Kan man bruge almindelig servostyringsolie i en Mercedes?

Mercedes-Benz er et prestigefyldt mærke med et godt ry. Men det er dyrt at vedligeholde en Mercedes, da reservedele, væsker og endda arbejdskraft er dyre. Er det ikke desto mindre muligt at bruge almindelig servostyringsvæske i en Mercedes-Benz?

Ja, du kan bruge almindelig servostyringsvæske i en Mercedes-Benz. Ikke desto mindre bør dette ikke være permanent, da Mercedes anbefaler Pentosin CHF 11S servostyringsvæske. Hvis du bruger almindelig servostyringsvæske i en nødsituation, skal du sørge for at komme af med den så hurtigt som muligt.

Mercedes-Benz anbefaler Pentosin CHF 11S servostyringsvæske, fordi den yder bedre og holder længere end almindelige servostyringsvæsker. Pentosin CHF 11S-væske er en syntetisk baseret hydraulikvæske, mens de fleste almindelige servostyringsvæsker er ATF-transmissionsvæsker.

Hvorfor anbefaler Mercedes Pentosin CHF 11S servostyringsolie?

Mercedes anbefaler denne væske, fordi den har de højeste tekniske krav. Derudover holder Pentosin CHF 11S servostyringsvæske længere og yder ekstraordinært godt. Desuden fungerer den perfekt til både varme og kolde forhold. Derfor foretrækker Mercedes og andre high-end bilproducenter som Bentley, BMW, Audi, Porsche, Porsche, Jeep og Chrysler den frem for andre væsker.

Hvordan kan jeg finde ud af, hvilken type væske min Mercedes har brug for?

Da der findes forskellige typer Pentosin servostyringsvæsker, er det afgørende at vide, hvilken væske der er ideel til din Mercedes-model og årgang. For at finde ud af det skal du kontrollere på servostyringsbeholderen eller påfyldningsdækslet. Desuden kan du gennemgå bilens manual, da producenten normalt angiver, hvilken væske der skal bruges.

  Hvilken Mercedes-motor lyder som en Pagani?

Hvor kan jeg få Pentosin CHF 11S servostyringsolie?

Pentosin CHF 11S servostyringsvæske kan fås hos enhver Mercedes-forhandler. Ikke desto mindre kan du også finde denne væske online. Hvis du ønsker at spare nogle penge, er det bedre at købe væsken online, da forhandlerne er noget dyre.

Hvordan ved jeg, om min servostyringsolie er lav?

Flere tegn kan advare dig, når din servostyringsvæske er lav. Ud over at indikere lav servostyringsvæske kan disse tegn også betyde, at din servostyringspumpe har et problem. De er som følger:

 • Pibende støj
  Hvis du hører hvinende lyde, når du tænder for bilen, er det et tegn på, at servostyringsvæsken er lav, at servostyringspumpen er ved at gå i stykker, eller at servostyringsremmen er slidt op. Alle disse problemer kan hurtigt udbedres på Mercedes-servicecentret.
 • Stønnende støj
  Et andet tegn på lav servostyringsvæske er en stønnende eller hvinende lyd. Denne lyd høres normalt, når du drejer rattet helt op. Og efterhånden som væskestanden bliver endnu lavere, begynder du at høre støjen, hver gang du drejer på rattet.
 • Stive rattet
  Lav servostyringsvæske kan også medføre, at rattet bliver stift. Det skyldes, at manglen på tilstrækkelig væske i pumpen vil få den til at fungere uhensigtsmæssigt og påvirke det flow, der er nødvendigt for at få servostyringen til at fungere problemfrit.

Hvad er proceduren for tilsætning af servostyringsolie?

Hvis du har en lav servostyringsvæske og selv ønsker at tilsætte den, er proceduren ligetil. Men først skal du anskaffe den rigtige Mercedes servostyringsvæske og følge de rigtige trin. Derudover skal du parkere din Mercedes på et fladt underlag og aktivere parkeringsbremserne. Derefter skal du følge nedenstående trin:

 • Tænd din Benz, og vent, indtil den når normal driftstemperatur. Bemærk, at dette kan tage flere minutter. Drej derefter rattet fra lås til lås flere gange. Til sidst skal du trække i motorhjelmudløseren for at åbne din bils motorhjelm.
 • Åbn kølerhjelmen, og find servostyringens reservoir. De fleste servostyringsbeholdere har en etiket, der viser den type servostyringsvæske, der skal tilsættes. Før du åbner reservoiret, skal du rengøre dets låg med en ren mikrofiberklud for at forhindre, at der kommer snavs og snavs ind.
 • Drej reservoiret mod uret for at åbne det. Sørg for, at du har en klud til at tørre målepinden af. Vær meget forsigtig, så du ikke tillader, at der kommer forurening i reservoiret.
 • Du kan nu tilsætte servostyringsvæske. Sørg for at tilsætte den rigtige mængde servostyringsvæske i din bil. Luk reservoiret med låget.
 • Efter et par minutter skal du fjerne reservoirets låg og undersøge væskeniveauet på målepinden. Hvis du opdager, at væskestanden er under minimumsmærket, skal du tilsætte mere væske. Sørg for, at væskestanden ikke kommer over maksimummærket.
 • Når du har det rigtige væskestofniveau, kan du lukke servostyringsbeholderen og køre en tur med bilen. Lyt opmærksomt til bilen, og sørg for, at der ikke er nogen knirkende, stønnende eller hvinende lyd. Rattet må heller ikke være stift, når du drejer.
  Den mest luksuriøse Mercedes SUV?

FAQ

Hvorfor er det vigtigt at skifte servostyringsolie?

Det skyldes, at væsken går i stykker efter nogen tid, da den bliver forurenet med gummi- og metalpartikler. Dette kan medføre, at pumpen og servostyringsdelene slides meget hurtigere end forventet.

Kan jeg køre i en Mercedes med lav servostyringsolie?

Selv om du kan køre i en Benz med lav servostyringsvæske, er det ikke en god idé. Det skyldes, at du lægger pres på servostyringspumpen, som kan gå i stykker efter et stykke tid. Hvis du ikke har adgang til Pentosin servostyringsvæske, kan du bruge en almindelig væske midlertidigt.

Hvor meget vil det koste at skifte servostyringsolie på en Mercedes?

Det afhænger af din placering og Mercedes-modellen. Selv om Mercedes anbefaler Pentosin servostyringsvæske, bruger forskellige Benz-modeller forskellige versioner af denne væske. Uanset dette skal du forvente at betale mellem 100 og 250 dollars, når du besøger et Mercedes-servicecenter.

Resumé

Afslutningsvis kan du bruge en almindelig servostyringsvæske i en Mercedes. Denne bør dog ikke bruges i lang tid, men som en nødsituation og bør udskiftes inden for kort tid. Mercedes anbefaler Pentosin CHF 11s væske til sine bilmærker og modeller.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z