Hvilken olie skal jeg bruge i min Audi A3?

Hvilken olie skal jeg bruge i min Audi A3?

Hvis du har en Audi A3 Quattro, kan den type motorolie, du bruger, have stor betydning for bilens pålidelighed og ydeevne. Ifølge Audi i deres brugervejledninger og materialer på deres hjemmeside: “Alle Audi-motorer skal altid bruge motorolier, der er i overensstemmelse med den gældende Audi Oil Quality Standard. Der må ikke anvendes andre motorolier. Dette gælder også, når du fylder motorolie på mellem serviceeftersynene.”

Hvilken olie er bedst? Spørg producenten!

Audi anbefaler endvidere, at enhver Audi-bilsejer har en ekstra kvart olie af en motorolie, der er godkendt af Audi. Ifølge Audi’s tekniske service er dette en liste over Audi-godkendte motorolier:

 • Castrol
 • Castrol Edge Professional
 • Castrol SLX Professional Longtec SAE 0W-40
 • Castrol SLX Professional OE SAE 5W-30
 • Castrol Syntec European Formula SAE 0W-30
 • Castrol TXT 505 01 SAE 5W-40
 • Castrol Syntec
 • Mobil
 • Mobil 1 SAE 0W-40
 • Mobil Syst S Special V SAE 5W-30
 • Quaker State
 • Q European Engine Ultra Diesel SAE 5W-30
 • VW 502 00 Quaker State Q State Synquest Low SAPS
 • VW 502 00 Quaker State Q Horsepower Full Synthetic SAE 5W-40
 • VW 502 00 Quaker State Q European Formula Ultra SAE 5W-30
  Disse er alle syntetiske motorolier, som Audi anbefaler til denne bilmodel. Syntetisk olie gør det muligt for bilen at køre køligere og kræver også færre olieskift og mindre oliespild. Heldigvis er disse olier nemme at finde. Stort set alle autoforhandlere fører dem, så du behøver sandsynligvis ikke at lede længe efter nogen, der fører dem.
  I det nuværende pandemiske klima er det også vigtigt at vide, at disse mærker og typer motorolie kan fås online og kan leveres kontaktløst til din hoveddør.
  Bedste år for Audi S4

At passe din Audi A3 Quattro korrekt kan spare dig en masse

Når det gælder vedligeholdelse og pleje af din Audi A3 Quattro, skal du altid vælge de dele og produkter, som anbefales af producenten, der ved, hvordan bilen er bygget, og hvilke dele og produkter der er egnede. Når du bruger andre produkter, risikerer du at gøre skade på din bil, hvilket kan være dyrt, men du risikerer også at annullere din garanti, hvilket kan blive endnu dyrere i det lange løb.
Det er en af grundene til, at det er vigtigt at læse din instruktionsbog grundigt kun pålidelige mærker. Det er også vigtigt kun at tale med kvalificerede specialister for at få de bedste svar. Det betyder, at du skal købe den rigtige motorolie og ikke bare vælge den billigste olie, der fås i en discountbutik. Nationalt pålidelige bilforretninger kan også give dig anbefalinger af billigere OEM- og eftermarkedsolier, der kan fungere for dig, baseret på andre A3-kunders og producenters anmeldelser. Det er aldrig en god idé at gå blindt ud i at vælge en olie til brug i det køretøj, som du har investeret så mange penge i.

Hvilken viskositet skal jeg vælge?

Til en A3 med en benzinmotor kan du bruge et hvilket som helst af de ovennævnte mærker af olie med en viskositet på SAE 5W-40 ved alle temperaturområder og under alle normale kørselsforhold. Hvis der ikke findes olie af typen SAE 5W-40, er det i orden at bruge olie af typen SAE 5W-30, så længe den opfylder den korrekte Audi-oliekvalitetsstandard. Hvis din A3 har en dieselmotor, bør du altid vælge en viskositet på SAE 5W-30.
Under alle omstændigheder anbefaler Audi, at du altid har en ekstra liter af den rigtige motorolie med i bagagerummet, og at du opbevarer den i den originale beholder og på en sådan måde, at den ikke ved et uheld kan åbne sig og løbe ud over hele bagagerummet eller på anden måde forstyrres.

  Hvad er sikrest, Volvo eller Audi?

Korrekt vedligeholdelse sparer dig penge

Hvis du bruger den rigtige syntetiske motorolie ved hvert olieskift og anden forebyggende vedligeholdelse, forhindrer du mekanisk nedbrud og forlænger levetiden på din Audi A3, muligvis med mange år. Dette kan hjælpe din bil til at holde længere end andre A3’er. Det betyder, at du vil kunne holde din bil længere tid i drift og samtidig spare penge på bilreparationer, hvoraf mange bliver unødvendige, når du vedligeholder din bil korrekt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z