Hvilke Mercedes har MBUX?

Hvilke Mercedes har MBUX?

MBUX eller Mercedes Benz User Experience er et moderne infotainmentsystem fra Mercedes, der er indbygget i bilen. Dette system debuterede i A-klassen på begynderniveau i 2018, og siden da er det blevet tilbudt i alle nye Mercedes-modeller.
Det er første gang, at den banebrydende teknologi startede i en A-klasse og ikke i en S-klasse. Dette skyldtes mest af alt, at Mercedes ønskede at behage den yngre teknologibegejstrede kundebase. MBUX betragtes bredt som et af, hvis ikke det bedste infotainmentsystem, der i øjeblikket tilbydes i hele bilbranchen.

MBUX: Mere end bare et infotainmentsystem

Dette system har til formål at ændre den måde, du interagerer med bilen på, fuldstændigt, og det indeholder også mange underholdnings- og sikkerhedsfunktioner. Mange moderne infotainmentsystemer i biler mangler processorkraft og er som regel langsomme og føles som sidste generation, men MBUX giver en oplevelse, der minder om en moderne smartphone.
Som standard leveres MBUX med en førerskærm og en central skærm, begge er målt på 7 tommer. Denne version af MBUX er ikke så spændende som den opgraderede version, der følger med Premium-pakken, og som tilbyder to 10,25-tommer skærme bag et glaspanel, der giver en næste generations infotainment-oplevelse.
MBUX-systemet byder på smukt designede skrifttyper og skarp grafik, der giver et førsteklasses indtryk. MBUX, BMW’s iDrive og Audi’s MMI er de tre førende systemer i branchen, når det gælder infotainmentsystemer, og resten af bilindustrien halter langt bagefter.

MBUX-funktionalitet

MBUX er i stand til at styre stort set alle aspekter af bilen. Du kan styre dine sædvanlige navigations-, lyd- og opkaldssystemer. Du er også i stand til at styre sædeindstillingerne, og i nogle af de højere Mercedes-modeller kan du også styre massagesæderne.
Derudover kan du indstille dine køreprofiler, omgivelsesbelysning, interferens med sikkerhedssystemer og meget mere.
Den tidligere generation af Mercedes COMMAND-systemet havde et kontrolhjul i den centrale konsol, som gjorde det muligt for dig at styre systemet. MBUX har dog ikke noget centralt betjeningshjul og styres med touch-input, gestusbetjening, knapper på rattet og stemmestyring.
Systemet er også i stand til at genkende hyppige valg af musik, rute og destination, hvilket gør det lettere at nyde din rejse.

  Hvad er de bedste dæk til Mercedes ML350?

MBUX Kunstig intelligens

En af de mest imponerende MBUX-funktioner er den virtuelle stemmeassistent med kunstig intelligens LINGUATRONIC. Dette system aktiveres ved at sige “Hey Mercedes”, og det gør det muligt for dig at styre mange forskellige aspekter af dit infotainmentsystem ved hjælp af dagligdags sætninger.
Dette system er også i stand til at lære efterhånden som tiden går, og det vil helt sikkert blive forbedret med fremtidige versioner. Det nuværende system fungerer via skyen og minder lidt om Siri eller Google Assistant. MBUX-systemet kræver en forbindelse til mobilnettet og kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken restaurant du skal gå på eller hvilken rute du skal tage.
Du bør tjekke din brugermanual om alle de funktioner, som systemet tilbyder, så du kan få mest muligt ud af det. MBUX-systemet lytter altid, med eller uden netværksforbindelse, og du kan styre den omgivende belysning, sædepositioner, klimakontrol, massage, sædevarme og ventilationsmuligheder.

MBUX Augmented Reality

MBUX AR er også en af de imponerende funktioner i det nye MBUX-system. MBUX AR gør det muligt at projicere retningslinjerne tydeligt på dit heads-up display og i førerens cockpit, hvilket gør det umuligt for dig at tage et forkert sving.
Dette system giver klare, umiskendelige vejvisninger, der føles utroligt rumtidsagtige. MBUX-navigationssystemet er lige så avanceret som resten af systemet. Hvis du er vant til at bruge Apple Car Play eller Android Auto, giver systemet også mulighed for trådløs CarPlay på nogle markeder.

  Hvorfor er ældre Mercedes så billige?

MBUX FAQ

#### Hvilket er bedst, Mercedes MBUX, Audi MMI eller BMW iDrive?
Alle tre systemer er fantastiske, da de tilbyder sammenlignelige funktioner, og det er godt nok at vælge et af de tre systemer. Der er dog nogle forskelle. Selv om alle tre systemer tilbyder AI-stemmeassistenter, er den i Mercedes den mest avancerede.
Med hensyn til gestestyring er det BMW, der tilbyder flest funktioner til gestestyring. Designet af disse tre adskiller sig ret væsentligt fra hinanden. BMW’s førercockpit er ikke så tilpasningsvenligt som de to andre og kan til tider føles lidt mørkt.
Audis Virtual Cockpit er det bedste førermålesystem ud af de tre, men den centrale skærm kan virke en smule basal sammenlignet med MBUX. Audi og Mercedes synes at være et bedre valg end BMW, men ikke meget bedre.

Er det det værd at opgradere til Premium MBUX-systemet?

Kort sagt, ja, det er det. Det grundlæggende MBUX-system ser dårligt ud og byder på tykke rammer og begrænset funktionalitet. Det komplette MBUX-system er en del af Premium-pakken, og Premium-pakken betragtes generelt som “et must”, når det gælder brugtkøbere.
Det grundlæggende system er bare for simpelt til en moderne Mercedes, så det er

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z