Hvilke Mercedes har luftaffjedring?

Hvilke Mercedes har luftaffjedring?

Mercedes-Benz har altid været på forkant med teknologiske innovationer inden for biler. Og en af deres mest bemærkelsesværdige innovationer har været deres luftaffjedringssystem, også kendt som “Airmatic suspension”.
Mercedes-Benz C-Klasse, CLS Coupé, E-klasse, S-Klasse, S-Klasse Maybach, GLE Coupé og GLS SUV har luftaffjedringssystemer. Denne affjedring adskiller sig fra stålfjederophæng, da den leveres med justerbare luftfjedre. Derudover er den mere avanceret, da den kan justeres med et tryk på en knap.
Mercedes’ luftaffjedringssystem er udstyret med poser af gummi og polyuretan, der er fyldt med luft. Da denne affjedring kræver luft for at være funktionel, er det herfra, den har sit navn. Den adskiller sig fra traditionel stålophæng, da den mangler skruefjedre eller støddæmpere på affjedringssystemet.

Mercedes-Benz modeller med luftaffjedringssystem

C-Klasse

Mercedes-Benz C-Klasse er blandt de få Mercedes-modeller med et luftaffjedringssystem. Hvis du ønsker at anvende luftaffjedringen på din C-Klasse, skal du betjene den fra Agility Select-knappen. Med denne kontakt kan du skifte til komfort, sport, sport+, eco eller individuel tilstand. Disse tilstande ændrer, hvordan kørslen føles.
Mercedes C-Klasse sælges i øjeblikket til 42.600 dollars. Det er en kompakt bil med flere karrosserityper at vælge imellem. C-Klassen er udstyret med en 2,0-liters intercooled turbomotor. Da den er udstyret med baghjulstræk og har et sporty look, er denne bil normalt tiltalende for yngre bilister.

CLS Coupé

En anden bemærkelsesværdig Mercedes-model med et Airmatic-fjedersystem er CLS Coupe. CLS Coupé koster omkring 70.000 USD og er en af de bedst præsterende sedaner blandt luksusbiler i mellemklassen. Den har et storslået udvendigt design med smukke linjer og et omhyggeligt udformet interiør.
Du vil blive endnu mere imponeret af dens 3,0-liters interkølede turboladede inline-6-motor med turboladning og maksimalt 362 hk. Selv om denne bil er mere kompakt end E-klassen, er den smuk og tilbyder stadig den komfort, som du ville ønske i en Mercedes af denne størrelse.

  Hvilket bilmærke har højere forsikringssatser, Audi eller Mercedes?

E-Klasse

Mercedes-Benz E-Klasse var den anden Mercedes-model, der blev udstyret med luftaffjedring efter S-klassen. E-Klassen, der koster omkring 57.000 dollars, er en af de mest pålidelige Mercedes-modeller på markedet. Det er en af grundene til, at den er elsket af chefer og ledere.
E-Klassen er ikke kun længere og smukkere end almindelige sedaner, men den er også rummelig og komfortabel. Den leveres med en 2,0-liters inline-4 turbomotor med en exceptionel acceleration fra 0 til 60 mph på 6,1 sekunder. Derudover er den også sikker og nemmere at vedligeholde end andre Mercedes-modeller.

S-Klasse

Mercedes-Benz S-klassen er den første Mercedes-model, der er udstyret med et luftaffjedringssystem. Ud over at være den første Mercedes-model med luftaffjedring har S-Klassen altid været udstyret med de nyeste teknologier i bilindustrien. Derfor er den altid foran sine konkurrenter.
Med en pris på omkring 100.000 dollars er Mercedes-Benz S-klassen i sin egen klasse. Uanset om det er komfort, luksus, pålidelighed, teknologi eller endda ydeevne, fører Mercedes S-Klasse næsten alle sedaner i alle kategorier på markedet. Det er det bedste af det bedste, og derfor er prisen helt i top.

GLE Coupé

Hvis du er på udkig efter en sporty Mercedes-Benz-model med luftaffjedring, bør GLE Coupé stå øverst på din liste. Dette er en af de smukkeste Mercedes-Benz-modeller på markedet. Den er som en SUV, en coupé og AMG, alt i ét. GLE Coupé går for omkring 76.000 dollars.

  Kan man skifte grill på en Mercedes?

GLS SUV

Mercedes-Benz GLS SUV kan også prale af luftaffjedring. Den er blandt de få Mercedes SUV’er med Airmatic-fjedring. Dette køretøj er dog ikke billigt, da det kommer med nogle sofistikerede funktioner, der kun sammenligner det med de bedste SUV’er på markedet. Den sælges til en pris på omkring 140.000 dollars.

Ting at vide om luftaffjedringssystemer

Hvordan ved jeg, om min Mercedes har luftaffjedring?

Kontroller forakslen på din bil. Hvis du ser en sort blære, er din bil udstyret med Airmatic-fjedring. Denne affjedring adskiller sig fra den traditionelle fjederbensophæng, der leveres med spiralfjedre eller støddæmpere på luftaffjedringssystemer.

Hvorfor kræver Airmatic-affjedring en kompressor?

En Airmatic-ophængning har brug for en kompressor, fordi det atmosfæriske tryk ikke er tilstrækkeligt til at holde bilens vægt. Derfor skal der monteres en kompressor for at pumpe luft til poserne. Kompressoren justerer lufttrykket efter behov via et hydraulisk eller elektronisk system, som kan betjenes af føreren.

Hvor længe holder Airmatic affjedring?

De fleste Airmatic-ophæng kan holde i ca. 120.000 miles, før de begynder at udvikle problemer. Når du har tilbagelagt denne distance, kan dit Mercedes-luftophængssystem begynde at få problemer. Nogle af de luftaffjedringskomponenter, der hurtigt udvikler problemer, er kompressorer, relæer og utætte airbags.

Hvilke Mercedes-modeller var de første til at have luftaffjedringssystemer?

Mercedes-Benz S-klassen var den første Mercedes-model, der havde et Airmatic-affjedringssystem. Det første Airmatic-affjedringssystem blev introduceret i 1999 på S-klassen og senere på E-klassen. Senere monterede virksomheden dette system på de fleste af sine SUV’er.

  Hvilke Mercedes har en dobbeltkoblingsgearkasse?

Hvordan fungerer Mercedes Airmatic-affjedringssystemet?

Airmatic-systemet fungerer ved hjælp af systemet med elektronisk styrede luftfjedre, der giver en passende balance mellem kørsel og komforthåndtering. Systemet gør det muligt at manipulere bilens højde. Den kan hæves for at øge frihøjden eller sænkes for at reducere vindmodstanden.
Affjedringen kan anvendes, når bilen er lastet, eller når der er passagerer om bord, da den bevarer bilens højde. Desuden sænkes affjedringen automatisk ved højere hastigheder for at opnå bedre aerodynamik, stabilitet og brændstofeffektivitet. Mercedes Airmatic-affjedring er blandt de luftophængssystemer på markedet, der reagerer hurtigere.

Bottom line

Hvis du har været på udkig efter en Mercedes-Benz-model med Airmatic-ophæng, har du forskellige modeller at vælge imellem. Afhængigt af de funktioner, det budget eller den type Mercedes-bil, du ønsker, kan du vælge mellem en af de modeller, som vi har fremhævet ovenfor. Disse omfatter C-Klasse, CLS coupé, S-Klasse, S-Klasse Maybach, GLE Coupé og GLS SUV.
Alle ovenstående Mercedes-Benz-modeller har ikke kun en luftaffjedring, der gør kørslen sikker og smidig, men de kan også prale af andre luksuriøse Mercedes-funktioner og -teknologi. Vælg den rigtige bil, og du vil nyde at køre din Mercedes på ethvert underlag og ved enhver hastighed.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z