Hvilke Mercedes har PARKTRONIC

Hvilke Mercedes har PARKTRONIC

Mercedes PARKTRONIC er et parkeringsassistentsystem af Mercedes-mærket, der tilbydes i hele Mercedes-serien som enten standard- eller ekstraudstyr. Mercedes PARKTRONIC har til formål at øge sikkerheden under parkering.

Systemet bruger en række sofistikerede sensorer og kameraer til at afgøre, om din bil kan passe ind på en bestemt parkeringsplads. Hvis din Mercedes kan passe ind på en parkeringsplads, hjælper systemet dig derefter med at parkere bilen sikkert.

Denne pakke kombineres ofte med Active Park Assist, et system, der overtager kontrollen med rattet under parkering, og gør det lettere at parkere bilen, især hvis du ejer en af de større Mercedes-sedaner eller SUV’er.

PARKTRONIC

Ikke mange premium bilmærker tilbyder så meget teknologi som Mercedes, og det kommer ikke som nogen overraskelse, at Mercedes var på forkant med mange assistentsystemer. PARKTRONIC har været en del af Mercedes Advanced Driver Assistance Sytems i et stykke tid nu, og lige siden det blev lanceret, er Mercedes blevet ved med at tilføje nye funktioner til det.

PARKTRONIC-systemet i sig selv fungerer som en anstændig bekvemmelighed og sikkerhedsfunktion. Hvis systemet er aktiveret, scanner det nærliggende parkeringspladser, når du kører i nærheden af dem i et forsøg på at finde en parkeringsplads, hvor din Mercedes sikkert kan holde.

Når systemet finder en passende plads, og du vælger at parkere din bil, vil systemet give dig anbefalinger om styringsvinkel på infotainmentskærmen. Det eneste, du skal gøre, er at følge styrevejledningen, og du vil blive parkeret sikkert.

Det er også værd at nævne, at du ikke skal stole helt på dette system, da systemet anvender en række parkeringssensorer, som nogle gange ikke kan opfange specifikke objekter. Uanset hvor sofistikeret et system er, er dine øjne dine mest trofaste ledsagere i forbindelse med parkering.

  Hvilken Mercedes er den bedste at købe?

PARKTRONIC med aktiv parkeringsassistent

PARKTRONIC med Active Parking Assist er et trin over det almindelige PARKTRONIC-system, og i dag tilbyder de fleste Mercedes-modeller, der tilbyder PARKTRONIC, også Active Parking Assist sammen med det. Denne videreudvikling af systemet har resulteret i, at systemet er langt mere anvendeligt og bedre i stand til at gøre parkeringsprocessen så smertefri som muligt.

Systemet fungerer på samme måde, som PARKTRONIC-systemet gør det i sig selv. Men du har mulighed for at slå Active Parking Assist-funktionen fra, hvis du ikke ønsker, at bilen skal styre sig selv, og så er du tilbage med kun PARKTRONIC-systemet.

Men hvis du beslutter dig for at give rattet slip, vil Active Parking Assist, når den er aktiveret, guide sig selv ind på en passende parkeringsplads. Du skal stadig betjene gas- og bremsepedalerne, og du skal også stadig sætte bilen i bakgear, når systemet beder dig om det.

Men det er vigtigt at huske på, at der ikke er nogen ændringer i systemets ansvarsdel, fordi du bruger systemet på eget ansvar, og alle eventuelle uheld eller ulykker vil blive bebrejdet dig og ikke systemet.

Nødvendighed af PARKTRONIC/PARKTRONIC med aktiv parkeringsassistent

For at afgøre nødvendigheden af sådanne systemer skal du være helt ærlig med hensyn til, om du rent faktisk bruger systemet. I dag tilbyder mange Mercedes-modeller disse funktioner, men kun en lille margin af kunderne benytter sig af disse systemer, ikke fordi de ikke er tilstrækkelige, men snarere fordi de er unødvendige.

De er unødvendige af et par forskellige årsager. For det første, hvor ofte skal du parallelparke din bil? Hvis du parallelparkerer ofte, giver det måske mere mening. Hvis du ejer en ret kompakt Mercedes-model, er det desuden også tilrådeligt at vælge et stykke underholdnings- eller komfortudstyr i stedet for PARKTRONIC.

  Hvad er forskellen mellem AMG og en almindelig Mercedes?

Du bør også tage i betragtning, at dette system tager længere tid at parallelparkere sammenlignet med en erfaren bilist, og derfor bruger de fleste mennesker virkelig aldrig denne funktion. Systemet er ret avanceret, men nogle mener, at det er en smule gimmicky, især de mere erfarne og selvsikre bilister.

Det er ret sikkert at sige, at dette system ikke er nødvendigt i de fleste situationer, og det bevises af de fleste kunder, der ikke benytter sig af systemet. Men hvis du er en af dem, der mener, at systemet vil være af stor værdi for dig selv, så har du allerede svaret på dette spørgsmål.

FAQ sektion

Hvor pålideligt er PARKTRONIC?

Ud fra et holdbarhedssynspunkt har systemet ikke vist nogen større problemer i større skala, selvfølgelig er der nogle tilfælde, hvor systemet ikke har fungeret som tiltænkt, men det sker med alle systemer, hvis man tænker på bilindustriens helhed.

Men ud fra et effektivitetssynspunkt er systemet ikke uden fejl. Mange parkeringspladser, udpegede eller ej, har mange specifikke variabler, der er forbundet med den pågældende parkeringsplads. Det betyder, at systemet måske ikke nøjagtigt kan bestemme afstanden og manglen på forhindringer, hvilket betyder, at man altid først og fremmest skal stole på sine øjne.

Er der noget, der tyder på, at Mercedes laver en helt autonom parkeringsfunktion?

Mercedes har arbejdet utrætteligt bag kulisserne for at tilbyde et system, der vil kunne parkere bilen fuldstændigt uden at du selv er i nærheden af bilen. Det betyder, at Mercedes planlægger at konkurrere med Teslas ”Smart Summon”-funktion på et tidspunkt.

  Hvad er bedst - Infiniti eller Mercedes?

Mercedes har endda lanceret et lignende system med den nye W223 S-klasse. Dette system skal nok bruge et par år, før det sikkert kan rulles ud på flere forskellige Mercedes-modeller. Men det er sikkert at sige, at Mercedes på et tidspunkt vil tilbyde en sådan funktion.

Hvad er den korrekte måde at parallelparkerer på?

Der er et trick til parallelparkering, hvis du følger disse trin korrekt, bør du kunne parallelparke din Mercedes uden nogen systemassistance. Når du finder en plads, der er stor nok, skal du trække op selv til den forreste bil, derefter dreje rattet helt til højre og vende dig om, og begynde at bakke op.

Når du kan se det højre forhjørne af bilen bag dig lige midt i din bagrude, så stop. Drej rattet til midterpositionen, og kør tilbage, indtil din bil rydder den forankørende bil, og stop derefter igen.

Drej derefter rattet helt til venstre, og kør tilbage, indtil du er parkeret sikkert. Hvis du følger disse trin korrekt, vil din bil være perfekt parallelparkeret. Uanset teknikken skal du altid holde øje med eventuelle forhindringer, fodgængere eller kørende trafik.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z