Hvorfor bruges Mercedes som taxaer?

Hvis du har været i lande som Tyskland og Østrig, er der stor sandsynlighed for, at du er steget om bord på eller har set en Mercedes-taxa. Ja, Mercedes-taxaer er almindelige i disse lande, selv om de er luksuriøse, og dette gælder også i Danmark. Men hvorfor bruges Mercedes som taxaer?

Mercedes bruges som taxaer, fordi chaufførerne får mulighed for at betale færre afgifter, end når de køber lavprisbiler. Dette gælder dog ikke alle steder, men kun i en håndfuld lande i Europa. Så hvis en taxachauffør vælger en Ford Fiesta, kan han eller hun ende med at betale mere i skat end en chauffør, der vælger en Mercedes E-klasse.

Det er dog ikke alle tyske luksusbiler, der bruges til taxaer. Det er f.eks. svært at se en BMW, Audi eller Porsche blive brugt som taxa. Det skyldes, at udgifterne til forsikring og vedligeholdelse er ganske højere end for Mercedes-Benz. Desuden tilbyder Mercedes mere pålidelige biler end de fleste af disse mærker.

Hvilke Mercedes-modeller bruges som taxaer?

Selv om Mercedes-Benz bruges som taxi, er det ikke alle modeller, der bruges som taxi. Typisk er Mercedes-Benz E-klasse og S-klasse de populære modeller, der bruges som taxaer. Takket være deres rummelige interiør og fremragende benplads. Desuden kan de nemt rumme alle slags passagerer fra høje til små passagerer.

Derudover er Mercedes-Benz E-klasse og S-klasse de mest pålidelige Mercedes-modeller på markedet. Derfor er omkostningerne til vedligeholdelse af disse modeller lidt lavere sammenlignet med indgangsmodeller som A-Klasse, CLA-klasse og C-Klasse.

Selv om E-klasse og S-klasse er de mest populære Mercedes taximodeller, er E-klassen den mest almindelige. Det skyldes, at det er den mest pålidelige Mercedes-Benz. Desuden ligger den lidt over, når det kommer til pålidelighed, i modsætning til de fleste tyske luksusbiler.

  Hvilken SUV er bedst - Cadillac eller Mercedes?

Hvilke lande bruger Mercedes som taxaer?

Flere lande i Europa foretrækker Mercedes til taxibranchen. Disse omfatter Tyskland, Østrig, Cypern, Grækenland, Grækenland, Marokko og Danmark. Det betyder dog ikke, at alle taxaer i disse lande er Mercedes. Men virkeligheden er, at Mercedes er det vigtigste bilmærke, der bruges til taxier.

Hvad gør Mercedes egnet til taxibranchen?

Der er flere grunde til, at Mercedes er at foretrække til taxibranchen frem for andre bilmærker. Her er nogle af grundene:

  • Mercedes er meget pålidelig med fremragende kilometertal. Desuden var Mercedes i 90’erne det eneste mærke, der tilbød dieselsedaner. Som følge heraf var dette mere økonomisk for taxaerne, da de stopper og kører flere gange om dagen.
  • Den anden grund er, at taxakørsel blev betragtet som en luksus, der blev brugt af velhavende mennesker, som foretrak at køre i en prestigefyldt bil. Dette er et image, som Mercedes altid har portrætteret.
  • En anden grund til, at Mercedes blev foretrukket til en taxa, er den særlige taxa-version, som de tilbød. Denne bil kom i den anbefalede officielle farve beige, og den har en særlig ophængningsforstærkning for at mindske byrden ved at bære masser af bagage.

FAQ

Hvorfor foretrækker folk Mercedes frem for BMW?

Mercedes og BMW tager en stor del af markedet for luksusbiler rundt om i verden. På det seneste har BMW udkonkurreret Mercedes, men Mercedes har stadig titlen som det mest prestigefyldte bilmærke. Det er derfor, at mange velhavende mennesker stadig foretrækker Mercedes frem for BMW.

  Hvad er den bedste Mercedes til unge bilister?

Mercedes-biler er meget velkonstruerede, komfortable, luksuriøse og meget sikre. Derudover er de mere pålidelige og holdbare end BMW’er. Folk går normalt til BMW på grund af dens sportslige appel og ultimative køreoplevelse. Desuden har AMG-linjen højtydende biler end BMW’s M Power-linje.

Hvorfor er Mercedes-Benz så dyr?

Mercedes-Benz er så dyrt, fordi de har skabt et navn for sig selv. De er det mest prestigefyldte bilmærke i verden. Den anden grund er, at de bygger højteknologiske biler med førsteklasses teknologiske egenskaber. Derudover har de været det mest konsekvente bilmærke, siden Daimler og Benz & Cie fusionerede og dannede Mercedes-Benz.

Hvorfor bruges BMW’er ikke som taxaer?

Hovedårsagen til, at BMW’er ikke bruges som taxaer, er, at de ikke holder længe. De fleste BMW-modeller udvikler en masse problemer efter 350.000 miles. Dette er ikke tilfældet med Mercedes-Benz, da de fleste af deres modeller kan klare over 600.000 miles med færre alvorlige problemer.

Bortset fra det er forsikringspræmierne for BMW højere end for Mercedes. Derfor foretrækker taxachauffører at bruge Mercedes, da de generelt er billigere at vedligeholde. Desuden er BMW-reservedele også ret dyre, hvilket er endnu en grund til, at de ikke foretrækkes i taxibranchen.

Bliver Mercedes, BMW og Audi betragtet som luksus- eller almindelige biler i Tyskland?

Først og fremmest afhænger det af bilens model. Hvis det er en Mercedes, BMW eller Audi i den lave ende af skalaen, anses den for at være en almindelig bil. Hvis det derimod er en luksusmodel som S-klasse, G-klasse, RS7, Q7, BMW X6 eller BMW X7, betragtes disse som luksusbiler.

Desuden har de fleste af disse mærker oversvømmet markedet, da de er lokale biler. Som følge heraf er folk vant til dem, og de fleste ser dem som almindelige biler. Nogle af disse biler mangler dog funktioner, som indgår i modeller, der sælges i Amerika. I stedet for lædersæder har nogle af dem f.eks. stofsæder i stedet for lædersæder.

  Hvilke Mercedes er turboladede?

Hvilke biler bruges som taxaer i Tyskland?

Den vigtigste bil, der bruges som taxa i Tyskland, er Mercedes-Benz E-klasse. Du kan dog støde på forskellige bilmærker og modeller som BMW’er, Audi’er, Toyota’er og endda Nissans. De mest populære standardbiler, der bruges som taxaer i Tyskland, er Nissan Leaf, Dacia’er og den gamle Toyota Crown-model.

Før 1971 skulle alle taxaer i Tyskland være sorte med et lille oplyst “TAXI”-skilt på bilens tag. Derudover skal taxaer være sedaner, stationcar eller MPV’er.

Bottom line

Mercedes anvendes primært som taxaer på grund af deres pålidelighed og exceptionelle kilometertal. Desuden er Mercedes-Benz et prestigefyldt mærke, hvilket får mange velhavende mennesker til at foretrække det frem for andre mærker. Endelig producerede Mercedes den første diesel-sedan, som var mere økonomisk for taxibranchen.

I Tyskland betyder det at have en Mercedes-Benz til taxa at betale mindre afgift end at have en billigere bil som Toyota Yaris eller Ford Fiesta. De mest populære Mercedes-modeller til taxibranchen er Mercedes E-Klasse og S-Klasse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z