Hvilke Mercedes har en sportsindstilling?

Hvilke Mercedes har en sportsindstilling?

Mercedes har i næsten 15 år nu tilbudt en særlig Sport-tilstand i mange af sine modeller. Men kun de nyeste Mercedes-modeller har en særlig funktion kaldet Mercedes-Benz DYNAMIC SELECT, en funktion, der giver dig mulighed for at vælge mellem flere specifikke køretilstande alt efter dit humør.

Den nyeste version af Mercedes DYNAMIC SELECT kommer med mindst 3 tilstande: Comfort, ECO og Sport. Nogle modeller kan endda tilbyde en Individual-tilstand, der gør det muligt for dig at tilpasse indstillingen fuldstændigt. Desuden kommer nogle mere sportslige modeller med en Sport+-tilstand, der strammer bilen yderligere op.

De hurtigste, mest ekstreme, specialbyggede AMG-modeller tilbyder en særlig Race-tilstand. Denne tilstand er kun forbeholdt ægte Mercedes-superbiler som AMG GT-linjen.

Nogle SUV’er tilbyder også specifikke køretilstande såsom Slippery, Off-Road og Off-Road+, afhængigt af den pågældende model.

Comfort-tilstand

Komforttilstand eller som den nogle gange kaldes ”Mercedes-tilstand” er din standardkørselstilstand, der tilbyder den mest komfortable affjedring og styretøjsopsætning. Desuden løsner denne tilstand også transmissionen for at give en problemfri gearskiftoplevelse med henblik på maksimal brændstofeffektivitet.

I denne tilstand er din Mercedes også den mest støjsvage, som den kan være, da din motor har tendens til at holde sig i det lavere omdrejningsområde. De nyeste Mercedes-modeller tilbyder også en helt ny ”sejltilstand”, der kobler motoren fra, når føreren slipper speederen ved hastigheder på over 37MPH.

Denne funktion har til formål at spare yderligere på brændstoffet ved at køre i frihjul ved hjælp af bilens kinetiske energi. Systemet tilkobler koblingen igen, når bilen begynder at miste kinetisk energi, eller når føreren rører pedalerne. Når sejltilstandsfunktionen er aktiveret, vises den i kombiinstrumentet med et ikon for en sejlbåd.

  Laver Mercedes en hybrid sedan?

Komforttilstanden udnytter også ECO Start-Stop-systemet, der slukker motoren for at spare brændstof ved hvert stop.

Sport- og Sport+-tilstand

En dedikeret Sport-tilstand er det stik modsatte af den førnævnte Comfort-tilstand, fordi denne tilstand gør affjedringen meget stivere, gearkassen er meget hurtigere og har en tendens til at holde gearene i højere omdrejningstal. Styretøjet er også mere responsivt og meget skarpere, og gasresponsen er også væsentligt opjusteret.

Styretøjet bliver meget tungere, da det gør det muligt for føreren at placere bilen meget mere præcist, og selv alle de mindre justeringer af styretøjet vil stadig flytte bilen. Udstødningen bliver en smule højere, men stadig ret behersket.

Sport+-tilstanden er på den anden side den mest ekstreme køretilstand for ydeevne i de fleste AMG-modeller. Sport+ er mest skræddersyet til hurtigere kørsel på motorvej, hvor sikkerhed og stabilitet prioriteres og komfort og effektivitet ofres.

I Sport+-tilstand er udstødningen helt åben, ECO Start Stop- og Sailing-funktionerne er helt deaktiveret. Denne tilstand er mest lavet til entusiaster, men alligevel er mange mennesker ikke store fans af den alt for stive affjedring på nogle AMG-modeller, når Sport+-tilstanden er aktiveret.

Individuel og Race-tilstand

Indstillingen af Individual-tilstanden er den mest imponerende af dem alle, fordi den giver dig mulighed for at vælge og vrage alle de forskellige aspekter af køreoplevelsen. Du kan vælge en mere sportslig gasrespons og gearkasse, men en komfortabel opsætning af affjedring og styretøj.

  Hvad er den mest luksuriøse klasse af Mercedes?

Dette er yderst fordelagtigt, fordi mange Mercedes AMG-modeller som f.eks. den udgående E63 havde utroligt stive affjedringsindstillinger, hvilket lidt ødelægger den daglige køreegenskaber sammenlignet med en almindelig E-klasse. Du kan også åbne udstødningen, når du ønsker det, eller gøre den også mere lydløs.

En særlig Race-tilstand er kun tilgængelig med Mercedes AMG GT-bilerne, da disse biler er specialbyggede superbiler. Topmodellen AMG GT Black Series har helt op til 720 hk og er helt indrettet til banekørsel. Derfor har Mercedes besluttet, at en specifik track mode er nødvendig, for at du kan udnytte bilens dynamiske evner fuldt ud.

FAQ-afsnit

Hvilke Mercedes-modeller tilbyder en decideret Off-Road-tilstand?

Alle Mercedes SUV’er tilbyder enten en eller anden form for offroad-tilstand, eller også er de allerede indstillet til mild offroad-brug. Men de større SUV’er, GLE og GLS tilbyder også en Bouncing-tilstand, der nærmest forvandler din Mercedes SUV til en smart lowrider.

Formålet med denne funktion er at frigøre bilen, hvis du ender i dybt sand eller sne, men Mercedes ved, at denne funktion højst sandsynligt vil blive brugt til Instagram- eller Tik-Tok-show-off-formål. Selv Maybach GLS tilbyder denne funktion, og lad os se det i øjnene, ingen vil tage en krom-fest Maybach Off-roading.

Hvilket bilmærke tilbyder den mest konfigurerbare køretilstand?

En konfigurerbar kørselstilstand er blevet standard i alle de tyske luksusbiler af højeste kvalitet. Både BMW og Audi har også tilbudt denne funktion i et stykke tid nu, men BMW er det firma, der tilbyder mest justeringsmuligheder, når det kommer til alle aspekter af køreoplevelsen.

  Hvad er den ypperste Mercedes SUV?

BMW’erne lader dig justere alle de almindelige parametre som f.eks. gasrespons, affjedringsstivhed, styretøjets vægt og præcision, gearkassehastigheder osv. Men der, hvor BMW har en overhånd, er muligheden for også at justere bremsefornemmelsen. Desuden tilbyder mange BMW-modeller flere niveauer for justering af gearkassen.

Gør Sport-tilstanden bilen mere sikker, når der køres hurtigt?

Det gør den sådan set, og det gør den sådan set ikke. Når u aktiverer Sport-tilstand, tilbyder din Mercedes mere dynamiske egenskaber, hvilket betyder, at hele drivlinjen reagerer bedre på dine indgreb, og du kan foretage mindre justeringer af styretøjet. Nogle modeller vil også blive lavere, hvilket sænker tyngdepunktet og giver bedre køreegenskaber.

Men det er også værd at nævne, at Traction Control også bliver løsnet op i Sport-tilstand og især i Sport+. Det betyder, at bilen ikke vil reagere så hurtigt som i komforttilstand, hvis den mærker, at bilen mister vejgreb.
Det er sådan, fordi bilentusiaster nyder en mere legesyg bil, men det betyder også, at bilen ikke vil være så stabil, fordi traction control begrænses.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z