Bedste hybridbil til bilrejser

Selv om hybridbiler ikke nødvendigvis er skabt til at tage på tur, kan nogle af dem tilbyde en komfortabel, effektiv og praktisk køreoplevelse. Du bør huske på, at hybridbiler normalt trives, mens du kører med mindre end 50-60 mph, ellers vil du ikke se nogen forbedringer i brændstofeffektiviteten.

Hvis du regelmæssigt skal ud på længere ture, er det generelt bedre at springe helt over at købe en hybridbil. Men hvis du er i stand til at tjene de ekstra startomkostninger ind, og du normalt kører i bymiljøet, kan hybridbiler også bruges til lejlighedsvise længere ture.

Til at starte listen er den gennemprøvede og testede Toyota RAV4 Hybrid den bedste prisbillige hybrid-SUV til landevejsture lige nu. Hvis du vil have noget lidt mere sofistikeret og luksuriøst, er Mercedes GLE550e eller Volvo XC90 T8 begge fantastiske hybrid-SUV’er.

Hvis du ikke ønsker en SUV, men stadig vil have noget, der er rummeligt og flot, skal du sørge for at tjekke Hyundai Sonata Hybrid eller Honda Accord Hybrid ud. Men hvis du vil have noget lidt mere specielt, så gå videre og opgrader til BMW 530e.

Toyota RAV4 Hybrid

Med en pris på under 30.000 kr. helt ny er dine komfortable og rummelige hybrid-SUV-muligheder noget begrænsede. Selv om RAV4 Hybrid koster under 30.000 dollars, formår den stadig at tilbyde komfort og masser af plads til dig, dine passagerer og din last.

RAV4 opfandt stort set markedet for hybrid-SUV’er, og som sådan er RAV4 Hybrid nu en fantastisk hybrid-SUV, der kan konkurrere med meget dyrere SUV’er. Desuden er RAV’en pålidelig, sikker og meget veludstyret i betragtning af prisen.

  Hvordan beslutter jeg, hvilken bil jeg skal købe?

Mercedes Benz GLE550e

Mercedes Benz er et mærke, der er kendt for luksus, raffinement og klasse, men lad dig ikke narre af det, at en moderne Mercedes ikke er en fantastisk familiebil. Med rigelig plads, komfortable sæder og masser af luksus-, sikkerheds- og bekvemmelighedsfunktioner er GLE550e en fantastisk SUV til en køretur.

Motoren, der tilbydes i GLE550, er stærk, sikker og forudsigelig, og den er også i stand til at levere en anstændig brændstofeffektivitet, mens du kører ved konstant motorvejshastighed. Selv om hybridbiler ikke er skabt til længere rejser, er GLE550e helt sikkert en af de bedste derude.

Volvo XC90 T8

Volvo XC90 koster mere eller mindre det samme som GLE550e på omkring 60.000 kr. og derover, men disse to er forskellige, når det kommer til, hvordan de klarer sig på længere rejser. Mercedes er måske lidt mere rolig og isoleret, men Volvo er en mere effektiv SUV, der føles mere voksen og effektiv.

Som sådan kan Volvo måske ligefrem vinde over GLE’en på grund af alle effektivitetsfordelene, når alt kommer til alt, leder du efter den bedste hybrid til længere ture. Ud over effektiviteten og den overordnede følelse tilbyder XC90 også masser af luksus- og komfortfunktioner, som begge er afgørende for en afslappende biltur.

Hyundai Sonata Hybrid

Hvis SUV’er ikke er din ting, skal du sørge for at tjekke Hyundai Sonata Hybrid ud. Selv om en Hyundai måske ikke virker som en overlegen sedan under alle omstændigheder, så gør stor værdi, praktisk anvendelighed og effektivitet den til det. Ud over de åbenlyse fordele tilbyder Sonata også luksus og komfort.

  Hvad er den bedste brugte automatiske bil at købe?

Hvis du er en højere person, vil du blive overrasket over at vide, at Hyundai Sonata faktisk er en af de mest rummelige sedaner på markedet lige nu, men en sådan øget passagerplads kommer ikke med ofret lastrum. Infotainmentsystemet er nemt at bruge, affjedringen er komfortabel nok, og støjisoleringen er også god.

BMW 530e

Det er ganske enkelt uretfærdigt at tale om gode biler til bilture uden at nævne mindst en enkelt BMW. Selv om BMW’er er kendt for deres dynamiske og sporty udseende og kørestil, er de også gode til at smide kilometerne uden at gøre dig træt eller stresset.

530e er en perfekt blanding af klassisk BMW-tank-lignende følelse og moderne luksus, der er bygget til lange motorvejsture. Når det er sagt, siger BMW, at den nye 530e er god til op til 30 miles på elektrisk strøm alene, og den 4-cylindrede 2,0-liters rækkemotor er også effektiv nok, selv uden hjælp fra en elektrisk motor.

FAQ-afsnit

Er biler med almindelig forbrændingsmotor bedre til bilture end hybridbiler?

Ja, det er de, mest fordi nogle af dem har større motorer til at begynde med. Sådanne motorer er stærkere og dermed mere effektive ved konstant kørsel med høje hastigheder ved lave omdrejninger. Selv om nogle hybridbiler som f.eks. 530e tilbyder motorer af anstændig størrelse, kan de stadig ikke sammenlignes med noget som en 6-cylindret 3L-motor.

Når det er sagt, kan du spare penge ved at købe en hybrid, hvis du ikke kører længere ture så ofte, hvis du kan udnytte hybridplatformen fuldt ud. Det handler om, hvordan du bruger din bil, og hvor du bruger den.

  Laver Volvo hybridbiler?

Hvilken motortype er bedst til konstante motorvejshastigheder?

Større dieselmotorer fungerer bedst ved konstante hastigheder på motorvejene, fordi de bruger 15-20 % mindre brændstof sammenlignet med en gasmotor. Disse motorer har normalt et stort drejningsmoment i den lave ende, hvilket betyder, at det er nemt at overhale. Oftest behøver disse motorer ikke engang at nedskifte for at overhale hurtigt, og som sådan er de bedst til længere ture.

Konstante hastigheder på motorvejene er lettere for dieselmotorer, fordi de normalt ikke har så høje REV. Det betyder, at din motor konstant befinder sig i sit optimale effektområde.

Er regenerativ bremsning i en hybridbil nyttig ved motorvejshastigheder?

Regenerativ bremsning er sandsynligvis hovedårsagen til, at en hybrid fungerer bedst i bykørsel, men regenerativ bremsning er mere eller mindre ubrugelig på en motorvej. Det skyldes, at du ikke bruger bremserne så ofte, når du kører ved højere hastigheder.

Hvis du kombinerer det med det faktum, at en almindelig hybridbils elmotor ikke er i stand til at drive bilen helt af sig selv, er en hybrid langt værre under disse omstændigheder. Derudover er de fleste hybridbiler også benzindrevne, og gasmotorer er ikke så gode som dieselmotorer er ved højere konstante hastigheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z