Skal jeg købe en 10 år gammel Mercedes?

Skal jeg købe en 10 år gammel Mercedes?

Nogle siger, at det er en god måde at undgå de hurtige afskrivninger på ved at købe en 10 år gammel Mercedes Benz, mens andre mener, at det er et bundløst pengegrums at købe en 10 år gammel Mercedes Benz. Selv om næsten alle kan være enige om mærkets begærlighed, er det lidt mere kompliceret, om du bør købe en 10 år gammel Mercedes eller ej. Her er grunden til det:

En ældre bil er mere tilbøjelig til at få problemer, hvilket er en selvfølge. Det er dog ikke nødvendigvis så skræmmende at købe en ældre Benz, så længe du tjekker dens oplysninger på Carfax og hyrer en uafhængig inspektør til at inspicere bilen, før du køber den.

Det er afgørende, at du også tjekker hele vedligeholdelseshistorikken. Jo mere du ved, jo bedre. Vær ikke bange for at stille spørgsmål, så kan det være, at du ender med at få en rigtig god handel.

Markedsmæssige overvejelser hvis du overvejer en gammel Mercedes-Benz

Det koster en pæn sum at vedligeholde en gammel luksusbil, men markedet vil presse værdien af de ældre biler nedad til et punkt, hvor prisen opvejer omkostningerne. Hvis du betaler markedsprisen, får du en rimelig pris, hvor alle faktorer er taget i betragtning, bortset fra de aspekter, der er unikke for den pågældende bil eller den specifikke model.

Mercedes G-klassen anses f.eks. for at være en ret eftertragtet model, og den holder en stabil værdi. Så en 10 år gammel G-klasse (hvis den er ordentligt vedligeholdt) har samme pris som en helt ny A-klasse, eller endda mere i nogle tilfælde.

Så hvis en lavere indgangspris for at komme ind i en brugt Mercedes er noget, der får dig til at overveje at købe en, bør du også tage højde for, hvor mange penge du vil bruge på at holde den i en tilfredsstillende stand.

Vedligeholdelse af en ældre Mercedes

En gammel Mercedes bliver ikke nemmere at arbejde på med alderen. Priserne på reservedele og arbejdskraft er ikke særlig forbrugervenlige, og de underliggende teknologier er stadig ret komplekse, så det er ikke nødvendigvis en biltype for et almindeligt lokalt værksted.

Det er ret dyrt at besøge et Mercedes-certificeret værksted til regelmæssig vedligeholdelse. Når det gælder udvidede garantier for ældre biler med højere kilometertal, er dækningen ret begrænset. Disse forsikringer dækker typisk kun katastrofale fejl.

Udvidede garantiselskaber, der dækker et bredere udvalg af køretøjer med lille eller ingen forskel i kilometertal, bør undgås for enhver pris.

  Hvor kan jeg få skiftet min Mercedes-olie?

3 grunde til, at det er en god idé at købe en 10 år gammel Mercedes

Det er omkostningseffektivt ved køb af en 10 år gammel Mercedes-Benz

Efterhånden som biler afskrives, bliver de mere overkommelige, men ikke nødvendigvis mindre værdifulde. Alle de skinnende trimmuligheder, opgraderet infotainment, opvarmede sæder og opgraderede stereoanlæg øger prisen på en ny bil betydeligt, men de spiller ikke en så massiv rolle på brugtmarkedet.

Desuden betyder det at købe en ældre bil normalt, at alle fejl ved bestemte modeller er meget velkendte, og at de fleste af dem er udjævnet.

Afskrivning ved at købe en brugt bil

Afskrivningen er prisforskellen mellem bilens pris, når du køber den, og når du i sidste ende sælger den. De fleste biler har en tendens til at miste meget værdi tidligt i deres levetid. Mens nogle modeller håndterer afskrivninger meget bedre, er andre ikke så meget bedre. Ældre Mercedes-modeller, der har set en del asfalt, har en høj afskrivningsgrad.

På trods af alle de fordele, der følger med nye biler, f.eks. garantier, gratis vedligeholdelse og lav finansiering, er de uundgåelige virkninger af værdiforringelse fortsat en væsentlig omkostning og en fremtrædende grund til at købe brugt i stedet.

En Mercedes, der er 10 år gammel, vil allerede være afskrevet meget, så tabet vil ikke være så stort, hvis du sælger den igen efter et par år.

Månedlige betalinger og driftsomkostninger

Hvis du køber en bil, der er et par år gammel, er dine leasing- eller finansieringsbetalinger normalt 50 % lavere end for en tilsvarende nyere variant. Desuden koster biler, der koster mindre direkte, mindre at forsikre sammenlignet med en nyere bil.

Nogle vil måske ikke bemærke forskellen mellem en 3 år gammel Mercedes og en splinterny Mercedes, men vær sikker på, at dit forsikringsselskab helt sikkert vil gøre det. Hvis du betaler kontant, er du højst sandsynligt begrænset i dit budget, og det kan være en stor risiko at overskride det.

Hvis du derimod vælger finansiering, har du ofte råd til at købe en bedre bil, fordi du ikke behøver at betale for hele bilen på én gang.

3 grunde til, at det er en dårlig idé at købe en 10 år gammel Mercedes

Manglende garanti ved køb af en gammel bil

En stor fordel ved at købe en ny Mercedes er, at så længe du udfører regelmæssig vedligeholdelse, vil forhandleren eller producenten afhjælpe alle potentielle fejl og mangler. Det gør ejerskabsoplevelsen betydeligt mindre stressende og beroliger dig med, at de ekstra penge, du har sparet gennem årene, ikke vil gå til dine bilreparationsregninger.
Det eneste, du skal gøre, er at afkrydse alle de rigtige valgmuligheder og overholde din del af aftalen, så bliver dit ejerskab af din nye bil problemfrit.

  Hvilke Mercedes har en Renault-motor?

Forældet teknologi er forældet efter 10 års udvikling

I løbet af 10 år har bilindustrien taget enorme spring fremad med hensyn til den slags funktioner, som et køretøj kan tilbyde. Mange forskellige mærker tilbyder langt flere funktioner som standard i dag end for 10 år siden.

I USA skal nye biler f.eks. som standard være udstyret med et bakkamera, hvilket er påbudt af den føderale regering.
Desuden er Mercedes’ infotainmentsystemer i dag langt fra de ældre Mercedes-systemer. Moderne Mercedes MBUX-systemer kan styres på mange forskellige måder, lige fra touch-input til futuristisk stemmestyring, som kan ændre stort set alt, hvad du ønsker.

Mangel på personlig tilpasning

Lad os forestille os, at du endelig har besluttet dig for, at du vil købe den C 300, som du har drømt om at købe for et par år siden. Du undersøger alle de forskellige websteder, og du kan bare ikke finde de rigtige muligheder, der passer til den bil, du har drømt om.

Måske mangler den AMG-pakken, eller den større infotainmentskærm eller de hjul, du ønsker, farverne er lidt forkerte, du kan bare ikke finde den, du ønsker.

Det er en af de fordele, du oplever, når du køber en ny Mercedes. Du er i stand til at skræddersy hele bilen ud fra dine præferencer. Du kan vælge farve, udstyr, pakker, motorindstillinger og meget mere.

Ofte stillede spørgsmål om at købe en Mercedes

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en brugt Mercedes?

Et godt køb afhænger mere af bilens stand end af dens alder. En korrekt servicehistorik, inspektion før købet og bilens tilstand bør være de vigtigste elementer, når du køber en ny brugt Mercedes.
Du bør også udvise rettidig omhu ved at stille alle de rigtige spørgsmål. Rådgivning med en erfaren uafhængig bilforhandler kan kaste lys over detaljer, som en amatørkøber aldrig ville tænke på.

Hvad skal jeg undgå, når jeg køber en brugt Mercedes?

Det er bydende nødvendigt for dig at undgå urealistisk lave priser. En sælger, der ikke er tilbøjelig til at besvare alle de specifikke spørgsmål og ikke er villig til at samarbejde, bør også undgås.

Du bør også holde dig fra ældre AMG-modeller, selv om de har en rimelig anstændig pris, hvis du ikke er i stand til at betale for benzinpriserne for tørstige V8- og V12-motorer.

  Hvilken Mercedes SUV er den mest støjsvage SUV?

Du bør også til at tjekke alle de legitime kilder for forskellige tilbud. Der er måske bare et bedre tilbud et sted, du ikke har tjekket endnu.

Hvilke spørgsmål skal jeg stille sælgeren, når jeg køber en brugt Mercedes?

At købe en brugt Mercedes kan virke som en skræmmende oplevelse, men hvis du stiller de rigtige spørgsmål og skaffer dig de rette oplysninger, kan du navigere nemt og trygt gennem processen.

Du bør starte med at spørge, hvorfor bilen overhovedet bliver solgt. Måske passer bilen ikke længere til sælgeren, eller måske er det bare tid til en opgradering. Det er et godt spørgsmål at stille, fordi du måske løber ind i det samme problem senere hen.

Derudover bør du spørge, hvor længe ejeren faktisk har haft bilen. Hvis de først har købt den for nylig, kan der være noget galt med den.

Du bør fortsætte med at spørge, hvor sælgeren har købt bilen. Ved at stille dette spørgsmål bør du kunne få flere detaljer om, hvordan bilen er blevet kørt.

Husk at stille alle vedligeholdelsesrelaterede spørgsmål, og bed sælgeren om at vise dig alle vedligeholdelsesjournalerne. Du bør generelt spørge så meget som muligt. Det skader ikke at spørge, jo mere du ved, jo nemmere bliver købsprocessen.

En ældre Mercedes eller en nyere bil fra et mere prisvenligt mærke?

For nogle er det mere behageligt at bruge penge på en pålidelig og overkommelig bil end at kaste sig ud i en potentiel pengekatastrofe. Nogle vil foretrække ikke at købe en ældre Benz, hvis de ikke er i stand til komfortabelt at have råd til udgifterne.

Nyere biler kommer med bedre incitamenter, tilbyder et bredere udvalg og tilbydes med længere garantier. Men de tilbyder normalt ikke samme niveau af premiumoplevelse.

Lad os ikke glemme, at biler også er et følelsesmæssigt køb. Livet er for kort til at køre i kedelige biler, så du bør købe den bil, der gør dig glad, også selv om det ikke er det rigtige valg for andre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z