Skal jeg købe en SUV eller en pickup

Hvis du står i tvivl om, hvorvidt du skal købe en SUV eller en pickup, skal du vide, hvad du får, når du vælger en af dem. Vigtigere er det, at du skal overveje, hvilken biltype der passer bedst til dine behov, men du bør også købe den bil, som du føler dig tiltrukket af.

Som sådan er det nødvendigt at sammenligne disse to korrekt gennem forskellige brugsscenarier såsom kørsel på vej, kørsel i terræn, praktisk anvendelighed, effektivitet og ergonomi. Du bør ikke kun overveje dine nuværende behov, for du bør også se fremad og vurdere, hvilken af disse to biler der er en bedre bil på lang sigt.

SUV’er er i øjeblikket helt i toppen af bilindustrien, når det gælder popularitet, men pickup trucks sælger stadig mere end SUV’er, i hvert fald i USA. Ikke desto mindre er en lastbil en bedre mulighed for en arbejdsmand, en person, der kan drage fordel af sengen, og en person, der ønsker en dieselmotor.

Hvis du derimod ikke er en arbejdsmand, men du sætter pris på en hævet kørestilling, er det bedre at vælge en SUV, fordi en SUV normalt også tilbyder mere siddeplads. SUV’er er generelt den mere sofistikerede løsning mellem de to, og der er mange flere SUV’er at vælge imellem.

SUV’er – Fordele og ulemper

En SUV er normalt en bedre allroundbil sammenlignet med en pickup truck, fordi den tilbyder mere siddeplads, en mere raffineret køreoplevelse og passer betydeligt bedre til familiens behov. Som sådan kan SUV’er have plads til op til syv personer, mens lastbiler med stor førerhus kun er store nok til at rumme op til fem passagerer i alt.

  Hvorfor har alle biler den samme farve?

SUV’er koster dog langt flere penge, da en full-size SUV nemt kan overstige 55-66.000 dollars, men en tilsvarende stor pickup truck kan fås for omkring 45.000 dollars. Alligevel er SUV’er generelt mere brændstoføkonomiske, fordi de er tunet til daglig kørsel, mens lastbiler primært brillerer ved lavere hastigheder.

SUV’er er generelt også lidt dyrere at forsikre, men dette varierer afhængigt af mange faktorer. De er lettere at køre i de fleste tilfælde, fordi de er overlegen proportioneret, hvilket giver dig et bedre udsyn hele vejen rundt.

Pickup Trucks – Fordele og ulemper

Folk, der køber lastbiler, er mest interesseret i trækkapacitet, trækkapacitet og totalvægt. Det betyder, at lastbiler normalt købes af arbejdende mennesker. Selv om de ikke er nær så effektive som SUV’er er over hele linjen, tilbyder de en række fordele i forhold til SUV’er.

Pickup Trucks er udstyret med en stor ladebygning, hvilket betyder, at de kan transportere masser af last, langt mere end en SUV nogensinde kunne. Lastbiler blegner dog i sammenligning, når det gælder plads til siddepladser, især hvis du ikke vælger en version med crew cab.

En pickup truck-seng gør det muligt for dig at transportere tunge og udvidede laster uden nogen som helst problemer, mens en SUV med en foret bagagerumsseng sandsynligvis vil blive ridset, hvis du skulle transportere den samme mængde ting. Lastbiler kan også fås med en dieselmotor, hvilket ikke er noget, du kan få på en moderne SUV længere.

Dit brugsscenarie – Afvej dine behov og ønsker

De to foregående artikler giver en solid og grundig sammenligning mellem en pickup truck og en SUV, men den vigtigste faktor at overveje er, hvad du har brug for dit køretøj til. Hvis du konstant transporterer tunge laster, og du elsker at arbejde rundt om huset eller bugsere en masse ting, er en lastbil måske den bedre idé.

  Hvilke bilsæder er komfortable?

Hvis du derimod er et familiemenneske, og du har brug for en sikker og rummelig bil til en større familie, vil en SUV passe bedre til dine behov. Desuden er en SUV et køretøj at få, hvis du planlægger at tilbringe meget tid på vejen, fordi en SUV normalt er mere effektiv og mere behagelig at køre på lange strækninger.

Brug disse fordele og ulemper ved begge køretøjer til at indsnævre din beslutning til præcis den pickup truck- og SUV-model, du er interesseret i, og sørg derefter for at sammenligne disse to modeller også. Jo flere oplysninger du får, jo nemmere bliver det at træffe den rigtige beslutning.

FAQ-afsnit

Er SUV’er mere sikre end pickup trucks?

SUV’er er mere sikre i forhold til både lastbiler og biler, fordi de kombinerer den ekstra masse fra en pickup truck med en bils overlegne smidighed og køreegenskaber. Den ekstra masse er vigtig i tilfælde af en ulykke, og sandsynligheden for at dø i en SUV er meget mindre end i lastbiler og biler.

Biler er stadig de farligste, når det gælder sikkerhed i bilen, fordi de normalt er lettere og ligger lavere i forhold til jorden, hvilket betyder, at de klarer sig værst, hvis de skulle komme til at kollidere med en SUV eller en pickup truck. Ikke desto mindre betyder den individuelle sikkerhedsklassificering noget, så hvis sikkerhed er noget, du ikke ønsker at kompensere for, skal du sørge for at tjekke IIHS’s kollisionstest.

  Vil elbiler blive billigere?

Afskrives lastbiler hurtigere end SUV’er?

Afskrivning er en af, hvis ikke den vigtigste faktor at overveje, når man køber en ny bil, fordi de fleste biler i dag har tendens til at miste 40-50 % af deres oprindelige værdi efter 5 års brug. Populære, efterspurgte lastbiler holder dog deres gensalgsværdi betydeligt bedre sammenlignet med gennemsnitlige SUV’er.

Modeller som Toyota Tacoma, Toyota Tundra og GMC Canyon har de laveste afskrivningsprocenter blandt de fleste moderne lastbiler på markedet. SUV’er holder dog bedre værdi sammenlignet med biler, fordi biler normalt afskrives hurtigst.

Er SUV’er bedre offroad end pickup trucks?

Ja, det er de. Pickup Trucks er ikke nødvendigvis bygget til nogen form for seriøs offroadkørsel, kun få specialbyggede lastbiler kan matche Mercedes Benz G-Wagon, Land Rover Defender eller Jeep Wrangler. SUV’er har normalt en bedre frihøjde med bedre til- og frakørselsvinkler og også en bedre vadehøjde.

Pickup Trucks er som regel udstyret med dæk, der er beregnet til vejkørsel, og størrelserne på disse dæk er også for det meste rettet mod kørsel på vejene. Desuden er AWD-systemer, der findes i de fleste lastbiler, heller ikke designet til at køre offroad, mens offroad-systemer, der findes på de fleste SUV’er, er designet med en eller anden form for offroadkørsel i tankerne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z