Hvorfor skal jeg ikke købe en Mercedes?

Mercedes-Benz er en af de mest spændende luksusbiler på vejene. Takket være den høje teknik, de luksuriøse funktioner, den fremragende ydeevne og sikkerheden. Men hvorfor skal du ikke købe en Mercedes-Benz?

Du bør ikke købe en Mercedes på grund af dens høje vedligeholdelsesomkostninger, høje afskrivningsværdi, upålidelighed, omkostninger uden for garantien og specialiserede reparation og vedligeholdelse. Alle disse faktorer gør det stressende at købe en Mercedes-Benz. Selvfølgelig, medmindre du har penge nok til at vedligeholde og reparere bilen.

Hovedårsagen til, at mange mennesker holder sig fra Mercedes-Benz, er de høje vedligeholdelsesomkostninger. Disse omkostninger stiger endnu mere, når garantien udløber. Da Mercedes-Benz desuden har overudviklet teknologi, går de også oftere i stykker end de fleste bilmærker.

Hvorfor skal du holde dig væk fra Mercedes-Benz?

Høje omkostninger til reparation og vedligeholdelse

Hovedårsagen til, at du ikke bør købe en Benz, er dens høje reparations- og vedligeholdelsesomkostninger. I gennemsnit skal du betale mindst 908 dollars årligt for at vedligeholde en Mercedes. En simpel opgave som at skifte olie i en Mercedes kan koste dig omkring 800 dollars.

Omvendt kan en reparation af større dele koste over 1.000 dollars. For eksempel kan udskiftning af en transmission på en Mercedes koste dig i gennemsnit 1.800 dollars. Desuden er det også vigtigt at bemærke, at jo ældre bilen er, jo flere problemer skal du forvente at få med at gøre.

Ifølge JD Power-undersøgelsen registrerer Mercedes-biler senest 134 problemer pr. 100 køretøjer. Dette er gennemsnitlige, men ikke så gode nyheder for Mercedes-ejere. Biler som Lexus og Toyota registrerer mindre end 108 problemer, og derfor er de mere overkommelige at reparere og vedligeholde.

Omkostninger uden for garantien

En anden stor hovedpine ved at eje en Mercedes-Benz er, når den løber ud af garantien. Selv om omkostningerne til reparation og vedligeholdelse er høje, når Mercedes’en har garanti, stiger disse omkostninger meget, når garantien udløber.

  Hvilken Mercedes har vingedøre?

Mercedes leveres med en begrænset garanti for nye køretøjer, der dækker materiale- og fabrikationsfejl i 4 år eller 50.000 miles, alt efter hvad der kommer først. Derudover har de også mulighed for at forlænge garantien. Men når garantien udløber, er det meget dyrt at reparere eller vedligeholde en Benz.

Specialiseret reparation og vedligeholdelse

Hvis du ikke har en certificeret Mercedes-mekaniker eller forhandler i dit område, vil det være meget dyrt at købe en. Men selv når du har en certificeret Mercedes-mekaniker i dit område, er de meget dyre. De fleste Mercedes-reparationer kræver specialværktøj og specialiserede teknikere til at håndtere dem.

Det eneste problem er, at de tjenester, der tilbydes af disse specialiserede Mercedes-forhandlere, er ret dyre. Og hvis du vælger at servicere din bil hos en uautoriseret Mercedes-forhandler, kan du annullere garantien, hvilket er noget, du ikke ønsker at gøre.

Vanskeligheder med at finde nogle dele

Afhængigt af dit Mercedes-mærke og din model kan det være en vanskelig opgave at finde nogle Mercedes-dele. Da nogle dele er meget dyre, kan du måske ikke finde dem hos forhandleren, eller de skal måske bestille dem specielt til dig. I sådanne tilfælde kan du ende med at betale mere for at få din bil repareret.

Høj afskrivningsværdi

Mercedes-Benz begynder at blive afskrevet i det øjeblik, du forlader udstillingslokalet. Alene i det første år vil den blive afskrevet med gennemsnitligt 18 %. Efter 5 år vil Mercedes have afskrevet op til 45 %. Mercedes har en af de højeste afskrivningsværdier, hvilket betyder, at du vil sælge din bil til næsten halv pris efter 5 års ejerskab.

  Hvilken bil er bedst, Mercedes eller Audi?

Upålidelighed

En anden god grund til, at du bør holde dig fra Mercedes-Benz, er, at mærket er upålideligt. De fleste Mercedes-modeller er upålidelige og rangerer blandt de dårligst pålidelige biler. Det betyder, at du vil bruge mere tid i garagen på at løse problemer i stedet for at nyde din bil.

Over-udviklede og komplicerede systemer

Mercedes-biler er udstyret med nogle af de bedste teknologier på markedet. På trods af at disse teknologier gør Mercedes mere avanceret end andre biler, er de kilden til problemer. Som følge heraf er det lettere for Mercedes at gå i stykker end en Toyota, Lexus eller Honda.

FAQ

Hvorfor skal jeg købe en Mercedes?

Ja, Mercedes har måske sin del af problemer, men problemerne opvejer ikke fordelene ved at eje en Mercedes-Benz. Nogle af grundene til, at du bør købe en Mercedes, er på grund af komfort, status, sikkerhed, ydeevne og holdbarhed.

Hvorfor er Mercedes-Benz så upålidelig?

Mercedes er så upålidelige, fordi de kommer med overudviklede teknologier. Derudover er nogle af bilerne udstyret med nye teknologier, som ikke er blevet testet fuldt ud. Disse teknologier gør, at bilerne let går i stykker.
Det er dog ikke alle Mercedes-modeller, der er upålidelige, da E-Klassen er blandt de mest pålidelige luksusbiler. Tværtimod er Mercedes A-klassen blandt de mindst pålidelige Mercedes-modeller. Før du køber en Mercedes-model, er det ideelt at finde ud af, om den er pålidelig eller ej.

Hvad er den gennemsnitlige levetid for en Mercedes-Benz?

Dette afhænger af en række forskellige ting. Først og fremmest vil det være afgørende for, hvor godt du vedligeholder din Mercedes, om den holder mere end 200k miles eller ej. For det andet vil det at vælge en mere pålidelig model som Mercedes E-klasse sikre, at bilen holder længere. Endelig kan det at undgå at springe bilens planlagte vedligeholdelse over være med til at forlænge dens levetid.

  Hvilken Mercedes har en tredje række?

Er det værd at købe en 10 år gammel Mercedes-Benz?

Hvis bilen er ordentligt vedligeholdt og i god stand, hvorfor ikke. Du kan godt købe en 10 år gammel Mercedes-Benz, hvis den er pålidelig, og den tidligere ejer har vedligeholdt den godt. Desuden skal bilen have en god historik og få ejere i løbet af de sidste 10 år.

Hvorfor er brugte Mercedes så billige?

Brugte Mercedes er så billige på grund af de høje udgifter til reparation og vedligeholdelse. Når Mercedes-garantien er udløbet, er det noget dyrt at reparere og vedligeholde en Benz. Derfor har de fleste Mercedes-ejere en tendens til at sælge dem, når garantien er udløbet eller næsten udløbet, til en smidepris.

Konklusion

Mercedes-Benz tilbyder nogle af de mest fascinerende biler på markedet, men ikke alt, hvad der glitrer, er guld. Disse biler har tonsvis af problemer, der bør få dig til ikke at købe dem. De er dyre at vedligeholde, de afskrives hurtigere, er overdrevent konstrueret, upålidelige og kræver specialiseret pleje. Alle disse faktorer burde være nok til at få dig til at holde dig væk fra Mercedes.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z