Kan BMW bruge Tesla Supercharger?

Ligesom Tesla tilbyder BMW også elbiler. En af de mest populære BMW-elbiler er BMW i3. Selv om BMW producerer elbiler, har de ikke et veludbygget supercharger-netværk som Tesla. Men kan BMW bruge Teslas supercharger?

Nej, BMW kan ikke bruge en Tesla high-speed supercharger. Det skyldes, at superchargere kun er til Tesla. Desuden bruger superopladere et andet stik og en anden opladningsspænding. Derudover kommunikerer Tesla-superchargeren med bilen for at sikre, at den har tilladelse til at oplade der.

Så selv om du har en adapter, der passer ind i Tesla-superchargernetværket, vil den ikke afgive nogen opladning. Tværtimod kan Tesla oplade på alle de andre elektriske ladestationer med den rigtige adapter.

Du kan dog oplade din BMW på en Tesla-destinationsladestation, hvis du har den rigtige adapter. I USA skal du bruge en J1772-adapter, mens du i Europa skal bruge en CCS-adapter.

Selv om Tesla ikke tillader andre biler at bruge Tesla Supercharger-netværket, er dette ved at ændre sig. For nylig meddelte Tesla, at andre biler vil begynde at bruge Tesla Superchargers. I øjeblikket er Tesla startet med et pilotprogram i Holland.

Det nye program vil blive testet 10 forskellige steder i Holland. Så ikke-Tesla EV’er vil begynde at oplade deres biler hurtigt og bekvemt ved hjælp af Tesla Supercharger-netværket i Holland. Nogle af stederne omfatter Zwolle, Duiven, Naarden, Meerkek, Hengelo og mange andre.

Hvordan får ikke-Tesla-biler adgang til en Tesla-supercharger?

Det nye Tesla-superchargerprogram for ikke-Tesla-biler fungerer ganske enkelt. Interesserede brugere skal downloade Tesla-appen for at bruge superchargeren. Ikke desto mindre skal elbilen have Combined Charging System (CCS), for at denne service kan fungere for ikke-Tesla-biler.

  Er BMW gode biler?

Det kombinerede opladningssystem er den europæiske standard for opladning af elbiler, som anvender combo 1- og combo 2-stik til at levere strøm på op til 350 kW. Nogle af de biler med dette system er BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen (Audi & Porsche) og Ford.

I modsætning til Tesla-destinationsopladningsstationer kræver det nye program ikke, at ikke-Tesla-biler skal bruge adaptere med lignende stik. Så længe bilen har et kombineret opladningssystem, kan den oplade på et Tesla-superchargernetværk.

Hvor meget vil ikke-Tesla EV’er blive opkrævet for at bruge Tesla-superopladere?

Ikke-Tesla-bilister vil blive opkrævet et ekstra gebyr for at bruge Tesla-superchargerne. Ikke desto mindre vil prisen for at oplade din EV blive sænket, hvis du erhverver et opladningsmedlemskab. Normalt opkræver Tesla omkring 0,25 USD pr. kW. Biler, der er købt før januar 2017, oplader dog gratis på Teslas superopladere.

Har BMW sit eget supercharger-netværk?

Nej, BMW har ikke sit eget supercharger-netværk. Det har dog indgået partnerskaber med flere bilmærker om at opbygge superchargernetværk rundt om i Europa. BMW er en af initiativtagerne og stiftende medlemmer af IONITY-joint venture-selskabet, som bygger superchargerstationer rundt om i Europa.

Bemærk, at disse superchargers-stationer bygges langs Europas motorveje for at levere højhastighedsopladning. Andre bilmærker, der er medlemmer af IONITY-joint venture, er bl.a. Mercedes-Benz, Volkswagen AG og Ford.

Hvor mange superchargerstationer har Tesla?

Tesla kan prale af at have over 30.000 plus superopladere rundt om i verden. Dette omfatter Nordamerika, Europa og Asien. Nordamerika har det største antal superopladere. Desuden ejer og driver Tesla det største og hurtigste opladningsnetværk rundt om i verden.

FAQ

Kan Tesla-opladere bruges af andre biler?

Det afhænger af opladeren. Hvis det er det hurtige Tesla-superopladernetværk, kan dette kun oplade Tesla-biler. Hvis det derimod er en Tesla-destinationsoplader, så kan denne oplader oplade ikke-Tesla-biler. Ikke desto mindre skal du have et adapterstik, der er kompatibelt med Tesla-opladeren.

  Den værste BMW at købe brugt

Tesla-superchargerstationer understøtter muligvis ikke andre biler i øjeblikket, men det vil snart ændre sig. Dette skyldes, at Tesla har startet et program for at teste, hvordan andre biler kan bruge Teslas højhastigheds-superchargerstationer mod en ekstra omkostning.

Hvad er forskellen mellem CCS- og CHAdeMO-opladningssystemer?

Først og fremmest er der tale om to forskellige opladningssystemer fra forskellige regioner. CCS er en europæisk standard, mens CHAdeMO er en japansk standard. For det andet giver CCS mulighed for AC/DC-opladning via den samme port, mens CHAdeMO har en separat port til AC-opladning.

Desuden varierer disse to opladningssystemer også i hastighed. Det kombinerede opladningssystem kan oplade ved hastigheder på op til 350 kW, mens CHAdeMO kun kan oplade ved hastigheder på op til 50 kW. CCS oplader altså hurtigere end CHAdeMO.

Er BMW bedre end Tesla?

Det afhænger af, hvad du leder efter. Hvis du ønsker komfort og bedre køreegenskaber, så er BMW bedre end Tesla. Men hvis du vil have fart og ydeevne, så har Tesla en fordel over BMW. Hvad angår pålidelighed, er Tesla også bedre.

Når det kommer til prisen, er BMW lidt dyrere end Tesla. For eksempel koster BMW i3 ca. 45.400 dollars, mens Tesla Model 3 koster ca. 39.00 dollars. På den anden side koster BMW i8 omkring 147.500 dollars, mens Tesla Model S koster omkring 96.500 dollars.

Er BMW’s elbiler lige så gode som Teslas?

Nej, BMW elbiler er ikke lige så gode som Tesla elbiler. Til at begynde med har Tesla elbiler en fremragende rækkevidde end BMW elbiler. Derudover kommer Tesla elbiler med mere avanceret teknologi end BMW elbiler. Desuden er Teslas batterier mere holdbare end BMW’s batterier.

  Aiways vs Tesla - hvad er bedst?

Hvad gør, at Tesla Supercharger oplader en bil så hurtigt?

Det skyldes de kemiske og fysiske ændringer inde i battericellerne. Desuden er Teslas teknologi til styring af hurtig opladning skabt for at holde bilens batteri sikkert og bevare den maksimale cellekapacitet.

Resumé

I øjeblikket kan en BMW ikke bruge en Tesla-superlader. Dette vil dog snart ændre sig, da Tesla har startet et program for at se, hvordan ikke-Tesla-biler kan oplade fra en Tesla-supercharger med høj hastighed. Pilotprogrammet bliver praktiseret i Holland.

For at ikke-Tesla EV-biler kan bruge en Tesla-supercharger, skal føreren downloade Tesla-appen. Derudover vil brugen af superchargeren medføre en ekstra omkostning. Men folk, der vil ønske at få lavere opladninger, vil være nødt til at tilslutte sig Tesla opladningsmedlemskab.

På trods af at Tesla-superopladere ikke tillader ikke-Tesla-biler at oplade fra dem, kan ikke-Tesla-bilister bruge Tesla-destinationopladere til at oplade deres biler. Det eneste, de har brug for, er det rigtige adapter-stik.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z