2022 Mercedes G Wagon vs Jeep Wrangler

Mercedes Benz G-klassen og Jeep Wrangler har meget lidt til fælles ud over overlegne offroad-egenskaber. Mercedes Benz G Wagon er en luksus-SUV, der både kan køre i terræn og cruise downtown uden besvær, mens den polstrer dig med materialer af høj kvalitet og dygtige V8-motorer.

Jeep Wrangler kan på den anden side køre utroligt godt i terræn, endda bedre end G-klassen, men i alle andre segmenter blegner den simpelthen i sammenligning. Jeep Wrangler købes af kunder, der lever en eventyrlig livsstil og kan lide at tilbringe tid på offroad-stier.

G-biler købes af folk, der lever en rig livsstil, og de fleste G-biler vover sig sjældent ud i terrænet, men når de gør det, gør de det fantastisk godt. Det betyder, at næsten ingen nogensinde kommer til at krydsshoppe mellem de to, men hvis de gør det, vil de måske støde på denne artikel.

Alt i alt er G Wagon en bedre, kraftigere, mere luksuriøs, mere eftertragtet, mere komfortabel og mere af alting, men den koster fem gange så meget.

2022 Mercedes Benz G-klasse – et ikon i bilindustrien

At finde ægte autenticitet i bilindustriens nuværende æra er en vanskelig opgave, fordi bilerne er begyndt at både ligne og føle sig som hinanden. Mærker som Mercedes adskiller C-, E- og S-klasserne kun efter størrelse, hvilket betyder, at de ser næsten identiske ud og dermed mangler identitet.

Men G-klassen er det stik modsatte, fordi den nærmest drypper af autenticitet og selvtillid. Ingen SUV på markedet har en så cool status som G-Klassen, og det er til dels derfor, at G-Klassen holder sin værdi så godt, meget bedre end de fleste luksus-SUV’er gør.

  Hvorfor er brugte Mercedes S-Klasse så billige?

G-klassen er bedre end Wrangler i alle tænkelige situationer, fordi den tilbyder alt, mens Wrangler i sammenligning giver en relativ barbone-oplevelse. G-klassen er bedre udstyret, mere raffineret, mere rummelig, mere luksuriøs, mere eftertragtet og bedre at køre.

G-klassen er en ægte luksusbil, og ikke kun det, fordi den er et ægte luksusbils flagskib. Det er en af, hvis ikke den mest ikoniske SUV gennem tiderne, hvis ikke den er den mest ikoniske SUV nogensinde.

2022 Jeep Wrangler – En eventyrlig og lettilgængelig off-roader

2022 Jeep Wrangler starter på omkring 30.000 dollars, hvilket gør den 100.000 dollars billigere end G-klassen. Det er alt, hvad du behøver at vide, for der er en forskel på 100.000 dollars mellem de to. Prisen stiger dog til mere end 75.000 dollars for de højeste Rubicon-modeller, som er de bedste Wrangler-modeller, der findes.

Det giver dog ingen mening at sammenligne disse to på andre områder end offroading, da niveauet af raffinement og den samlede oplevelse er helt anderledes. Jeep Wrangler er langt fra en luksusbil, selv i topmodellen Rubicon.

Det er en utilitaristisk, eventyrlig SUV, der er lavet til folk, der elsker at bruge tid på stier og klatrekonkurrencer. Den blegner i sammenligning, når det gælder komfort, teknologi, plads og generel raffinement, men det er forventeligt i betragtning af prisforskellen.

Mercedes Benz G-Wagon vs Jeep Wrangler – Hvilken er bedre off-road?

Mercedes Benz G-Wagon leveres med en 4,0 l turboladet V8-motor med turbolader, der yder 416 eller 577 hk, afhængigt af hvilken version du vælger. Den leveres med en 9-trins automatgearkasse, tre låsedifferentialer, en stige-lignende ramme, et lavt gear, et uafhængigt affjedringssystem med en dobbelt-wishbone-aksel foran og en stiv aksel bagtil.

  Kan man skifte grill på en Mercedes?

G-klassen har en frihøjde på 10,6″, og den leveres som standard med mere vejorienterede dæk. Jeep Wrangler tilbyder en 2,6L V6 med 285 hk, hvilket er rigeligt nok til Wrangler. Den leveres også med elektronisk låsbare differentialer, elektronisk afbrydelse af svingstangen foran, og den særlige Jeep Xtreme Recon-pakke omfatter endda en 1,5″ lift, højere dæk og et væld af offroad-goodies.

Wrangler har en frihøjde på 10,8″, og den leveres også med en gearkasse med lavt gearområde. Begge er imponerende offroadere, men Jeep fås med en mere offroad-venlig pakke fra fabrikken og slår derfor G-Wagon på de fleste områder.

Det er egentlig ikke overraskende, for Wrangler er designet med vægt på offroad, især hvis man tager Rubicon-modellerne i betragtning. G-biler på den anden side, selv om de er ekstremt dygtige, vover de sig næsten aldrig på ubefæstet underlag.

FAQ-afsnit

Er Mercedes Benz G-klassen en bedre familiebil end Jeep Wrangler?

Mercedes Benz G-klassen er faktisk en bedre familiebil end Wrangler, fordi den tilbyder betydeligt mere plads både i passagerafdelingen og i lastrumsafdelingen. G-klassen er også en del mere sikker end Wrangler, samtidig med at den er mere komfortabel og sikker i vejret.

Hvad angår familievenlige biler, er G-klassen et klart skridt over Wrangler, og der er virkelig ikke noget, som Wrangler gør bedre i denne henseende, bortset fra prisen selvfølgelig.

Er Mercedes Benz G-Klasse mere populær end Jeep Wrangler?

Mercedes Benz G-Klassen er meget mere populær end Jeep Wrangler, fordi næsten alle elsker en G-Klasse. Jeep Wrangler er kun rigtig værdsat af eventyrlystne og offroad-orienterede kunder, mens den brede offentlighed anser Wrangler for at være cool, men langt fra så cool som G-klassen.

  Er Mercedes A-Klasse en kvindebil?

Folk har en tendens til at sammenligne disse to SUV’er, fordi de begge kan klare sig i terræn, de har et kasseformet ydre design, og de ligner hinanden på visse områder som f.eks. forlygternes udformning, men i virkeligheden er der flere niveauer i dette spil, og G-klassen er topniveau, hvilket Wrangler ganske enkelt ikke er.

Hvorfor skulle jeg købe en Jeep Wrangler frem for en Mercedes G-Klasse?

Den første grund til at købe en Wrangler frem for en G-Klasse er prisen. Den anden grund til at købe en Wrangler frem for en G-klasse er terrænkørsel. Selv om G-klassen kan køre i lignende terræner, er det en langt mere smertefuld oplevelse at sætte en SUV til 130 000 USD på en sten end at sætte en Jeep Wrangler til 30 000 USD på en sten.

Hvis du er en offroad-entusiast, er du bedre stillet med Wrangler. Det er dog sjældent, at nogen krydser mellem disse to SUV’er, men for dem, der gør det, gør de det på grund af offroading.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z