Er Tesla bedre end Lexus?

Tesla og Lexus er nogle af de bedste luksusbilmærker på markedet. Men da Tesla tilbyder udelukkende elektriske biler, og Lexus tilbyder benzin- og hybridbiler, kan det være en ganske vanskelig opgave at vælge den bedste bil. Så hvilken bil er bedst mellem Tesla og Lexus?
Begge disse luksusbiler er fremragende på hver deres måde. Ikke desto mindre vil den endelige bil, du vælger, afhænge af din smag, dit budget, din placering og din komfort. Da Tesla og Lexus er luksusbiler, skal du forvente, at de har højteknologiske sikkerhedsfunktioner.
Før du vælger en Tesla, skal du overveje, hvordan du vil oplade bilen. Teslas er exceptionelle EV’er, men Tesla-superopladere er ikke godt spredt i nogle områder. Hvis du er en person, der rejser meget, er dette derfor et vigtigt punkt at overveje. Faktisk kan en hybrid Lexus være det bedste valg for dig.
Hvis du derimod ønsker at reducere kulstofemissionerne, kan Tesla være det bedste valg. Lexus har gasdrevne og hybridbiler, som stadig producerer kulstofemissioner. Med Tesla behøver du ikke at bekymre dig om emissioner, da de er 100 % elektriske.
For at gøre arbejdet lettere har vi sammenlignet Tesla- og Lexus-funktioner, så du kan vælge din drømmebil med stor lethed.

Hvordan er Tesla sammenlignet med Lexus?

Design

Både Lexus og Teslas kommer med nogle af de bedste designs. Bilerne ser godt ud og er meget tiltalende for øjet. Uanset om du køber en sedan eller SUV fra disse mærker, vil din bil skille sig ud, da deres design er gennemtænkt og smukt.
Det, der gør Teslas design så specielt, er dens unikke konstruktion, der efterlader en masse passager- og lastrum. Tesla-designerne begyndte med en ren tavle og designede bilen omkring dens elektriske drivlinje og batteri. Den smukkeste Tesla-model er Model S.
På samme måde har Lexus også sit unikke design, som er blevet forbedret gennem årene. Uanset hvilken Lexus-model du vælger, vil du elske den vrede “Spindle Grille”-funktion forrest i bilen. Det er dette, der gør Tesla-designet så specielt. Den mest fremragende Lexus-model er Lexus LS 500, tæt fulgt af Lexus RX.
Når det kommer til interiøret, har Lexus en lille fordel over Tesla. Selv om begge bilmærker kan prale af et luksuriøst interiør, har mange brugere stemt for Lexus som den mere komfortable bil. Men når det gælder teknologi, kommer Tesla med mere avancerede funktioner med sin store infotainmentskærm.
Du vil blive glad for at høre, at begge biler kan rumme i alt fem passagerer. Det gør dem ideelle som familiebiler. Lexus har dog den største passagervolumen, når du sammenligner sedans eller kompakte SUV’er. Så igen har Tesla mere lastrum, hvilket skyldes det forreste bagagerum/motorområde.

  Porsche vs Lexus pålidelighed - hvilken er bedst?

Ydelser

At vælge enten Lexus eller Tesla på baggrund af ydeevne er en ganske vanskelig opgave, da begge biler yder fremragende. Desuden varierer præstationsniveauet fra den ene model til den anden. Samlet set præsterer Tesla bedre end Lexus. Takket være deres hurtige accelerationshastighed, der kan hente fra 0 til 60 mph på mindre end 2,9 sekunder.

Sikkerhed

Da disse to biler er luksusmærker, er en af de ting, som du bør forvente, at de har, sikkerhedsfunktioner af høj kvalitet. Ja, begge disse biler er sikre, og det afhænger af de sikkerhedsfunktioner, som du leder efter.
Tesla kan prale af en række sikkerhedsfunktioner, som omfatter advarsel om kollisioner fremadrettet, vognbaneafvigelse, automatisk nødbremsning og kollisionsadvarsel i blinde vinkler. Alle disse sikkerhedsfunktioner er standard på alle Tesla-modeller.
Lexus kan også prale af sine egne højteknologiske sikkerhedsfunktioner. Alle Lexus-modeller er som standard udstyret med Lexus Safety System Plus. Dette system består af fire avancerede sikkerhedssystemer, der er bygget til at hjælpe i visse situationer. De omfatter vognbaneassistance, et prækollisionssystem, dynamisk radarcruise control og intelligent fjernlys.

Service og reservedele

Det er her, der er en stor forskel mellem disse to luksusbilmodeller. Lexus-service og reservedele er let tilgængelige og billige. På den anden side er Teslas service ikke særlig udbredt, og deres reservedele er ret dyre. I hele USA er der mindst 240 Lexus-servicecentre og blot 120 Tesla-servicecentre.

Prisfastsættelse

Prismæssigt ligger begge disse køretøjer lidt over den gennemsnitlige bilpris. Da de er luksusmærker, er de ikke billige, men Tesla er lidt dyrere end Lexus. Den billigste Tesla-model (Model 3) koster ca. 38.190 USD, mens den dyreste Tesla-model (Model X) koster ca. 91.190 USD.
Omvendt koster den billigste Lexus-model ca. 31.250 dollars, mens den dyreste Lexus-model koster ca. 106.210 dollars. Så inden du køber din drømmebil, er det afgørende at sammenligne deres priser, så du kan ende med at få den bedste luksusbil for pengene.

  Er Teslas byggekvalitet ved at blive bedre?

gensalgsværdi

Med hensyn til gensalgsværdi har Tesla en bedre gensalgsværdi end Lexus. I henhold til KBB 2019 priser for bedste gensalgsværdi for luksusbiler blev Tesla rangeret højt over Lexus. Den kan prale af en gensalgsværdi på 69,3 % efter 3 år og 48,7 % efter 60 måneder. Mens Lexus havde en værdi på 63,2 % efter 3 år og 43,7 % efter 60 måneder.

FAQ

Hvilken bil er nemmere at vedligeholde – Lexus eller Tesla?

Selvfølgelig er Tesla nemmere at vedligeholde end Lexus. Det skyldes, at den har færre dele i sin drivlinje, hvilket betyder færre problemer. Du vil ikke have problemer med filtre eller olielækager, når du ejer en Tesla. Men med en Lexus er det problemer, som du ofte vil skulle tage dig af.

Hvilken bil er mest pålidelig – Tesla eller Lexus?

Når det kommer til pålidelighed, er Lexus et af de mest pålidelige luksusbilmærker på markedet. Faktisk rangerer det højere end Tesla, Mercedes, BMW og endda Audi. Overraskende nok er Tesla en af de mindst pålidelige biler på markedet.

Hvilken bil er dyrere at eje – Tesla eller Lexus?

Selv om Tesla’s startpris er lidt højere end Lexus, vil du ende med at spare meget i det lange løb. Det skyldes, at Teslas er nemmere at vedligeholde og ikke har brug for brændstof for at køre. Tværtimod er Teslas billigere, men dyre at vedligeholde over en lang periode.

  Er en Tesla en god første bil?

Konklusion

Hvis du er på udkig efter den bedste elektriske luksusbil, så bærer Tesla over med sig selv. Men hvis du vil have en avanceret og overkommelig luksusbil, er Lexus den bedste løsning. Uanset hvad er begge disse biler enestående i ydeevne og er fyldt med masser af komfort- og sikkerhedsfunktioner.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z