Hvorfor er Mercedes så tunge?

Hvorfor er Mercedes så tunge?

Mercedes-biler er tunge af mange forskellige årsager. Mercedes tilbyder luksusbiler, der skal give bilisterne luksus i topklasse, så det er ikke den tyske bilproducents højeste prioritet at holde deres biler lette.

Mercedes-biler skal leve op til deres betegnelse som luksusbiler, så de har mange forskellige dele, der alle arbejder sammen for at give en synkroniseret, sofistikeret køreoplevelse.

Stabilitet

Mercedes’ køreegenskaber er et direkte resultat af utallige tests for at sikre, at hver enkelt del fungerer i samspil med resten. For at sikre, at en del fungerer bedst muligt, er det ofte nødvendigt at tilføje yderligere dele for at gøre oplevelsen Benz-værdig.
Alt dette øger ikke kun køretøjets vægt, men også stabiliteten. En tungere bil tilbydes normalt med bredere spordæk, hvilket igen øger bilens vejgreb.
Moderne firehjulstrækssystemer som f.eks. 4MATIC, der tilbydes i Mercedes-modeller, er betydeligt tungere end et tohjulstrækssystem. Desuden gør et firehjulssystem bilen meget mere stabil, især under mindre gode forhold som f.eks. sne eller is.
Moderne Mercedes-biler har en tendens til at fremhæve fordelene ved mere vægt og omhyggeligt udtænke alle de ulemper, der typisk ville følge med en tungere bil. F.eks. understøttes affjedringssystemet i en moderne Mercedes-bil af et komplekst anti-rulle-system, der kaldes Active Body Control.
Normalt overføres bilens vægt fra side til side, når en bil ændrer retning, især ved højere hastigheder. Dette resulterer i, at bilen hælder i den retning, den styrer i, hvilket kan påvirke stabiliteten.
Det er her, Mercedes Active Body Control træder ind. Systemet anvender tekniske snilde gennem komplekse anti-rulle stænger, der skubber mod kraften fra vægtoverførslen, som opleves ved retningsskift ved højere hastigheder. Dermed bliver bilens affjedring meget stivere for at sikre, at bilen forbliver så plan som muligt.
Når bilen kører i en lige linje, er disse rullebjælker på den anden side frakoblet, hvilket gør bilens affjedring meget blødere. Dette øger bilens komfort og stabilitet på ujævnt underlag.
Selvfølgelig øger tilføjelsen af disse avancerede systemer vægten af Mercedes’ køretøjer.

  Skal jeg købe en brugt Mercedes A-Klasse?

Sikkerhed og pålidelighed

Hvad angår markedsføringsanprisninger, har Mercedes en tendens til at levere varen. Især når det kommer til sikkerhed, lever Mercedes løbende op til de bedste IIHS-bedømmelser.
Men for at en bilproducent kan opnå så høje sikkerhedsstandarder, skal der følges strenge regler, og vægt er ikke en topprioritet i forhold til passagerernes sikkerhed.
En tungere og mere robust bil har en tendens til at yde bedre beskyttelse i en kollisionssituation sammenlignet med en lettere bil. De fleste Mercedes-biler er ret store, hvad angår dimensioner, og der er meget mere bilstruktur, der skal ødelægges, før de skadelige virkninger når frem til passagererne.
Et andet eksempel på smart teknik i forbindelse med bilens vægt er den måde, hvorpå de tungere bilkomponenter er pakket ind. Moderne Mercedes-biler, især sportsvogne, har en tendens til at fordele vægten jævnt langs chassiset, hvilket gør bilen meget mere sikker og giver den en bedre håndtering.
Og de placerer overvejende de tunge komponenter lavt i bilens chassis, da det sænker tyngdepunktet og er med til at gøre bilen mere adræt og i stand til lettere at skifte retning. Dette resulterer også i øget sikkerhed og ydeevne.
Hvad angår pålidelighed, har Mercedes en tendens til at overkonstruere mange forskellige strukturelle dele af karrosseriet som f.eks. rammen. Ved at bruge flere lag af metalmaterialer forstærkes bilens ramme for at øge sikkerheden. Det gør også disse dele meget mere pålidelige, men det giver også mere vægt som følge heraf.

Teknologi og komfort

I takt med at Mercedes fortsætter med at tilbyde nyere modeller, tilbyder de også mange nyere funktioner og teknologier. En nyere model kommer normalt med ”mere af det hele”, hvilket resulterer i højere vægt sammenlignet med den sidste generation af modellen.
Mercedes øger også konstant bilens størrelse for at få plads til alle sikkerheds-, infotainment- og komfortteknologierne. Desuden tilbyder en nyere model normalt meget mere plads inde i kabinen, hvilket igen forlænger bilen eller gør emballagen mere effektiv, hvilket begge øger vægten som følge heraf.
Specifikke SUV’er fra Mercedes, som f.eks. GLS, har 7 sæder. Og for at levere en Mercedes Benz-værdig oplevelse skal alle 7 passagerer kunne nyde godt af komfort og luksusfunktioner. Dette øger også vægten betydeligt.
En stor del af vægten i moderne biler skyldes også de enorme mængder af lyddæmpende materialer, som isolerer kabinen enormt, hvilket gør køreoplevelsen meget mere afslappende.

  Hvilken er den mest pålidelige Mercedes SUV?

Ofte stillede spørgsmål om bilvægt

Hvad er ulemperne ved en tungere bil?

Selv om en tungere bil virker til fordel for en mere eftergivende kørselsmåde, er Mercedes-biler enorme, og der er ingen vej uden om fysikkens love. Tungere biler lider også under ugunstig brændstoføkonomi. Hvis en bil har mere masse, skal den have en kraftigere motor for at kunne køre lige så ubesværet som en Mercedes.
Mercedes har en tendens til at investere store mængder forskning og udvikling i at gøre deres biler sjove at køre, især AMG-modellerne. Men en tung bil, der kører med rimelige hastigheder, har meget kinetisk energi, og det kræver en betydelig kraft at få bilen til at standse i forhold til en lettere bil.
Selv om en tungere bil kan vise sig at være en sikrere løsning i tilfælde af en ulykke, har den bil, du kører ind i, ikke samme fordel. For eksempel er bruttovægten for en 2020 GLS 450 en kolossal vægt på over 7000 lbs.

Hvad er fordelene ved en letvægtsbil?

En klassisk opskrift på en dynamisk overlegen bil er mindre vægt og mere kraft. Mercedes tilbyder også et par af disse. Den seneste er den helt nye 2021 AMG GT Black Series fra 2021, der vejer et sted i nærheden af 1600 kg/3500 pund, hvilket er til den lettere side for en bil med mange funktioner og en enorm motor i 2020.
Fordelene ved en lettere bil stopper ikke der. Lettere biler har en tendens til at være meget mere effektive, når det kommer til brændstofforbrug. En motor i en letvægtsbil behøver ikke at arbejde så hårdt sammenlignet med en tungere bil. Alt dette resulterer i flere penge i banken og ikke ved benzinstoppet.
Mange højtydende biler anvender i dag avancerede fremstillingsteknikker med de nyeste materialer, f.eks. kulfiber og magnesium. Disse materialer giver en lettere bil og et højere niveau af stivhed og sikkerhed, men de øger også produktionsomkostningerne.

  Kan man bruge almindelig servostyringsolie i en Mercedes?

Bliver moderne biler tungere?

Svaret er både ja og nej. Hvis man ser på mere kompakte biler, kan man måske se en lille vægtforøgelse, men ikke noget væsentligt. Det samme kan også siges om større biler. Biler har haft en tendens til at blive større gennem årene, men moderne fremstillingsteknikker og effektiv materialehåndtering har tendens til at holde vægten i skak.
Bilproduktionen bliver mere og mere reguleret på grund af de mange forskellige sikkerhedsproblemer. Og mange nye systemer har endnu ikke set dagens lys. Det er ret imponerende, hvordan bilmærker formår at holde vægten på samme niveau i årevis, men samtidig inkorporere rigelige mængder af ny teknologi og sikkerhedsfunktioner.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z