2022 Mercedes G Wagon vs Range Rover

Land Rover har for nylig afsløret det helt nye 2022-flagskib Range Rover, hvilket betyder, at den gamle rivalisering mellem Mercedes G-klasse og Range Rover fortsætter. Den nye G Wagon har dog været til salg i ca. 2 år nu, og den var også en helt ny model på det tidspunkt.

Både Mercedes og Range Rover har mere eller mindre opdateret deres biler i stedet for at gentænke dem, hvilket betyder, at både den nuværende G-klasse og den nye Range Rover mere er en evolution end en revolution. Det skyldes, at begge modeller nyder en privilegeret status i den øverste del af branchen og derfor ikke behøver at ændre sig meget for at tilfredsstille de eksisterende kunder.

Den helt nye Range Rover 2022 er en slank, stor, luksuriøs og statusforbedrende SUV, der overgår G-vognen, når det gælder teknologi, luksus, sikkerhed og køreoplevelse. Range Rover har altid været en bil med bedre køreegenskaber, og den nye model viser det endnu mere.

På den anden side tilbyder G-vognen en særlig blanding af ikonisk styling og overlegen brugbarhed, som næppe nogen anden SUV kan matche. Begge er fantastiske SUV’er, men Range Rover virker som et bedre valg.

2022 Mercedes Benz G-klasse – En brutal mand i jakkesæt

Mercedes Benz G-Klasse starter ved 131.000 dollars for G550 SUV’en og den højeste model G 63 AMG S koster 156.000 dollars. For denne pris får du et af, hvis ikke det mest ikoniske SUV-design i historien og en bil, der holder sin værdi bedre end 99 % af alle SUV’er derude.

Teknologimæssigt tilbyder G Wagon mere eller mindre alt, hvad du har brug for fra en SUV fra det 21. århundrede. To store landskabsskærme huser både måleblokken og den centrale infotainmentskærm, der kan styres på flere forskellige måder.

  Skal jeg købe en SUV eller en pickup

Pladsmæssigt halter G Wagon bagefter Range Rover både foran og bagpå, men den tilbyder et lidt større lastrum. Med hensyn til pålidelighed er G Wagon mærkbart bedre, især efter et par års ejerskab og et rimeligt antal kilometer på uret.

Med hensyn til vedligeholdelse virker G Wagon også en smule mere tilgængelig. G-klassen er en mere kompetent bil, når det gælder terrænkørsel, og i den allerhøjeste ende koster den mindre end Range Rover, samtidig med at den har en betydelig bedre værdibevarelse.

2022 Range Rover – Den nye luksus-SUV-konge

Den helt nye Range Rover starter ved omkring 92.000 dollars for de mere tilgængelige 6-cylindrede versioner, mens nogle V8-modeller starter ved det dobbelte. Range Rover tilbyder dog flere motorvalg, mens der også er et par hybrider med i købet.

Som sådan er den nye Range Rover mere effektiv end G-Wagon, samtidig med at den også er mere komfortabel på vejen. Den tilbyder nyere teknologier, der både føles og ser pænere ud. Den nye Range Rover kan fås med baghjulsstyring, hvilket nærmest forkorter hjulbasen og gør bilen mere manøvredygtig end G-klassen.

Range Rover er både bedre at køre og at blive kørt i, fordi den også fås i en version med lang hjulbase, som øger pladsen på 2. række langt mere end G-klassen. Den nye Range Rover fås også som en version med syv sæder, mens G-klassen udelukkende er en femsædet version.

  Hvilken er bedst - AMG eller M Power?

Range Rover er dog kendt for at være upålidelige efter et stykke tid, og de koster også eksorbitante beløb at reparere. De holder ikke deres værdi lige så godt som G Wagons, og de ser nok heller ikke lige så pæne ud, selv om de er langt mere sofistikerede i det hele taget.

Konklusion – Range Rover er den bedre bil

Range Rover tilbyder simpelthen mere af alting, og det er der, hvor de største forskelle ligger. Range Rover fås med flere forskellige motorvalg og konfigurationer, mens G-klassen kun fås med en tørstig V8’er.

Du kan få Range Rover både som en syvsædet model og en model med lang hjulbase, mens G-klassen udelukkende er en femsædet model. Range Rover kan fås med teknologier som f.eks. baghjulsstyring, aktiv støjreduktion, elektrisk justerbare armlæn, et veganervenligt interiør og et særligt bakterie-A/C-filtersystem, som alle er fraværende i G-vognen.

Range Rover føles mere raffineret og er mere komfortabel, uanset hvor man sidder. G-klassen er stadig en fantastisk SUV, der ganske vist koster mindre, holder sin værdi bedre, er mere pålidelig og billigere at vedligeholde, men den føles en del ældre end Range Rover.

FAQ sektion

Er Mercedes Benz G-klasse en mere eftertragtet bil end Range Rover?

Selv om Range Rover er en bedre bil, foretrækker de fleste mennesker G-klassen frem for Range Rover af mange forskellige årsager. Værdimæssigt giver det mere mening at købe og eje en G-klasse, fordi den bevarer sin værdi bedre, men den største differentierende faktor er det udvendige design.

  Hvilken SUV har den mindste trafikstøj?

Alle er bekendt med G-klassens udseende, og alle er glade for det. Derfor kan man roligt sige, at G-klassen er en mere eftertragtet bil på de fleste markeder rundt om i verden, selv i Storbritannien.

Er Mercedes G Wagon en bedre terrængående bil end Range Rover?

Både Mercedes og Range Rover sætter en stor ære i at lave dygtige SUV’er, der kan udmærke sig både på en parkeringsplads i et lukket område og på en offroad-sti. G-Wagon er dog en lidt mere kompetent off-roader på grund af sit mere utilitaristiske design.

Dermed ikke sagt, at Range Rover er en dårlig offroader, den er faktisk også utrolig dygtig, men den er mere afstemt til vejen.

Hvad er den mest luksuriøse SUV på markedet?

Den mest luksuriøse SUV på markedet er uden tvivl Rolls Royce Cullinan, fordi den tilbyder en 100 % skræddersyet luksusoplevelse, der omfatter 100 % af ejerskabet af bilen. Hver eneste del, der finder vej ind i Cullinan, er af højeste kvalitet og kan ikke sammenlignes med noget andet.

Rolls Royce Cullinan er den allerøverste klasse inden for SUV-spillet, og selv SUV’er som Range Rover er langt fra at være egentlige trusler. Når det er sagt, koster Cullinan mere end 335.000 dollars uden ekstraudstyr.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z