Kan man skifte grill på en Mercedes?

Et af de mest karakteristiske kendetegn ved Mercedes-Benz-biler er deres grill. Men er det muligt at ændre grillen på en Mercedes-Benz?

Ja, det er muligt. Du kan ændre grillen på din Mercedes-Benz, hvis du ikke kan lide den. De fleste skifter den luksuriøse Mercedes-grill ud med den sporty grill. Det er dog ikke en nem procedure. Det skyldes, at du skal udskifte flere dele, såsom den forreste kofanger, køleren og forlygteenheden.

Frontgrillen er en af de dele af bilen, der udsættes for overdreven slitage. Så hvis du opdager, at din grill er slidt op, eller hvis du bare ønsker at udskifte den med en grill med et flottere udseende, skal du følge visse trin. Desuden er nutidens Mercedes-griller normalt lavet af plastik i modsætning til de gamle modeller, som var lavet af metal.

Hvordan kan jeg skifte grillen på Mercedes-Benz?

Hvis din Mercedes-grill er slidt op, eller hvis du ønsker at skifte den sporty grill ud med en luksusgrill eller omvendt, er processen ukompliceret. Men hvis det er første gang, kan det være besværligt og tage dig over 2 timer at udføre udskiftningen. Her er proceduren:

  • Først og fremmest skal du identificere den type grill, som du vil udskifte på din Benz. Hvis det er den samme type, er processen let. Men hvis det ikke er det, skal du også udskifte køleren, forlygteaggregatet og den forreste kofanger.
  • Start med at inspicere toppen af grillen. Denne del er normalt fastgjort på plads af to plastikbolte, der sidder i grillen. De er normalt skjult under beklædningen eller afdækningsstykket. Afhængigt af din erfaring kan du enten fjerne trimstykket eller afmontere stykket med dækslet stadig på.
  • Fjern derefter plastikdækslet ved at dreje plastiklåsen 90 grader for at frigøre den. Følg dette op ved at fjerne overløbet og kabeludløseren fra dækslet. Afslut ved at trække fremad på dækslet på alle sider og træk bagpå afdækningen opad og fjern den.
  • Da grillen er fastgjort på plads af flere plastclips omkring bunden og endestykket, der hviler i en kanal på hver side, skal du lægge lidt håndtryk på og skubbe bunden af grillen tilbage ind og i retning af køleren.
  • Herefter vil grillen dreje ind i bunden og give dig adgang til monteringsstykket i toppen.
  • Nu kan du hurtigt nå ind med en fladhovedet skruetrækker og langsomt løsne grillforbindelsen fra bilen.
  • Hvis du er en erfaren mekaniker eller gør-det-selv-entusiast og ved, hvad du leder efter, kan du gå videre og afmontere toppen af grillen og slippe af med dækslet. Men hvis du er uerfaren, er du nødt til at fjerne dækslet for at lette arbejdet.
  • Nu hvor toppen og bunden af grillen er fri, skal du trække siderne af grillen opad og ud af den kanal, den hviler i.
  • Du kan fortsætte med at udskifte grillen med en ny lignende grill, eller udskifte de nødvendige dele for at reparere en sportslig eller luksusgrill på din bil.
  • For at genmontere grillen skal du følge de omvendte trin ovenfor. Dette bør ikke tage meget tid, da det er ligetil.
  Hvilke Mercedes er V8?

Hvorfor har Mercedes forskellige typer grill?

Mercedes-Benz kommer med forskellige typer af griller for at differentiere formålet med forskellige Mercedes-biler. Typisk tilbyder Mercedes fire forskellige typer af kølergrill, som omfatter standard, AMG’er, Maybach og EV’er. Sådan ser de forskellige Mercedes-grills ud:

Standardgrill – Mercedes’ standardgrill har vandrette linjer, der er opdelt i to dele og adskilt af en lodret linje med den trepunktede stjerne på toppen af grillen.

AMG-grill – Det er en af de mest spektakulære Mercedes-grills. I modsætning til standardgrillen har AMG-grillen en stor Mercedes-trepunktet stjerne i midten af grillen. Derudover er linjerne lodrette og ikke vandrette som i standardgrillen.

Maybach-grill – dette er den mest luksuriøse enhed fra Mercedes-Benz. Maybach-grillen kommer med en trepunktet stjerne øverst på grillen. Desuden har den skrift, hvor der står “Maybach” på den øverste del af grillen. Ligesom AMG er Maybach-linjerne lodrette, men mere end AMGs linjer.

EV-grill – dette er den seneste tilføjelse til Mercedes’ bilserie. EV- eller EQ-grillen kommer med et stort trepunktet stjernemærke i midten af grillen. Desuden har den flere vandrette linjer omkring Mercedes-emblemet.

FAQ

Hvordan skifter jeg grillen på min Mercedes E-Klasse?

Det er ligetil at skifte grillen på Mercedes E-Klasse. Begynd med at fjerne clipsen øverst på plastikkappen ved hjælp af en flad skruetrækker. Fjern derefter det nederste plastikdæksel, og fjern derefter grillen, som vil være synlig, når du har fjernet afdækningen. Til sidst monteres grillen igen.

  Hvilke Mercedes har blindvinkelassistent

Hvad er Mercedes Panamericana-grillen?

Dette er en GTR’s grill, der hylder en legendarisk bil i Mercedes’ historie: 300 SL Gullwing fra 1952. Den første SL’er var en ren racerbil og var involveret i Carrera Panamericana, som har været vært på tværs af den panamerikanske motorvej i Mexico. Historien bag dette løb er det, der gør grillen mindeværdig.

Kan jeg køre en bil uden frontgrill?

Ja, det kan du godt. Desuden har de fleste biler grill for udseendets skyld. Så hvis grillen er slidt op, og du ikke har udskiftet den, behøver du ikke at bekymre dig. Luften vil stadig strømme ind i kølerhjelmen og køle opvarmede dele som f.eks. motoren og køleren.

Bottom line

Hvis du har spekuleret på, om du kan udskifte din Mercedes-Benz grill eller ej, behøver du ikke længere at gøre det. Det er muligt, så længe du er klar til at sætte tid af og udskifte grillen med en ny eller en anden type grill. De fleste skifter standardgrillene ud med sportsgrillene eller grillene i AMG-stil.

I de fleste tilfælde er du nødt til at fjerne kofangeren. Men hvis du skifter grillen ud med en anden, skal du muligvis fjerne køleren og forlygterne. Med ovenstående trinvise procedure bør det slet ikke være nogen udfordring at udskifte grillen med en ny grill.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z