Hvilke Mercedes er turboladede?

Hvilke Mercedes er turboladede?

Kompressoropladede køretøjer leverer mere kraft og hastighed end almindelige turboladede køretøjer. Men hvilke Mercedes-modeller er supercharged?
Nogle af de Mercedes-modeller, der har kompressoropladning, er Mercedes SLK AMG, SLS AMG, c63 AMG, e55 AMG, c230, c200, CL55 AMG, W210 og mange flere. De fleste køretøjer, der er udstyret med en kompressor, er luksusbiler af høj kvalitet som Mercedes-Benz.

Hvilke Mercedes-Benz-modeller har kompressoropladede motorer?

Selv om der findes forskellige Mercedes-Benz-modeller med en kompressor, er nogle modeller mere populære end andre. For eksempel er Mercedes-Benz SLK AMG en af de mest populære Benz-modeller med en kompressor. Andre omfatter SLS AMG, e55 AMG og c230.

Mercedes SLK AMG

I 90’erne var Mercedes-Benz SLK en af de mest populære biler på vejene. Den vandt North American Car of Year Honors i 1997. I 2001 gennemgik denne bil en ekstrem makeover og kom ud med et endnu bedre design, ydre og interiør.
Mercedes SLK-modellen er ikke kun slank og hurtig, men den er også komfortabel og velegnet til mindre bilister. Den nyeste model, Mercedes-Benz SLK 2016, leveres med baghjulstræk og har en maksimal hestekraft på 302 hk @ 6500.
Den mest fremragende egenskab ved Mercedes SLK-modellen er den elektriske cabriolet-top. Ikke desto mindre kan den også prale af flere ekstraordinære funktioner som f.eks. fjernbetjent nøglefri adgang, en sportstunet affjedring, LED-bremselys og meget mere. SLK koster mellem 31.500 og 49.000 dollars.

Mercedes SLS AMG

Hvis du ønsker en mere luksuriøs Mercedes cabrioletmodel udstyret med en kompressor, så vil du blive glad for Mercedes SLS AMG-bilen. I modsætning til den billigere SLK-model koster denne bil omkring 230.000 dollars. Prisen kan stige eller falde afhængigt af den model, du vælger.
Mercedes-Benz SLS AMG er hurtig og sjov at køre. Takket være den supercharger-funktion, som den leveres med. Men den er også elegant og meget tiltalende for øjet. Den har et langt, lavt udseende, der får den til at skille sig ud.
Denne roadster er velegnet til at gå ud med din partner, da den har et sexet udseende, der vil få de forbipasserendes opmærksomhed. Den er komfortabel med plads til to personer, men bagagerummet er lille, hvilket gør den uegnet til lange ture.

  Skal jeg rustbeskytte min Mercedes?

Mercedes e55 AMG

Mercedes e55 AMG fra 2003, der er udstyret med en håndbygget 5,4-liters V8-motor med kompressor, var en af de hurtigste biler på daværende tidspunkt. Den leverede en enestående 469 hk og 516 lb-ft. Derudover havde denne sedan baghjulstræk med en 5-trins automatgearkasse.
Med en kompressoropladet motor kan denne bil accelerere fra 0 til 60 på 4,5 sekunder. Bortset fra hastigheden er denne sedan meget stilfuld og komfortabel. Den er også rummelig og tilbyder en behagelig kørsel. Men da denne model er udgået, er det mere sandsynligt, at du kan finde brugte modeller til omkring 20.000 dollars.

Hvad er en supercharger?

En supercharger er et motorforbedringssystem, der er skabt til at øge hastigheden og kraften i den bil, som den er fastgjort på. Kort sagt er en supercharger en luftkompressor. Det betyder, at den komprimerede luft tvinges ind i motoren for at levere mere kraft.
Overraskende nok kan en kompressor tilføje op til 46 % flere hestekræfter til en motors kapacitet, da den tillader, at der kan indgå yderligere brændstof i forbrændingsladningen. Så hvis du vil have en Mercedes-Benz med mere fart og kraft, er det vigtigt at vælge en Mercedes-model med kompressoroplader.

Hvordan virker en kompressor?

En kompressor fungerer ved at kompressoren øger trykket eller tætheden af den luft, der ledes ind i motoren, og med mere ilt kan motoren forbrænde mere brændstof, hvilket fører til en enorm forøgelse af kraften, der kan udnyttes med det samme.
Superchargerens kraft leveres normalt mekanisk på grund af den aksel, rem, tandhjul eller kæde, der er forbundet med motoren. Disse, sammen med den øjeblikkelige effektforøgelse, er det, der adskiller superchargeren fra turboladeren.

  Hvilke Mercedes-modeller er hybrider?

Ofte stillede spørgsmål om kompressorer

Hvad er forskellen på en kompressor og en turbolader, der anvendes i Mercedes-Benz?

Begge er gaskompressorer. De fungerer dog forskelligt. Superchargeren drives fra motorens hjælpegear og kræver kun en håndfuld hestekræfter for at køre, mens turboladeren drives af udstødningsgasserne og ikke anvender nogen motorkraft til at drive den.

Er kompressor og kompressor det samme som kompressor og kompressor?

Nej, de er ikke det samme. Kompressor er et markedsføringsnavn fra Mercedes, der bruges i motorer med overkompressor. Når du ser emblemet Kompressor på en Mercedes-Benz, betyder det, at motoren er kompressormotor. Så den vil være en hel del hurtigere end de samme Mercedes-modeller uden dette badge.

Hvad er ulempen ved at have en Mercedes med en Kompressor?

Selv om kompressoren gør din Mercedes hurtigere, gør den også din bil højere. Dette er endnu værre, når du sidder inde i bilen. Mercedes har dog tilføjet en lyddæmper for at reducere den producerede støj. Uanset dette har Kompressorer stadig titlen som den mest larmende Mercedes-Benz på markedet.

Hvilken er mest effektiv – en turbolader eller en kompressor?

En turbolader er mere effektiv end en kompressor. Det skyldes, at den bruger energi i udstødningsgasserne, som ellers ville blive brugt til at øge luftmængden i cylindrene, hvilket, når det ledsages af mere brændstof, fører til mere effekt.
En kompressor drives derimod af rotationsenergi fra krumtapakslen, som i stedet ville blive brugt til at flytte køretøjet. Effektforøgelsen er meget større end tabet, hvilket fører til en nettogevinst. Selv om turboladere er mere effektive, lider de under “turbolags”.

  Hvilke Mercedes har blindvinkelassistent

Hvornår byggede Mercedes den første bil med kompressor?

Den første Mercedes-bil med kompressor blev bygget i 1921 af Daimler-Benz-teamet. De fik også en del hjælp fra Ferdinand Porsche. Allerede inden da lavede Mercedes nogle racerbiler med mekaniske kompressorer. Den kraftigste Mercedes-racerbil på det tidspunkt var den 2-liters 8-cylindrede supercharged racerbil med 8-cylindrede kompressorer, som var designet af Ferdinand Porsche.
Bemærk, at den første funktionsdygtige og afprøvede motorkompressor blev fremstillet af Dugald Clerk, som brugte den til den første totaktsmotor i 1878. Gottlieb Daimler fik et tysk patent på overladning af en forbrændingsmotor i 1885.

Hurtig og sjov

Hvis du er på udkig efter en Mercedes-model med kompressor, er der flere muligheder at vælge imellem, herunder SLK AMG, SLS AMG, e55, c230, w210 og CL55 AMG. De fleste af disse modeller er ikke længere i produktion, men kan findes som brugte biler af høj kvalitet.
Mercedes-Benz modeller med kompressor er hurtige og sjove at køre. Kig efter den bedste model til dine behov, og du vil køre hurtigt ned ad vejen i løbet af ingen tid.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z