Mercedes vs Lexus Vedligeholdelsesomkostninger

Mercedes vs Lexus Vedligeholdelsesomkostninger

Før du investerer i din drømmebil, er det vigtigt ikke kun at overveje de oprindelige omkostninger, men også hvad du vil bruge i løbet af årene på at vedligeholde bilen. Nogle biler er billigere at købe, men dyre at vedligeholde i det lange løb.
Mercedes og Lexus er begge luksusbiler. Lexus-biler er dog billigere at vedligeholde end Mercedes-Benz-biler. Udgifterne til vedligeholdelse af en Mercedes-Benz kan være næsten tre gange så høje som udgifterne til vedligeholdelse af en Lexus i samme periode. Derfor er det afgørende at overveje alle faktorer, før du køber din drømmebil.
Både Mercedes-Benz og Lexus tilbyder små biler, sportsvogne, mellemstore biler, SUV’er og hybridbiler. Når Mercedes-biler sammenlignes hoved til hoved, er de mere luksuriøse, komfortable, holdbare og bedre præsterende biler. På den anden side er Lexus-biler pålidelige, prisbillige og lettere at vedligeholde.
Vores fokus i dag er ikke at sammenligne forskellige Lexus- og Mercedes-biler, men at finde ud af, hvilket mærke blandt disse to der er billigere at vedligeholde. Du vil også finde ud af, hvilken bil der er billigst at reparere over en femårig periode.

Mercedes versus Lexus: Samlede vedligeholdelsesomkostninger

Da Lexus er en filial af Toyota, er Lexus langt billigere at vedligeholde end Mercedes-Benz. Men i de første par år af ejerskabet er dette måske ikke sandt. Dette skyldes, at Lexus kræver vedligeholdelse efter hver 6. måned/5.000 miles, mens Mercedes kræver vedligeholdelse efter 12 måneder/10.000 miles.
Men efter et par års ejerskab vil du opdage, at det er langt dyrere at vedligeholde en Mercedes-Benz end at vedligeholde en Lexus. Det vil f.eks. koste dig omkring 9.700 USD at vedligeholde en Lexus RX 350 i 5 år, mens det vil koste dig over 10.200 USD at vedligeholde en Mercedes-Benz GLA 350 i samme periode.
Dette viser, at det er lidt dyrere at vedligeholde en Mercedes-Benz end at vedligeholde en Lexus. Selv om du sparer nogle penge, er forskellen ikke så betydelig. Når du sammenligner dette med andre luksusbilmærker som BMW X3, vil du opdage, at den er endnu dyrere at vedligeholde end Mercedes GLA.
Både Mercedes- og Lexus-biler kræver regelmæssig eller skemalagt vedligeholdelse for at fortsætte med at køre problemfrit og undgå dyre reparationer i sidste ende. Nogle af de regelmæssige serviceydelser, som du skal sørge for på din Lexus, er olieskift, nye dæk, udskiftning af tændrør og bremseklodser.
Lexus har planlagt vedligeholdelse ved 10.000 miles. Mercedes har service A og B. Service A finder sted efter 10.000 miles, mens service B finder sted efter 20.000 miles. Andre regelmæssige serviceeftersyn hos Mercedes omfatter olieskift og dækrotation.

  Kan man skifte grill på en Mercedes?

Mercedes versus Lexus: Reparationsomkostninger

Ud over vedligeholdelsesomkostningerne har Lexus også billigere reparationsomkostninger. Faktisk er Lexus langt billigere, når det kommer til reparationsomkostninger. På fem år koster det mindst 3.200 dollars at reparere en Lexus RX 350, mens det kan koste dig over 9.500 dollars at reparere en Mercedes GLA 350.
Uanset hvilken bil du vælger, har de begge almindelige reparationer, som du bør være opmærksom på. For eksempel kræver Mercedes C240’er normalt en udskiftning af vandpumpen efter et stykke tid. Mens Lexus RX 350 normalt har problemer med vandpumpe og kabineluftfilter.
Blandt de tre populære tyske luksusmærker har Audi de dyreste reparationsomkostninger sammenlignet med BMW og Mercedes. BMW har de billigste reparationsomkostninger, men de højeste vedligeholdelsesomkostninger. Samlet set er Lexus stadig bedst, når det gælder vedligeholdelses- og reparationsomkostninger.

Mercedes versus Lexus: Når garantien udløber

Alle Mercedes-Benz biler leveres med en begrænset nyvognsgaranti, der varer i 48 måneder/50.000 miles. Lexus tilbyder også en garanti på 48 måneder/50.000 mil. Når garantien udløber for begge køretøjer, bliver Mercedes meget dyrere at vedligeholde end Lexus.
Reservedele til Mercedes er langt dyrere end Lexus-dele. Lexus-biler er fremstillet af Toyota, så ikke alene er deres reservedele mere tilgængelige og billigere, det er også lettere at få bilen repareret. Mercedes-køretøjer skal køres til en autoriseret mekaniker, der har specialiseret sig i Mercedes, hvilket er meget dyrere.
Lexus-biler har også en bedre pålidelighedsklassificering, så du vil sandsynligvis ende med at skulle reparere din Mercedes oftere.

  Porsche VS Mercedes Pålidelighed

Sammenligning af luksusbilmærker

Hvilken bil er mest pålidelig – Mercedes eller Lexus?

Når det kommer til pålidelighed, har Lexus en betydelig fordel over Mercedes. Lexus er Toyota’s luksuslinje. Ifølge J.D. Power Market Report er Lexus blandt de mest pålidelige biler på markedet. Den ligger inden for de første fem pladser i forskellige pålidelighedsvurderinger.
Mercedes er derimod ikke engang i top ti over de mest pålidelige biler. Andre tyske luksusbilmærker som BMW og Audi rangerer højere end Mercedes med hensyn til pålidelighed. Så hvis du ønsker en pålidelig luksusbil, er Lexus det bedste valg.

Hvilken bil har lavere vedligeholdelses- og reparationsomkostninger – Mercedes, BMW, Audi eller Lexus?

Når du køber en luksusbil, er nogle af de ting, som du skal overveje, reparations- og vedligeholdelsesomkostningerne. Selv om Lexus tilbyder de mindst luksuriøse funktioner, er den billigst at vedligeholde sammenlignet med Mercedes, Audi og BMW, som koster over 1.800 dollars årligt at vedligeholde.
BMW er den dyreste at vedligeholde, efterfulgt af Mercedes og til sidst Audi. Med hensyn til reparationsomkostninger er Lexus stadig den billigste at vedligeholde, da det kan koste dig under 900 dollars. Tyske luksusbilmærker kan på den anden side koste over 1.600 dollars i gennemsnit at reparere, hvilket er ret højt.

Hvilken bil er bedre – Lexus eller Mercedes?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis luksus, komfort og holdbarhed er det, du leder efter, vil du elske Mercedes-Benz. Men hvis du ønsker en prisbillig, pålidelig og brændstoføkonomisk bil, så vinder Lexus. Alt i alt er begge fremragende bilmærker med nogle af de bedste luksusbiler.

  Skal jeg rustbeskytte min Mercedes?

Er Lexus på samme niveau som Mercedes, BMW og Audi?

Nej, det er det ikke. Selv om Lexus er Toyotas luksuslinje, er det ikke i nærheden af de tyske luksusbilmærker af høj kvalitet, såsom Mercedes, BMW og Audi. Lexus kan være smukt designet med førsteklasses funktioner, men dens biler er ikke i nærheden af Mercedes’ eller Audis biler.
Hvis luksus er det, du er på udkig efter, er Mercedes det bedste. Det er tæt fulgt af Audi og derefter BMW. Der er en grund til, at Mercedes betragtes som indbegrebet af luksus og high-end engineering. Det er tydeligt, når du prøver alle disse biler og får en fornemmelse af at sidde i hver af dem.

Afsluttende tanker

Samlet set er det billigere at vedligeholde en Lexus end en Mercedes-Benz. Når du lægger de oprindelige købsomkostninger, vedligeholdelsesomkostningerne og reparationsomkostningerne sammen i fem år, vil du opdage, at en Lexus er langt billigere at eje og vedligeholde end en Mercedes-Benz.
Så hvis du ønsker at spare penge og få færre besøg hos mekanikeren, så vælg Lexus. Men hvis du er klar til at bruge penge for at få højteknologisk teknik, komfort, luksus og en fantastisk helhedsoplevelse, så er Mercedes vejen frem.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z