Hvor gammel en brugt bil skal jeg købe?

Bortset fra at købe et hus er den næststørste investering, du nogensinde vil foretage, at købe en bil. Uanset om den er ny eller gammel, skal du overveje en masse ting for at få fat i den bedste bil. Hvis du har til hensigt at købe en brugt bil, er det vigtigt at overveje alderen, men det er ikke alt.
Generelt er der ikke noget gyldigt svar på, hvor gammel en brugt bil du bør købe. Det afhænger nemlig af bilens mærke og model, og hvordan ejeren har vedligeholdt den. Ikke desto mindre er det stadig bedre at købe en bil, der er 2 til 3 år gammel, end at købe en bil, der er over 5 år gammel.
Efterhånden som bilerne bliver ældre, øges også deres problemer. Der er f.eks. stor chance for, at en bil, der har sat 50.000 miles på, har færre problemer end en bil, der har sat over 200.000 miles på. Efterhånden som bilen bliver ældre, skal du oftere tage dig af problemer som bremser, gearkasser, dæk og batterier.
Hvis du leder efter en gammel brugt bil af høj kvalitet, er der to ting, som du skal overveje. Den første er afskrivningen og den anden værdi og pålidelighed.

Hvornår er det bedste tidspunkt at købe en gammel bil, når det gælder afskrivning?

Hovedårsagen til, at folk vælger brugte biler, er, at de ønsker at spare nogle penge. Ja, det er billigere at købe en brugt bil end at købe en ny bil. Men hvordan afgør afskrivningen, hvilken gammel brugt bil der er bedst for dig?
Sandheden er, at alder reducerer bilers værdi. Derfor er det sådan, at jo ældre bilen er, jo billigere bliver den. Hvis du vil have en brugt bil med de nyeste funktioner, skal du måske vælge en bil, der har været brugt i mindre end 3 år. Men hvis du vil spare flere penge, kan du gå efter en bil, der er mere end 5 år gammel.
Kort sagt, jo højere afskrivning, jo lavere pris, og jo lavere afskrivning, jo højere pris. Biler taber meget i afskrivning det første år, og det reduceres kraftigt, efterhånden som de bliver ældre. Det anslås, at biler mister op til 75 % af deres værdiforringelse det første år. Derefter følger 60 %, så 50 % osv.

  Bedste hybridbil til vinterkørsel

Hvornår er det bedste tidspunkt at købe en gammel bil, når det gælder værdi og pålidelighed?

Ud over værdiforringelse kan du også købe en gammel bil ved at overveje dens værdi og pålidelighed. Biler mister deres værdi, efterhånden som de bliver ældre. Det skyldes, at de udvikler flere problemer, hvilket gør dem dyrere at vedligeholde. Derfor bliver de upålidelige, efterhånden som de bliver ældre.
Hvis du vil have en pålidelig gammel brugt bil, bør du undgå at købe en bil, der er mere end 5 år gammel. I stedet bør du købe en bil, der er 2 til 3 år gammel, og sælge den efter 3 års brug. Hvis du køber en ekstremt gammel bil, vil du stå over for flere udfordringer på grund af slitage.

FAQ

Hvilket skal jeg tage hensyn til, når jeg køber en brugt bil – kilometertal eller alder?

Ingen af de ovennævnte. Det vigtigste at overveje, når du køber en brugt bil, er dens pålidelighedshistorik og bilens tilstand. Gå på internettet og søg i modellens historie. Hvis det er en pålidelig bil, behøver du ikke at bekymre dig om kilometertal eller alder.
Ikke desto mindre kan en bil være pålidelig, men med en dårlig ejer. Så tjek også dens historie, som vil afgøre, om bilen har haft mange reparationer og vedligeholdelse. Derfor bør du aldrig købe en brugt bil på baggrund af dens årstal eller kilometerstand. Det er meget vildledende og kan gøre, at du ender med at få en dårlig bil.

  Er det bedre for din bil at parkere i en garage?

Hvorfor er brugte biler billige?

Brugte biler er billigere, fordi biler afskrives hurtigere. Efterhånden som bilen bliver ældre, falder dens værdi også betydeligt. Bortset fra det er de fleste brugte biler dyre at vedligeholde og reparere, efterhånden som de bliver ældre. Så selv om bilen er billig, kan den være dyr at vedligeholde.

Hvordan vælger jeg en brugt bil af høj kvalitet?

Ved at købe en brugt bil kan du spare masser af penge, men det er ikke let at finde en brugt bil af høj kvalitet. Her er de ting, som du bør overveje for at lande en brugt bil af høj kvalitet:
Inspicer køretøjet omhyggeligt – Bilens tilstand er afgørende. Hvis du ønsker, at den brugte bil skal holde længere, bør du tjekke motoren, se på bilens interiør og karrosseri.
Få bilen tjekket af en professionel mekaniker – selv efter at du selv har tjekket bilen, bør du hyre en professionel mekaniker til at inspicere den ordentligt.
Lav en prøvetur – få en fornemmelse af bilen ved at tage den ud på en prøvetur. En prøvetur vil hjælpe dig med at vide, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer.
Gennemgå bilens reparationshistorik – få nummerpladen og VIN-nummeret på den bil, du har til hensigt at købe. Gennemgå dens reparationshistorik og få kendskab til de problemer, som bilen har været udsat for.
Find ud af markedsværdien – når du har fastslået, om bilen er ideel for dig eller ej, skal du finde ud af markedsværdien. Kelly Blue Book har værktøjer, der kan hjælpe dig med at finde værdien af en bil.

  Hvilket køretøj har den mest støjsvage kabine?

Er det værd at købe en 5 år gammel bil?

Det afhænger af bilens model og stand. Hvis køretøjsmodellen er pålidelig og velholdt, er der ingen problemer med at købe den. Men hvis bilmodellen er under gennemsnittet i pålidelighed, vil det være en stor risiko, da du kan ende med at betale mere i vedligeholdelses- og reparationsomkostninger.

Hvad er den bedste alder og kilometerstand for en brugt bil?

Der er ingen bedste alder og kilometertal for en brugt bil. En god brugt bil skal være velholdt og pålidelig. Men hvis du er bekymret for alder og kilometertal, bør du overveje at købe en bil, der er 3-5 år gammel. Og når det gælder kilometertal, vil en brugt bil med mindst 36.000 miles være ideel.

Bottom line

Alt i alt bør du ikke lægge for stor vægt på bilens alder, når du køber en brugt bil. I stedet bør du fokusere på modellen, pålideligheden og hvor godt bilens stand er. Nogle biler er måske ikke særlig gamle, men med en masse problemer. Omvendt kan nogle biler have flere kilometer og år på bagen, men de er pålidelige.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z