Hvilke Mercedes-modeller er hybrider?

Mercedes har længe tilbudt mange hybridversioner, og med den smarte brug af EQ Boost mild-hybridteknologien er næsten alle Mercedes-modeller delvist hybrider. Hybridteknologien tjener som et perfekt midtpunkt mellem en forbrændingsmotor og en fuld elektrisk motor.

Mercedes traditionelle plug-in-hybrid-drivlinjer betegnes med en ”e”-modelbetegnelse efter modelnavnet. F.eks. er en A250e hybrid i A-klassen, eller C 300e er hybrid-sedanen i C-klassen. De fleste hybridmodeller er benzin/elektriske, men Mercedes tilbyder ”de” som diesel/elektrisk på specifikke ikke-amerikanske markeder.

Lige nu er infrastrukturen for ejerskab af elbiler ikke helt klar til at tilbyde samme grad af ejerskabets lethed sammenlignet med forbrændingsmotorer, og derfor er Mercedes’ hybrid- og mildhybridmodeller bestemt værd at se nærmere på.

Mercedes Hybrid Sedans

Sedans har været brødet og smørret i Mercedes’ håndværk, fra den mindste C-klasse sedan til Mercedes S-klassens flagskib, har Mercedes konstant opdateret hele sedan-linjen for at følge med den moderne tid, og på grund af dette kan alle Mercedes-sedaner købes med en eller anden form for hybrid-drivlinjer.

Den mindste Mercedes-sedan er C-klassen, og Mercedes har netop præsenteret den nye C-klasse, så priserne er endnu ikke afsløret. Men alle de nyere Mercedes C-klasser vil blive drevet af en 4-cylindret motor, og alle vil de tilbyde enten en fuld plug-in hybrid-drivlinje eller en Mercedes EQ Boost mild-hybrid med assisteret forbrændingsmotor.

Den næste i rækken er Mercedes Benz E-klassen, og lige nu tilbyder Mercedes USA ikke 350 e til modelåret 2021, men E450 4MATIC-sedanen, der sælges for 62.000 dollars, tilbyder en EQ Boost mild-hybridteknologiassisteret 3,0L inline 6-turbomotor med EQ Boost-assisteret teknologi.

  Er Mercedes komfortabel?

Mercedes S-klassen er Mercedes’ flagskibssedan, og S560e tilbyder en plug-in hybrid-drivlinje, der består ud af en elmotor parret med en 3,0L inline 6-cylindret BiTurbo-motor. Denne konfiguration af S-klassen koster 110.000 dollars, og den yder imponerende 470 hk og en lige så imponerende 58-73 MPGe US.

Mercedes Hybrid SUV’er

Lige nu tilbyder Mercedes ikke en plug-in hybridversion af den mindste Mercedes SUV GLA, men GLA 250e forventes at komme med i Mercedes USA’s sortiment i 2021. I øjeblikket er den eneste GLA-model, der tilbydes, 250’eren med eller uden 4MATIC-systemet til omkring 36-38.000 dollars. Den plug-in GLB vil også snart følge efter.

Den næste i rækken er GLC som Mercedes’ SUV-bestseller. GLC 350e 4MATIC, der sælges for ca. 52.000 USD, har en 2,0 l inline-4 turbomotor plus en 90 kW elmotor, hvilket gør den til en komplet plug-in hybrid med 315 hk og en brændstoføkonomi på 67-70 MPGe i USA.

Den mellemstore GLE fås i øjeblikket ikke med en fuld plug-in-hybrid, men den 6-cylindrede GLE450 og den 8-cylindrede GLE580 fås begge med EQ Boost mild-hybridteknologi. GLE450 sælges for ca. 62.000 USD og GLE580 sælges for ca. 79.000 USD.

GLS er Mercedes’ store SUV-flagskib, som deler mange af sine dele med GLE, herunder drivlinjen. Så GLS450, der sælges for ca. 76.000 dollars, har samme motorkombination som GLE450, og GLS580, der sælges for ca. 99.000 dollars, har samme drivlinje som den, der findes i GLE580.

Forskellen mellem EQ Boost og plug-in hybridteknologi

Mercedes EQ Boost mild-hybridteknologi er et integreret elmotorsystem, der har til formål at hjælpe hovedmotoren med at levere bedre brændstof- og emissionsværdier. Denne teknologi anvender en særlig integration af en starter, der er kilet ind mellem motoren og transmissionen, og som gør det muligt for bilen at køre med motoren slukket ved visse hastigheder.

  Mercedes 300d pålidelighed - er det en pålidelig brugt bil?

Denne teknologi adskiller sig fra traditionelle plug-in-hybrid-drivlinjer, fordi en traditionel plug-in kan, som navnet antyder, sættes i stikkontakten. Elektromotoren i en hybrid er meget kraftigere og tjener et større formål, der minder mere om forbrændingsmotoren.

EQ Boost-teknologien forbedres løbende med tiden, og de fleste, hvis ikke alle fremtidige Mercedes-modeller vil sandsynligvis bruge denne teknologi. Audi og mange andre bilproducenter bruger også mild-hybridteknologi, da denne teknologi forbedrer bilens effektivitet og også giver et power-boost i en kort periode.

FAQ-afsnit

Vil Mercedes lave plug-in-hybridbiler til alle de fremtidige modeller?

Med lanceringen af den nye Mercedes C-klasse er det ret tydeligt, i hvilken retning Mercedes er på vej. Den retning er effektivitet, færre emissioner, mere kraft, men mindre motorer. Det forventes, at Mercedes med tiden vil tilbyde alle modellerne med en drivlinje med plug-in hybridteknologi.

EQ Boost-teknologien finder vej ind i flere og flere Mercedes-biler, selv om plug-in hybridiseringen af hele serien ikke går så hurtigt. Det er ret oplagt, at Mercedes snart vil begynde at inkorporere plug-in hybridbiler i større omfang.

Vil Mercedes tilbyde nogen AMG plug-in hybridbiler?

Et definerende kendetegn for en ægte Mercedes AMG er motoren. Motoren fungerer som det bankende hjerte i en AMG, og det er det mest tiltalende aspekt ved at eje en Mercedes AMG-model. Mercedes har for nylig udtalt, at den kommende C63 AMG vil bruge en 2,0 l 4-cylindret EQ Boost-motor med 4 cylindre.

  Kan man køre en hybrid uden batteri?

Selv om dette helt sikkert er gavnligt for miljøet, skal en C63 uden en V8 eller endog en V6 virkelig tilbyde noget særligt for at få opmærksomhed fra bilentusiasternes samfund. Mercedes vil også snart lancere AMG GT73, et 800 hk+ AMG-monster med en 4,0L BiTurbo-hybridmotor.

Hvad er fordelen ved at eje en hybridbil?

Der er mange fordele ved at eje en hybridbil, lige fra skattefradrag, længere garantier, bedre brændstofeffektivitet, mindre CO2-emissioner og nogle gange endda en ordentlig mængde rabatter på visse markeder. Hybridbiler forventes at give op til 50 % eller endda 70 % bedre benzinforbrug sammenlignet med almindelige biler med forbrændingsmotor.

Men der er også nogle ulemper ved at eje en hybridbil. Hybrider koster normalt mere end almindelige biler med forbrændingsmotor. Hvis du ikke har tænkt dig at tilslutte din hybridbil, giver det heller ikke meget mening at købe en hybridbil. Hvis du desuden kører mest på motorvejene, vil brændstofeffektiviteten falde betydeligt, hvis du kører mest på motorvejene.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z