Kan du bruge en hundekasse i bilen?

Det virker som en god idé at rejse med din hund, men før du beslutter dig for at tage på sådan en rejse, skal du huske på, at det er ekstremt farligt at lade din hund gå løs i bilen For at undgå, at sådan noget sker, skal du sikre din hund ordentligt og følge et par gode råd undervejs.

Du bør altid prioritere sikkerheden for dig selv, dine passagerer og din hund. Som sådan er det vigtigt at finde en passende hundekasse. Selv om du kan vælge en masse forskellige seler og bagagerumsbeskyttere, er en hundekasse nok den bedste idé, hvis din hund ikke er for stor.

Når det er sagt, hvis du ejer en større hund, er det bedre at købe en hatchback og bruge en dedikeret bagagerumsafdeler eller et hundespecifikt selebælte. I begyndelsen kan det være en smule udfordrende for hunden, især hvis du tager af sted på en længere tur.

Men efter et stykke tid bør din hund blive lidt mere komfortabel inde i kassen. Inden du køber en hundekasse, skal du sikre dig, at kassen er stor nok til, at hunden kan sidde og vende sig komfortabelt, mindre end det er et no-go.

Sådan rejser du med en hund

Før du begynder at fastgøre kassen i bilen, skal du sikre dig, at din hund har det godt, og at den har plads nok i kassen. Du bør placere kassen i bestemte områder, så kassen ikke kan rulle rundt i det indre rum.

En hundekasse kan placeres enten på bagsæderne eller i bagagerummet. Det afhænger alt sammen af, hvor komfortabel hunden er, og hvilken type bil du kører i. Hvis du f.eks. kører i en sedan, skal du aldrig sætte kassen i bagagerummet, hvis du ejer en hatchback/bil, kan du sætte kassen i bagagerummet.

  Hvor lang er levetiden for en elbil?

Den nemmeste og mest praktiske måde at sikre din hund på er at sætte en dedikeret skillevæg op mellem bagagerummet og bagsæderne. Hvis din hund er for stor, kan du endda lade den strejfe lidt rundt i bagagerummet, men sørg for, at skillevæggen er robust og korrekt forbundet.

Som tidligere nævnt er sedaner ikke designet til at ledsage en hund inde i bagagerummet, og den bedste måde at transportere hunden inde i en sedan på er at bruge en hundekasse. Prøv at vælge en kasse af højere kvalitet, placer den på bagsæderne og spænd den fast med sikkerhedsselen.

Få hunden til at føle sig godt tilpas

Et vigtigt aspekt af en stressfri rejse er en afslappet hund. Og hvis du ønsker, at din hund skal være afslappet under en lang rejse, er der et par tips, der kan hjælpe dig på vej. Hvis du træner dine hunde til at bruge en kasse, mens de er små, bør det være en fordel for dig, når de bliver ældre.

Hunde kan ikke lide at føle sig fanget, og derfor skal kassen være stor nok. Desuden bør kassen også være luftig og fuld af lys. Du kan også træne med hunden ved jævnligt at tage korte ture rundt i nabolaget med hunden i kassen.

Hvis du gør dette i et par uger, vil din hund efterhånden blive mere afslappet. Det er vigtigt, at din hund synes, at kassen er lidt af et ly, så prøv at gøre den mere behagelig ved at bruge hundevenlige stoffer og legetøj, der ikke kan kvæle eller skade hunden under rejsen.

  Bedste elbiler til en første bil

Sikring af kassen

Du kan fastgøre kassen i bagagerummet eller på bagsæderne afhængigt af hundens og kassens størrelse. Hvis du ejer en større hund, skal du forsøge ikke at klemme kassen fast på bagsæderne, da det er vigtigt, at hunden har plads nok til at vende sig rundt og rejse sig op i kassen.

Det kan også være farligt at placere en stor kasse på bagsæderne, og den kan blokere dit udsyn, hvilket begge dele altid bør undgås. Hvis du sikrer en mindre hund, bør sikkerhedsseler på bagsædet være nok. Det eneste, du skal gøre, er at føre sikkerhedsselen gennem de særlige sikkerhedsremme på kassen og sætte spændet fast.

Hvis du placerer kassen i bagagerummet, skal du sørge for, at bagagerumsforingen ikke er for glat. Sørg også for at binde kassen fast ved hjælp af fastgørelseskroge, der normalt findes i bagagerummet i alle nyere biler i dag. Kontroller sikkerhedsseler og alle fastgørelsesremme, før du tager på rejse, og hver gang du tager på rejse.

FAQ-afsnit

Hvordan rejser man med en kat?

Hvis du rejser i en bil, er det i 99 % af situationerne bedst at bruge en dedikeret kattekasse. Sørg for at pakke alle de nødvendige forsyninger på forhånd, og sørg for, at katten bliver fodret mindst et par timer før rejsen.

Hvis du skal med fly, er der to måder, hvorpå din kat kan rejse. Enten med dig inde i kabinen, hvilket normalt er meget dyrere end at placere katten i fragtområdet. Det er også værd at nævne, at mange flyselskaber ikke tillader kæledyr inde i kabinen, bortset fra nogle få medicinske undtagelser.

  Hvordan får de biler ind i indkøbscentre

Er det ulovligt at rejse med en uindespærret hund?

I nogle lande er det ikke lovligt at rejse med en hund, der går frit omkring i bilen, og logikken bag dette er enkel. Mange ulykker har vist, at uindespærrede hunde kan gøre stor skade, især hvis hunden er større.

Desuden kan hunde distrahere dig fra kørslen, og det er en almindelig årsag til, at mange hunde-relaterede bilulykker har fundet sted. Som sådan er det meget tilrådeligt, at du sikrer din hund under kørsel, og der er mange forskellige måder, man kan gøre det på.

Hvad bør jeg aldrig gøre, når jeg rejser med en hund?

Først og fremmest må du ikke efterlade hunden i bilen på en varm sommerdag. Temperaturen inde i en bil kan meget hurtigt blive utrolig høj, så selv hvis du lader hunden sidde i bilen, skal du sørge for at lade klimaanlægget være tændt.

Desuden bør du heller aldrig fodre hunden, mens du rejser, da det i høj grad kan øge risikoen for kvælning. Du bør heller ikke lukke din hund ind gennem et åbent vindue, da vragrester kan flyve ind i hundens øjne og forårsage betydelige skader.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z