is. På den anden side vil alt det, der samler sig oven på din lak om sommeren, nødvendigvis tørre hurtigere ud, hvilket betyder, at det kan være sværere at tage af.

Derfor bør du rense forureninger som disse, når du ser dem, men ellers bør du vaske din bil mindst to gange om måneden. På den anden side giver vinterkørsel et helt andet sæt udfordringer, hvilket betyder, at vasketilgangen også bør ændres i overensstemmelse hermed.

Salt er ekstremt skadeligt for bilens lak, hvis det ikke rengøres ofte, fordi det let kan beskadige din lak og endda forårsage rustpletter. Derfor bør du vaske din bil om vinteren mindst én gang om ugen. Det er også vigtigt, at du vasker din bil, mens udetemperaturen er over 40 grader Fahrenheit for ikke at fryse dig selv og bilen.

  Hvad er den mest pålidelige cabriolet sportsvogn?

Vask af din undervogn – mindst fire gange om året

Det er en nødvendighed at vaske din undervogn for at forhindre korrosion, selv om de fleste mennesker aldrig tænker på det på den måde. Sørg for at være ekstra opmærksom, hvis du ofte kører offroad eller på mudrede veje. Det betyder normalt, at du bør vaske din undervogn 6 gange om året.

Desuden bør du også vaske din undervogn oftere om vinteren, hvis den region, du bor i, bruger salt som vejsalt til at forhindre isdannelse. Saltlage bruges også ofte som isafskræmmer, så du skal overveje at vaske din undervogn i overensstemmelse hermed.

Den bedste måde at vaske undervognen på er ved at bruge en højtryksrenser med fortyndet bilvaskemiddel. Sørg for at rengøre alle de svært tilgængelige kroge og hjørner, da disse er kendt for at ophobe masser af salt og saltlage om vinteren.

FAQ-afsnit

Skader højtryksrensere lakken?

Det afhænger af din højtryksrensers PSI. En ideel PSI er et sted mellem 1200 og 1800 PSI. Mere end 2000 PSI vil sandsynligvis forårsage små ujævnheder i lakken. Højtryksrensere med 3000 PSI bruges faktisk til at fjerne maling fra metaloverflader, så sørg for at undgå disse.

Selv om de fleste højtryksrensere ikke vil forårsage nogen synlige skader på lakken, men hvis du bruger dem i længere perioder, kan de ofte forårsage rust, hvilket ikke er noget, du nogensinde ønsker at se på din bil.

  Bliver bilerne mere eller mindre pålidelige

Hvor meget skal jeg betale for en bilvask?

En grundlæggende håndvask bør koste dig et sted mellem 10 og 20 dollars, afhængigt af hvor ren din bil skal være. Hvis du vælger specifikke tillægsydelser som f.eks. voksbeskyttelse, keramiske belægninger, særlig fælgrensning og interiørrensning, skal du regne med ca. 5 USD mere pr. enkelt tillægsydelse.

Alt dette afhænger også af, hvor beskidt din bil er, fordi forskellige vaskefirmaer bruger forskellige slags produkter alt efter, hvor meget intensitet det kræver at fjerne alle urenhederne.

Er bilvask ulovligt?

Ifølge nogle statslove i USA er det ikke tilladt at sprøjte din indkørsel og din bil med vandslange, fordi du dermed spilder vand. Nogle statslove kræver, at du skal bruge særlige aflukningsslanger, ellers kan du ikke selv rengøre din bil.

På den anden side skal bilvaskfirmaer opfylde et væld af statslige krav for overhovedet at kunne rense din bil. Californien har for nylig vedtaget en lov, der betyder, at du kan få en bøde på op til 500 dollars, hvis du forsøger at vaske din bil med en slange i din indkørsel.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z