Hvad er den bedste Mercedes til høje personer?

Hvad er den bedste Mercedes til høje personer?

At købe en ny bil som en høj person kan være lidt vanskeligere, end du måske tror. Bilen skal være stor nok til, at du kan sidde komfortabelt på længere ture uden at føle dig trang eller belaste din ryg.

Heldigvis er Mercedes en europæisk producent, og derfor laver de normalt biler med den gennemsnitlige europæer i tankerne. I betragtning af at tyskere normalt er blandt de højeste mennesker i verden, burde det ikke være noget problem at finde en Mercedes, der tilbyder nok plads i kabinen til, at du kan sidde komfortabelt på en lang rejse.
Lange bilister bør kunne sidde komfortabelt og sikkert i bilen, uanset hvor lang turen er. De bedste Mercedes-biler til store chauffører omfatter SUV’er som GLE og GLS samt sedaner som E-klassen og S-klassen.

Mercedes-Benz SUV’er der er gode til høje mennesker

Først og fremmest er SUV’er gode til høje bilister. De er designet til at kunne rumme større personer, flere passagerer og flere praktiske funktioner for alle, der sidder i bilen. Mercedes fremstiller 9 forskellige SUV’er, lige fra mindre crossover-SUV’er som GLB og helt op til den store GLS, der har plads til 7 personer.

G-klasse

G-klassen er en virkelig populær SUV fra Mercedes, men størrelsen kan snyde dig til at tro, at den er alt andet end anstændigt rummelig. G-klassens Mercs blev fremstillet med militær brug for øje i 70’erne og blev først senere overtaget som et mere luksuriøst køretøj, da bilen opnåede kultstatus i overklassesamfund.

GLE og GLS

De bedste SUV’er til høje mennesker, der er fremstillet af Mercedes, er GLE og GLS. De tilbyder rummelige kabiner og er mere end i stand til at passe komfortabelt til selv de største personer derude.
Mercedes GLE coupé er en mere stilfuld variant af den almindelige GLE, der er lavet for at konkurrere med BMW X6 i den ret nylige Coupe SUV-trend. Selv om bilen måske ser mere attraktiv ud i forhold til den almindelige GLE, er den meget mindre praktisk, især for de bageste passagerer på grund af den skrå taglinje, der æder i hovedhøjde.

  De bedste elbiler til høje personer

Mercedes-Benz sedans og stationcar til høje mennesker

E-klasse

Nogle tror måske, at SUV’er er den eneste mulighed for høje bilister, men der findes faktisk masser af sedvaner, som høje mennesker kan køre komfortabelt. E-Klasse stationcar (stationcar) har 1 005 mm frihøjde, hvilket kun er ca. 90 mm mindre end den kolossale GLS, og GLS er en fuld størrelse SUV og den største SUV i Mercedes’ katalog.
Hvis du ikke har brug for så stort et bagagerum, tilbyder E-klasse sedanen en tilsvarende hovedhøjde på forsæderne og lidt mindre bagi. Så hvis du skal transportere større voksne eller teenagere på bagsæderne, er stationcarversionen måske en bedre løsning.

S-klasse

S-klassen anses normalt for at være benchmark, når det gælder luksuslandbyer i fuld størrelse. Og som sådan tilbyder S-klassen 1.066 mm frihøjde foran og ca. 990 mm på anden række. Den benplads, der tilbydes i S-klassen, afhænger af den pågældende model.
Almindelige S-klasser med kort akselafstand tilbyder 1040-1090 mm benplads fra for til bag. Men de S-klasser med lang hjulbase, især Maybach-modellerne, er absolut enorme og ekstremt komfortable, selv for den gennemsnitlige NBA-spiller.

Hatchbacks og crossovers

Efterhånden som Mercedes bliver ved med at komme med nyere modeller og opdatere det nuværende sortiment, bliver bilerne fremstillet med materialer af højere kvalitet og mere effektive materialer. Bilerne tager derfor ikke væsentligt mere på i vægt, men de bliver større. En 10-15 år gammel E-klasse har f.eks. en indvendig plads, der kan sammenlignes med en moderne C-klasse.

Hvad angår hatchbacks og crossovers, afhænger det af modellen. A-klassen er den mest populære hatchback, som Mercedes tilbyder i øjeblikket, og GLA er den mest populære crossover i øjeblikket. Disse mindre køretøjer kan tilbyde plads nok til en større fører, men det afhænger af, hvor mange passagerer du har tænkt dig at transportere.

  Skal jeg købe en brugt Mercedes A-Klasse?

Hvis du for det meste kører alene, kan du gøre det behageligt for dig selv ved at ofre pladsen på bagsædet. Når det er sagt, hvis du planlægger at transportere flere personer, uanset om det er voksne eller børn i autostole, vil det skære i førerpladsen og strække kabinens muligheder i A-klassen såvel som i GLA’en.

At købe en bil, når du er høj

Hvilke funktioner skal en høj person overveje, når han eller hun køber en ny bil?

Når de lange bilister vælger en ny bil, bør de overveje kabinepladsen, især ben-, hoved- og skulderplads. Nogle funktioner er lavet med tanke på høje bilister, f.eks. den udtrækkelige lårstøtte, der giver mere hvileplads til dine lår, hvilket gør det meget mere behageligt på længere ture.

Du bør også nøje overveje biler med soltag og panoramaglaspaneler. Nogle af dem ofrer hovedhøjde, andre gør ikke. Det afhænger alt sammen af den pågældende model, så du bør undersøge det grundigt, inden du træffer en købsbeslutning.

Hvis du ofte har en hat på, mens du kører, skal du sørge for at have en på under din prøvetur.
Desuden er bilens bredde også vigtig. Hvis du har planer om at transportere højere personer, har du også brug for mere plads i bredden.

Er der nogen sikkerhedsproblemer forbundet med høje chauffører?

Sikkerheden for lange chauffører bliver normalt overskygget af kabinepladsen, og det er ikke nogen god idé. At være lidt mere komfortabel bør ikke prioriteres højere end sikkerhed. Bilers sikkerhedsscore er forbundet med specifikke afstande mellem føreren og alle de forskellige mulige kollisionspunkter.

For at airbaggene kan fungere som annonceret, skal føreren have en anstændig afstand, ellers kan der opstå alvorlige skader. Så hvis du skubber dine sæder langt tilbage, især hvis der sidder en person bagi, kan det resultere i uønskede skader ved airbagudløsning for de bageste passagerer.

  De bedste coupéer til høje bilister

Sæderne er beregnet til at holde dig på plads i tilfælde af en kollision. Hovedstøtterne har aldrig primært været beregnet til at give komfort. De skal forhindre nakkeskader i tilfælde af en bilulykke. Så hvis du er en højere person og ikke passer ordentligt ind i et sæde, kan det vise sig at være katastrofalt, hvis der sker en ulykke.

Hvordan påvirker førerhøjden komfort og tilgængelighed?

Inden du begynder at køre, bør du, uanset om du er lille eller høj, indstille sædet til en korrekt kørestilling. Du bør også justere dine spejle og dit rat, så du kan se alle de vigtige data på instrumentbrættet.

I den ideelle stilling skal du kunne nå pedalerne komfortabelt uden at strække dig. Det samme gælder for de fleste betjeningselementer i bilen, især drejesignalerne og betjeningselementerne for havariblink og lys.

Uanset hvor høj du er, bør du altid tage en prøvetur med dit potentielle køb. Du bør sikre dig, at du er komfortabel i den ønskede kørestilling, og at dit udsyn og din sikkerhed ikke er i fare.

Du bør også overveje disse ting i forbindelse med eventuelle andre passagerer, der måtte dele bilen. Find ud af, hvor meget plads der er tilbage, når du skubber dit sæde i den ønskede position, og om det påvirker benpladsen på bagsædet.

Mere om biler til høje personer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z