Kan en BMW serviceres alle steder?

En BMW kan serviceres hvor som helst, men det er bedst at få service udført hos den lokale forhandler.

BMW’er er fremstillet med meget kompleks teknik og mange års forskning. De er ekstremt komplekse sammenlignet med andre budget- eller masseproducerede biler. Motoren og andre enheder er pakket meget følsomt, så en enkelt fejl fra en lokal mekaniker kan koste dig meget.

Service udenfor

Mange mennesker er vant til at lade deres biler servicere af nogle nærliggende værksteder eller endda af dem selv. De tror, at BMW’er er ligesom alle andre biler, der har en motor, et transmissionssystem og sæder. Det er dog ikke så enkelt i BMW’s tilfælde, fordi de er meget vanskeligere end mange andre biler.

Du bør forsøge at finde en meget dygtig mekaniker, ellers skal du bare holde dig til de autentiske BMW-forhandlere. Mekanikere udefra skal være gode til nogle bestemte biler, men det er ikke nødvendigt, at de ville være mestre i alle biler. Ikke desto mindre er der nogle mekanikere på lokale værksteder, som faktisk kan arbejde på BMW’er.

Erfaring personale

De første problemer med værkstederne er, at de ikke har så meget faglært arbejdskraft. I modsætning hertil får mekanikere, der arbejder hos BMW-forhandlere, deres uddannelse og arbejder på forskellige BMW-, MINI- og Rolls-Royce-biler. Mekanikerne på de lokale værksteder er ikke altid den bedste løsning for dig.

Nogle mekanikere har dog faktisk arbejdet hos disse tyske bilforhandlere. Mange mekanikere forlader deres job hos store firmaers forhandlere og åbner deres værksteder. Du kan finde mange mekanikere, der har arbejdet med disse biler. Disse mekanikere bør være dit bedste bud.

Diagnostiske enheder

En anden ting, der skal diskuteres, er det diagnostiske udstyr. BMW-forhandlere hævder, at de har det bedste diagnoseudstyr til deres biler. Men i dag investerer mange nye værksteder kraftigt i deres forretning, og de har også sådant udstyr.

  Findes der en 4-dørs BMW cabriolet?

Det er dog ikke alle værksteder, der har det nyeste udstyr og apparatur. Disse kan undlade at diagnosticere et vigtigt problem i din bil, hvilket ville føre til alvorlige skader. Derfor bør du først se på værkstedets troværdighed og omdømme, før du tager din bil dertil.

Fordele

Alt i alt er der mange fordele ved at tage din BMW med til værksteder. De vil koste dig mere end 25 % mindre end BMW-forhandlere. Hvis du finder en erfaren mekaniker, som tidligere har arbejdet med disse biler, kan du helt sikkert tage din bil derhen. Du kan tage din BMW med ethvert mindre problem, og de vil få det ordnet for meget færre penge.

BMW-forhandler

Den bedste løsning er stadig at tage din bil til BMW-forhandleren for at få planlagt vedligeholdelse og reparationer. De har erfarne medarbejdere, som har arbejdet med disse biler i årevis. De tyske biler er ikke lavet som alle andre japanske biler. De er snarere lavet ekstremt komplekse.

Originale dele

En af de bedste ting ved at få dit service udført hos BMW-forhandlerne er at få de originale dele. Disse dele er for det meste importeret fra udlandet. Hvis du skal udskifte nogle mindre dele, kan det nemt gøres på lokale værksteder. Men hvis du skal udskifte en større del som f.eks. transmissionssystemet, skal du henvende dig til de autentiske forhandlere.

Faglærte arbejdere

Personalet hos BMW-forhandlerne er yderst erfarne og uddannede. Disse mennesker arbejder dagligt med BMW’er. De komplekse BMW’er har også brug for udstyr til service med, og disse mekanikere er erfarne til at arbejde med dette udstyr.

  BMW X6 M Pålidelighed

Nyere BMW’er er meget komplekse. Medarbejderne på værkstederne får normalt lov til at arbejde med ældre BMW’er. Folk med ældre BMW’er har ikke garanti, og disse er heller ikke så komplekse, så de tager deres biler til værkstederne. De fleste mennesker med nye biler tager dem dog aldrig derhen. Dette skaber deres uerfarenhed over for de nye BMW’er.

Garantien ophæves

Der er en misforståelse om, at hvis du tager din bil til et lokalt værksted, så vil det annullere din BMW-garanti. Magnuson-Moss Warranty Act forbyder dette strengt. Du kan tage din bil med til et hvilket som helst værksted. BMW oplyser dog, at hvis en del bliver beskadiget på grund af tredjepartsværkstederne, vil de ikke være ansvarlige for den pågældende ting.

Fordele

At få udført service hos de autentiske BMW-forhandlere har sine fordele. BMW ved, at der er flere andre konkurrenter, så de har sænket deres priser eller tilbudt nogle bedre tilbud. En anden fordel er, at hvis du får en original udskiftet fra BMW-forhandlere, får du også 2 års garanti på den.

BMW-forhandlere VS værksteder

Begge disse har deres egne fordele. Hvis du har en ny BMW med garanti, skal du helt sikkert gå efter de autentiske forhandlere. Dette ville spare dig en masse penge. Tingene ændrer sig, når du ikke længere har en garanti.

Hvis du kender et BMW-specifikt værksted eller en person med erfaring i at servicere BMW’er, så bør du gå til disse værksteder. Disse personer er de samme, som har arbejdet hos BMW-forhandlere på et tidspunkt. De har som regel også det rigtige udstyr til din bil. De koster endda mindre end BMW-forhandlere.

  Hvad er forskellen mellem BMW 750i og 750Li?

FAQ

Hvor længe varer BMW-garantien?

Nogle gange er der forskellige garantidækninger for forskellige dele. Den oprindelige garanti, som dækker eventuelle fejl eller mangler ved bilen, varer dog i fire år eller 50.000 miles, alt efter hvad der kommer først. Hvis du oplever problemer med din BMW, bør du tage den med til dem og få den repareret gratis.

Ud over dette tilbyder BMW også 3 år eller 36.000 miles garanti på gratis planlagt vedligeholdelse. Der er også en garanti på højspændings litium-ion-batteriet, der bruges i hybridbiler, som holder i 8 år eller 80.000 miles. Korrosionsgarantien varer kun i ca. 12 år.

Er BMW’er dyre at vedligeholde?

Mange mennesker køber ikke gamle BMW’er og tyske biler, fordi de koster langt mere i vedligeholdelse. BMW’er er luksusbiler, og hvis du får problemer med disse biler, skal du betale for dyre dele. Planlagt vedligeholdelse er også dyrt på grund af deres komplekse systemer.

Hvor mange BMW-forhandlere findes der i USA?

BMW har omkring 341 forhandlere til deres BMW-biler. De har også 152 forhandlere for BMW-motorcykler, 126 for MINI og 36 for Rolls-Royce. Det tyske mærke har været i USA i ret lang tid nu, og de har haft stor succes.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z