2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Segmentet for kompakte luksus-SUV’er er utroligt konkurrencepræget, især når man tænker på biler som Mercedes GLC, BMW X3 og Audi Q5. X3 og GLC er dog dem, der synes at samle mest interesse i dette segment, herunder den overlegne, men dyrere Porsche Macan.

Mercedes Benz GLC er det stilmæssige valg i flokken, fordi den tilbyder et mere ønskværdigt udseende udvendigt design. X3 ser mere behersket ud, selv om den ser mere lovende ud indvendigt. X3 er for nylig blevet revideret, hvilket betyder, at den har en overlegenhed, når det gælder teknologi.

Det betyder ikke, at den direkte slår GLC’en, men generelt virker den som en bedre bil. Folk, der køber kompakte SUV’er, går også op i ydeevne og køredynamik, og her slår X3 GLC’en, selv om GLC’en byder på en mere behagelig motor.

Alt i alt ser X3 ud til at være bedre end GLC’en, hvad angår plads, teknologi og ydeevne. GLC er dog stadig en mere eftertragtet bil takket være dens badge, design og overordnede brugeroplevelse.

2022 Mercedes GLC – En mere stilfuld og eftertragtet bil

Mercedes Benz GLC starter ved 43.850 dollars, men den gennemsnitlige pris, der betales for GLC, er et par tusinde mere. For denne pris får du en stilfuld kompakt SUV, der ser ønskværdig ud og giver en ret komfortabel og dynamisk køreoplevelse.

De fleste vil foretrække Mercedes MB UX i forhold til BMW’s iDrive-system, fordi det virker en smule bedre integreret, selv om iDrive-systemet føles en smule mere intuitivt. GLC er et skridt over X3, når det kommer til ønskværdighed og design ifølge de fleste mennesker derude.

  Mercedes-Benz SL500 Problemer

Pladsmæssigt er GLC ikke så rummelig som X3 både med hensyn til lastrum og samlet plads til passagererne. GLC nærmer sig sin afslutning, og det er tydeligt på visse områder som f.eks. interiørdesignet. Dermed ikke sagt, at den ser dårlig ud, men X3 føles mærkbart højere kvalitet.

Topmodellen GLC 63 tilbyder en V8-motor, som føles meget mere behagelig end den, der findes i BMW X3 M. GLC skal have en komplet opdatering om et år eller to, som bestemt er værd at vente på, da den sandsynligvis vil arve det nuværende interiørdesign fra C-Klassen.

2022 BMW X3 – En mere dynamisk og højkvalitets SUV

BMW X3 starter ved omkring 43.000 dollars, og den gennemsnitlige pris, der betales, er også et par tusinde mere. X3 er for nylig blevet revideret, hvilket betyder, at den byder på en mere avanceret forlygteteknologi, en mere responsiv infotainmentskærm med højere definition og et generelt løft i kvaliteten.

X3 føles ganske enkelt bedre bygget end GLC, og den overgår også GLC i nytteværdi. X3 er også en mere effektiv bil, fordi den bruger forholdsvis nyere motorer. Hvad angår pålidelighed, føles X3 en smule mere holdbar, og de overordnede resultater for pålidelighed er til fordel for X3.

X3 føles mere dynamisk og sjovere at køre, især i BMW X3 M-trimmet med den højeste udstyrsudgave. X3 tilbyder også mere plads til både de bageste passagerer og til din bagage på grund af et mere firkantet design.

  Skal jeg købe en SUV eller en minivan?

Både det indvendige og udvendige design er ikke på niveau med GLC ved første øjekast, men når du har tilbragt noget tid i X3, vil du sætte pris på en generel stigning i materialekvaliteten, selv om det ikke ser så futuristisk ud.

Konklusion – BMW X3 er det bedre valg

BMW X3 er simpelthen en nyere bil, og det er tydeligt, hvis du lægger de to biler side om side. Selv om Mercedes GLC stadig er en dejlig kompakt SUV, så er den dog under X3 i de fleste segmenter. X3 er mere brændstoføkonomisk, tilbyder nyere teknologi, er mere komfortabel og tilbyder materialer af højere kvalitet.

Hvis du er Mercedes-fan, er der gode chancer for, at du stadig vil foretrække GLC frem for X3, hvilket egentlig ikke er nogen overraskelse. Et Mercedes-badge vækker mere interesse, hvilket betyder, at GLC er en mere eftertragtet bil i det hele taget.

Det bedste du kan gøre er dog at vente, indtil den nye GLC ankommer om et år eller to, da den sandsynligvis vil vende billedet til fordel for GLC.

FAQ-afsnit

Er Mercedes GLC en mere sikker bil end BMW X3?

Både Mercedes GLC og BMW X3 tilbyder klassens førende sikkerhedsoplysninger, og forskellene her er marginale. Ifølge IIHS-test lykkes det både X3 og GLC at opnå toptrumf i de fleste kategorier af kollisionstest, hvilket betyder, at begge tilbyder mere end tilfredsstillende sikkerhedsniveauer.

De aktive softwaresikkerhedsfunktioner er til X3’s fordel, simpelthen fordi X3 blev opdateret for ikke så længe siden. Alt i alt bør sikkerhed ikke være en relevant faktor, når det drejer sig om at vælge, hvilken af disse to biler man skal købe, da de begge er mere end tilstrækkeligt sikre.

  Er BMW-hybrider pålidelige?

Er Mercedes GLC en bedre familiebil end BMW X3?

BMW X3 er en bedre familiebil, fordi den både har mere plads til flere siddepladser og mere lastrum end GLC’en. X3 er også en mere økonomisk bil, hvilket betyder, at du vil bruge mindre tid og penge på brændstofstop.

Det er næsten identisk at montere en barnestol i både X3 og GLC, og sikkerhedsvurderingerne er også næsten identiske. Alt i alt er GLC en fantastisk familiebil, men X3 er endnu bedre.

Er Mercedes GLC sjovere at køre end BMW X3?

Hvad angår kørselsdynamikken, tager X3 kagen, fordi den tilbyder en mere førerorienteret tilgang. Selv om V8-motoren, der findes i den øverste del af GLC 63, er meget mere behagelig, er transmissionen og chassiset, som X3 tilbyder, et skridt over dem, der findes i GLC’en.

Begge disse biler er ens, når det gælder komfort, men når det gælder smidighed, håndtering og reaktionsevne, er det X3’eren, du skal have.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z