Bedste hybridbil til vinterkørsel

Kørsel om vinteren byder på en håndfuld udfordringer såsom sne, regn, is og mudder. Selv om stort set alle biler derude kan køre om vinteren, hvis de er udstyret med de rigtige dæk, er nogle biler stadig langt bedre end andre.

Først og fremmest er et firehjulstræk et afgørende kendetegn for enhver ægte bil, der kører i al slags vejr. Tungere biler er sværere at styre på glatte overflader, men de er normalt en mere sikker løsning i tilfælde af en ulykke på grund af den øgede vægt.

Hvis du ønsker en sikker, kompetent og relativt billig hybridbil, er Subaru Impreza Hybrid bestemt et godt valg. Hvis du derimod ønsker en SUV, er Subaru Crosstrek Hybrid og Mitsubishi Outlander Hybrid gode til vinterkørsel.

En luksusvinterbil BMW 530e xDrive er en fantastisk vinterbil, ligesom Audi A6 Avant 55 TFSI e Hybrid. Men hvis du foretrækker en SUV, er du bedre tjent med Audi Q5 55 TFSI e Quattro.

Subaru Impreza Hybrid

Det er umuligt at tale om prisbillige hybridvinterbiler uden at tale om Subaru. Den almindelige Impreza er nok en af de mest overkommelige og alligevel brugbare AWD-biler med AWD, som man kan købe for penge. Selv om prisen er relativt overkommelig, tilbyder Impreza også overlegen pålidelighed og stor gensalgsværdi.

Det gennemprøvede Subaru AWD-system fungerer som en leg, og Impreza er desuden ret let, hvilket er perfekt til sne. Det eneste, der måske kan afholde dig fra at købe en Impreza, er den mulige mangel på plads, da Impreza trods alt er en kompakt bil.

  10 biler, du ikke bør købe nye (køb dem brugt i stedet)

Subaru Crosstrek Hybrid

Når det gælder bilmærker, der kan gå alle steder, er der næppe nogen, der gør det bedre end Subaru, især i denne prisklasse. Mange mener, at Subaru Crosstrek Hybrid er den mest prisvenlige hybrid-SUV på markedet lige nu, og det er svært at sige noget imod det.

Med hensyn til pålidelighed leverer Subaru altid varen. Det er dog godt at vide, at Subaru Crosstrek også deler nogle af sine komponenter med Toyota Prius Prime, og vi ved alle, at Toyota bygger de mest pålidelige hybridbiler på markedet.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander virker ikke som et kæmpehit, for der er trods alt næppe nogen, der drømmer om at købe en Mitsubishi Hybrid SUV. Hvorom alting er, så er Outlander faktisk en af de mest populære plug-in SUV’er på markedet, og der er allerede solgt mere end 200k af dem.

Denne Mitsubishi SUV er i stand til at nå en opladningstilstand på 80 % på blot 25 minutter. Sådanne opladningshastigheder er mulige, fordi Outlander Hybrid stadig tilbyder DC hurtigopladning. Hvis du parrer det med 7,3 tommer frihøjde og en fuldt elektrisk rækkevidde på 22 miles, virker Outlander som et godt køb.

BMW 530e xDrive

Selv om Subaru Impreza er en fantastisk vinterkøremaskine, er BMW 5-serie hybriden simpelthen på et andet niveau i næsten alle tænkelige henseender. Den nyeste LCI BMW 5-serie ser godt ud, og den kører godt. Blandt de tre konger af tyske executive-sedaner er BMW 5-serie langt den mest dynamiske mulighed af trioen.

  Hvad er problemerne med hybridbiler?

250 hk er mere end nok trækkraft til næsten alle situationer. Sikkerhedsmæssigt kommer 5-serien med et væld af sikkerhedsudstyr som f.eks. advarsel om vognbaneafvigelse, frontal-, side- og bagudrettet kollisionsadvarsel, blindvinkelassistent og så videre.

Audi Q5 55 TFSI e Quattro

Audi Q5 Hybrid er nok den bedste Audi SUV på markedet lige nu. En så modig udtalelse skyldes, at Q5 tilbyder nok plads, uden at den er gigantisk som sin større søskende, Q7, men stadigvæk ikke er gigantisk. Motoren tilbyder en kombineret 362 hk, en smidig automatisk transmission og en overlegen brændstoføkonomi.

Q5 får også en 5-stjernet crashrating over hele linjen, og den ser sofistikeret, men stadig SUV-agtig ud. Interiørmæssigt kan Q5 udstyres med stort set alle de ekstraudstyr, du kan ønske dig. Flerevejs justerbare, komfortable, opvarmede sæder, B&O Audio og meget mere.

FAQ-afsnit

Hvilke biler egner sig ikke til vinterkørsel?

I dagens tid kan stort set alle biler være en anstændig vinterkørsel, hvis du har gode vinterdæk. Biler med firehjulstræk er normalt de bedste, men forhjulstræk eller endda baghjulstræk er godt nok, hvis du har ordentligt gummi og tilstrækkelig frihøjde. Men du bør ikke desto mindre ikke køre din bil om vinteren uden ordentlige dæk.

Hvis din region får meget sne, bør lavtsiddende sportsvogne undgås, da de normalt ikke har så meget frihøjde. De har også normalt overfølsomme gas- og bremsepedaler, og det er ikke noget, du ønsker under glatte forhold.

Er hybridbiler bedre end biler med almindelig forbrændingsmotor?

Hybrider kan være bedre, hvis du er i stand til at udnytte hybridmotoren fuldt ud. Selv om de koster mere, når de er nye, kan du måske tjene de ekstra omkostninger ind igen, hvis du køber omhyggeligt. Desuden er hybridbiler faktisk bedre end almindelige biler med forbrændingsmotor, når det gælder almindelig bykørsel.

  Hvad er det mest upålidelige bilmærke?

Alligevel er de ikke så gode, når det gælder motorvejskørsel. Hybrider kan nogle gange veje op til 500 pund ekstra i forhold til en variant med forbrændingsmotor, og sådanne vægtforskelle påvirker effektiviteten. Desuden er din elmotor ved motorvejshastigheder ikke nok, og du vil sandsynligvis alligevel være afhængig af forbrændingsmotoren.

Er elbiler bedre end hybridbiler til vinterkørsel?

EV’er er bedre, hvis du ønsker at maksimere effektiviteten, og hvis du har adgang til et pålideligt opladningsnetværk. Selv om elbiler har en tendens til at miste noget batterikapacitet, når temperaturen falder, vil sådanne procentvise tab aldrig påvirke din samlede rækkevidde. På den anden side har EV’er masser af drejningsmoment i alle omdrejningstal, og det kan være nyttigt, når du pløjer gennem sne.

Uden en almindelig gearkasse kører EV’er mere jævnt og er mere træfsikre i betragtning af den ekstra vægt. Derudover har mange nyere elbiler også antibremsefunktioner, regen-braking og avanceret fartpilot, som alle kan forbedre din køreoplevelse i sne betydeligt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z