Hvilke Mercedes modeller er forhjulstrukne?

Hvilke Mercedes er forhjulstrukne?

Hvis du skal købe en ny Mercedes-Benz, er en af de ting, du vil kigge på, bilens drivlinje. Du skal vælge mellem tre drivlinjesystemer: FWD, RWD eller AWD.
Flere Mercedes-Benz-modeller er udstyret med forhjulstræk, herunder A-Klasse, B-Klasse, CLA-Klasse og GLA-Klasse. Andre Mercedes-modeller har mulighed for at vælge enten FWD eller et andet drivlinjesystem. En af disse modeller er GLB-klassen, som har FWD som standard drivsystem.

Mercedes-Benz-modeller med forhjulstræk

A-Klasse

A-Klassen leveres med forhjulstræk som standarddriftssystem. Køberne har dog også mulighed for at vælge en A-Klasse med AWD-system. Bemærk, at A-Klassen med firehjulstræk er lidt dyrere end A-Klassen med forhjulstræk. Forskellen er på omkring 2.000 dollars.
Gennemsnitsprisen på Mercedes-Benz A-Klasse ligger på omkring 34.000 kr. Prisen kan stige eller falde afhængigt af den model, du ønsker. Ud over at have et FWD-system er denne bil smukt designet og meget tiltalende. Den er flottere end bilerne i sin kategori, såsom Audi A3 sedan.
Denne Mercedes på begynderniveau har et smukt, luksuriøst og komfortabelt interiør. Den kan prale af funktioner som eljusterbare sæder, to-zone klimaanlæg og 64-farvet LED-ambientebelysning. Udstyret med en 2,0-liters turbo inline-4-motor med 7-trins automatgear er dette en fantastisk bil at eje.

B-klasse

B-klassen er måske en af de mindst populære Mercedes-Benz-modeller på markedet, men den byder stadig på højteknologiske og luksuriøse funktioner, som folk leder efter i Mercedes-biler. Den er også udstyret med forhjulstræk, hvilket gør den fantastisk til vanskelige vejrforhold som sne eller is.
Denne model er kun velegnet til personer, der søger en Mercedes-Benz hatchback med forhjulstræk. Mercedes tilbyder også en A-Klasse hatchback med FWD, som er den eneste konkurrent i denne kategori. Denne bil har et stilfuldt og komfortabelt interiør.
Mercedes-Benz B-klasse sælges for omkring 38.000 kroner, hvilket er lidt dyrere end A-Klasse hatchback. Uanset sin kompakte størrelse er denne FWD-bil udstyret med en kraftig inline-4-motor, der gør det muligt for bilen at accelerere fra 0 – 60 mph på 10,6 sekunder. Bilen er også sikker og pålidelig.

  Hvad er den bedste Mercedes for hundeejere?

CLA-klasse

Hvis du vil have en Mercedes-Benz coupé, men ikke har råd til de dyre modeller, kan du nøjes med denne stilfulde forhjulstrukne bil med forhjulstræk. Mercedes-Benz CLA-klassen er ikke en almindelig coupé, da den kommer med fire døre. Derudover har den ikke et AWD-system, men er udstyret med et FWD-system.
På trods af de ukonventionelle funktioner, som denne bil er udstyret med, yder den stadig på et højt niveau og har højteknologiske funktioner. Med en pris på ca. 39.000 USD er denne elegant designede coupé sikker, men stadig meget komfortabel at køre rundt i. Desuden leveres den med et af de bedste infotainment-setups.

GLA-klasse

Efter at have nævnt A-Klasse og CLA-klasse modellerne er det ret indlysende, at GLA-klassen skulle være med på denne liste. Disse biler har meget til fælles, da de alle har et “A” i deres klasse. Men i modsætning til de to foregående er GLA-klassen en subkompakt SUV og ikke en bil.
Med et FWD-system er GLA-klassen en veldesignet og komfortabel subkompakt SUV. Oven i købet er den luksuriøst konstrueret med masser af sikkerhedsfunktioner. Den er også komfortabel, men med et noget kompakt interiør. Denne bil har også en AWD-mulighed, og prisen ligger mellem 36.000 og 39.000 kroner

GLB-klasse

Du vil måske blive overrasket over, at en så kraftfuld bil er udstyret med et forhjulstræk. Selv om denne SUV leveres med et FWD-system som standard, har den også en AWD-mulighed. Prisen på denne SUV ligger mellem 36.000 og 39.000 dollars.
Den er udstyret med en 2,0-liters inline-4 turbo-motor med 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling. Bortset fra det har den en valgfri tredje række, der omdanner denne bil til en 7-sæders. Andre funktioner omfatter 64-farvet LED-omgivelsesbelysning, aktiv bremseassistent, en elektrisk bagklap, fjernstart og meget mere, hvilket gør denne SUV til en fornøjelse at køre.

  Mercedes-leasing VS. Køb

Ofte stillede spørgsmål om drivsystemer

Hvad er fordelene ved at have en bil med forhjulstræk?

En af de største fordele ved et forhjulstræk i forhold til et baghjulstræk er, at det giver et godt vejgreb. Derfor er det bedre egnet til is, sne eller dårlige vejforhold. Desuden har køretøjer med et FWD-system tendens til at være mere rummelige og effektive end køretøjer med RWD-system.

Hvad er forskellen mellem forhjulstræk og baghjulstræk?

Den væsentligste forskel er, at FWD-systemet fungerer ved, at hestekræfterne og drejningsmomentet fordeles til forakslen, som driver og styrer køretøjet. På den anden side fungerer RWD-systemet ved, at kraften fordeles til bagakslen i stedet for til forakslen. Derfor er forakslen dedikeret til styring.

Hvorfor er baghjulstræk dårligt i snevejr?

En bil med baghjulstræk er dårlig til snevejr, fordi drivhjulene sidder på den lettere del af bilen, hvor lastrummet eller bagagerummet er, og ikke på motoren. Som følge heraf mangler den stor trækkraft, som den, der findes i FWD- eller AWD-systemer. Derfor vil en RWD-bil let snurre eller svinge sig i en fiskesvajer på snedækket underlag.

Er firehjulstrækket det bedste af de tre drivsystemer? Hvorfor?

Ja, det er det. Et firehjulstræk er det bedste system, fordi det automatisk anvender accelerations- og bremsekraft på alle fire hjul uafhængigt af hinanden. Føreren har således mere kontrol over bilen ved at bruge drejningsmomentet til alle hjul i stedet for de almindelige tohjulstrækssystemer, der sender kraften til enten for- eller baghjulene.

  Hvilke Mercedes-modeller har ambient belysning

Leveres C-Klassen med et forhjulstrækssystem?

Nej, det gør den ikke. C-Klassen leveres med et baghjulstrækssystem. Derfor er den lettere at håndtere, standse, styre og accelerere end en bil med forhjulstræk. Den har en generelt kraftig ydeevne, og derfor er den almindelig i racerbiler og biler i den høje ende.

Bundlinjen

Flere Mercedes-Benz-modeller er udstyret med et forhjulstræk, og det er Mercedes-Benz A-klasse, B-klasse, CLA-klasse, GLA-klasse og GLB-klasse. FWD-systemet er ideelt for folk, der bor i snevejr. Det er også billigere at fremstille og fantastisk på benzinforbruget.
Selv om ovenstående Mercedes-Benz-modeller leveres med et forhjulstræk som standardsystem, har de fleste af dem enten baghjulstræk eller en mulighed for et firehjulstræk. F.eks. har A-Klassen FWD- og AWD-muligheder, mens GLB-klassen har FWD- og AWD-muligheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z