Hvilke Mercedes er turboladede?

Hvilke Mercedes er turboladede?

Efterhånden som bilindustrien udvikler sig, finder bilproducenterne forskellige måder at få masser af kraft ud af mindre motorer ved hjælp af tvangsinduktion og elektrificering. Disse fremdriftsformer er også gunstige for miljøet.

Med en sådan filosofi i tankerne plus emissionsbestemmelserne har Mercedes også fulgt med i downsizing- og turboladetrenden. Derfor er de fleste moderne Mercedes-modeller i dag udstyret med turbolader som standard.

Mercedes gasmotorer med turboladning

Nutidens Mercedes-modeller tilbyder et par turboladede 4-, 6- og 8-cylindrede motorer med turbolader. En Mercedes-gasmotor på begynderniveau som den 2,0-liters 4-cylindrede turbo, der findes i C220, er i stand til at producere sunde 203 hk. Sammen med en 9-trins automatgearkasse kan denne motor give en ydelse på 25 MPG US.

Men hvis du ønsker en 6-cylindret turbobenzinmotor med turbolader, vil motoren i 2021 E450 måske passe bedre til dig. Denne 6-cylindrede motor kan findes i mange forskellige Mercedes-modeller, herunder SUV’erne, og den yder en kraftfuld 362 hestekræfter.

Denne motor tilbydes også med en 9-trins gearkasse og er i stand til at give så meget som 23MPG US. Hvis du vil have den største turboladede Mercedes-gasmotor, skal du dog gå gennem AMG-divisionen og vælge den 4,0-liters BiTurbo V8-motor, som tilbydes i mange AMG-modeller.

Denne motor yder op til 600 hk i mange modeller og anses for at være den højest rangerende motor i hele Mercedes-linjen. Den 4,0-liters BiTurbo V8-motor kan findes i en C63 AMG til 78.000 dollars og en AMG GTR Black Series-superbil til over 300.000 dollars. Men forvent ikke, at denne motor vil give gunstige MPG-resultater, da den bruges i de kraftigste AMG’er.

  Hvilken Mercedes er ulovlig i USA?

Mercedes turboladede dieselmotorer

Mercedes tilbyder også et par turboladede dieselmotorer i mange modeller. Den 2,0-liters 4-cylindrede turboladede dieselmotor på begynderniveau findes i den nyeste E220d. Denne motor yder en acceptabel 192 hk, men en ret prisværdig 40-ish MPG US.

Hvis du ønsker en 6-cylindret turboladet dieselmotor, tilbyder Mercedes også en 3-liters 6-cylindret turbo i linje i E400d og mange andre modeller. Denne motor kan yde 330 hk, og MPG-resultaterne ligger i 30-35 MPG US-regionen.

Den kraftigste Mercedes-diesel er udstyret i den nyligt udgivne Mercedes S400. Dette er blot en anden variation af den førnævnte motor, der findes i E400, men i dette tilfælde producerer motoren 340 hk og et imponerende drejningsmoment på 700 Nm.

Denne 6-cylindrede dieselmotor, der findes i S400, er den kraftigste Mercedes-dieselmotor nogensinde, og den er også ret økonomisk med et brændstoføkonomisk resultat på 30-35MPG US. Det er også værd at nævne, at Mercedes slet ikke tilbyder en 8-cylindret dieselmotor.

Hvorfor er alle Mercedes-modeller turboladede?

Det er ret indlysende, at alle nyere Mercedes-modeller tilbydes med en turboladet motor, og der er ikke kommet nye Mercedes-motorer med naturlig udluftning i et par år nu. Det skyldes mest af alt, at Mercedes er i stand til at producere en mindre og lettere motor, der er lige så kraftig som en tung V8-motor med naturlig indsugning.

F.eks. producerer den 2,0-liters 4-cylindrede turboladede gasmotor med 4 cylindre i den nye CLA 45 AMG hele 412 hk. Det er ikke længe siden, at Mercedes brugte en 6,2-liters V8 med naturlig indsugning, der kunne producere de samme tal. Samtidig var V8’eren tungere, meget mindre effektiv og mere skadelig for miljøet.

  Hvorfor bruges Mercedes som taxaer?

Det er stort set derfor, at alle nyere Mercedes-modeller er turboladede. Moderne emissionsbestemmelser, især i Europa, tillader ikke naturdrevne motorer med store blokke, da de ikke kan opfylde emissionsstandarderne.

Ting at vide om turboladede motorer

Hvilken er den kraftigste turboladede Mercedes-motor gennem tiderne?

Den kraftigste turboladede Mercedes-motor er den, der findes i den helt nye superbil Mercedes AMG GT Black Series. GT BS er drevet af en 4,0-liters V8 BiTurbo-motor med flad plan krumtapaksel, der kan yde forbløffende 720 hestekræfter eller 800 Nm drejningsmoment.

Denne motor gør det muligt for AMG GT BS at sprinte fra 0-100 på under 3 sekunder, og topfarten for denne supersportsvogn er vurderet til 200 mph+. Den 4-liters motor, der findes i BS, er en lignende motor som dem, der findes i mange andre AMG-modeller, bortset fra det faktum, at denne motor tilbydes som en flad plan krumtap-konstruktion.

Hvad er egenskaberne ved en turboladet motor?

Der er mange forskellige egenskaber, som en turboladet motor tilbyder. Først og fremmest er en turboladet motor meget kraftigere end en større motor med naturlig opladning. Turboladede motorer kan også være mindre og lettere sammenlignet med en tilsvarende motor med naturlig indsugning i en V8-motor med samme effekt.

Desuden er en turboladet motor også meget mere brændstoføkonomisk og meget mindre skadelig for miljøet. Desværre lyder turboladede motorer dårligere, og de tilbyder ikke et lineært effektområde w

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z