2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Segmentet for mellemstore luksus-SUV’er er et af de mest eftertragtede segmenter for de fleste SUV-entusiaster derude. Mid-size SUV’er er store, men ikke overdrevent store, så køreoplevelsen føles busagtig, og de er kompakte nok til at være spændende at køre i deres mest sportslige trimniveauer.

Mercedes Benz GLE er en af, hvis ikke den mest populære mid-size luksus-SUV, fordi den er en af, hvis ikke den mest populære mid-size luksus-SUV derude, fordi den er så mange. Audi Q7 er også en ret populær mid-size luksus-SUV, men den nyder ikke samme status som GLE, selv om den på visse områder er bedre end GLE.

Begge SUV’er bliver tilbudt med luftaffjedring, som drastisk forbedrer den generelle kørekvalitet, og du bør vælge det. Med hensyn til komfort er Q7 en smule bedre end GLE, men det afhænger i høj grad af udstyrsniveauet, fælgstørrelsen og den måde, du kører bilen på.

Uanset hvad, så er de begge to i den allerøverste ende af premium mid-size luksussegmentet, hvilket betyder, at din købsbeslutning sandsynligvis også vil være baseret på mærkeloyalitet. GLE føles mere eksklusivt, men i virkeligheden føles Q7 en smule bedre bygget.

2022 Mercedes GLE – En mere markant og ønskværdig SUV

Med en startpris på omkring 54.000 kroner ligger GLE godt inden for grænserne af premium mid-size SUV-segmentet. Grunden til, at de fleste begærer GLE så meget, er, at den ser mere luksuriøs ud end konkurrenterne både udefra og indefra.

Selv om det indvendige design i GLE langt fra er nyt, ser det stadig det nyeste ud takket være det dobbelte design med et enkelt panel i instrumentbordet med dobbeltskærm. Resten af GLE-kabinen er ikke lige så futuristisk som de to skærme, men pladsen, der tilbydes, er anstændig, bortset fra den valgfrie tredje sæderække, som kun er tilgængelig for børn.

  Er Mercedes stadig fremstillet i Tyskland?

På vejen føles GLE dominerende og tillidsvækkende, ikke fordi den er sporty, men fordi den føles mere high-end end nogle af konkurrenterne. GLE er også førende i klassen, når det gælder sikkerhed og infotainmentsystemets funktionalitet.

Alt i alt er GLE en af de bedste mellemstore SUV’er derude, hvilket betyder, at du ikke kan begå en fejl, hvis du overvejer den som din næste bil.

2022 Audi Q7 – En mere under radaren luksustilgang

2022 Audi Q7 starter på omkring 55.800 kroner, hvilket binder den direkte op mod GLE. Q7 er dog en smule bredere og længere, hvilket gør, at den føles mere substantiel på vejen. Det indvendige rum er næsten identisk, og begge er rummelige nok til 99% af de mennesker derude.

Q7 føles en smule mere raffineret på vejen takket være en bedre lydisolering, men forskellene er så marginale, at det gør lidt til ingen forskel i den virkelige verden. Q7 tilbyder dog mere plads på tredje sæderække, hvilket betyder, at den er bedre til større familier, selv om sæderne kun er beregnet til børn.

De motorer, der tilbydes, er rigeligt kraftige og er næsten identiske med GLE, hvad angår brændstoføkonomi. Audi-biler anses ofte for at være lidt kedelige, fordi de ikke stræber efter at flytte designgrænserne for meget.

Det kan dog også være en god ting, hvis du gerne vil flyve under radaren. Alt i alt tilbyder Q7 en lignende oplevelse som GLE, men den mangler, når det kommer til begærlighed og popularitet.

  Hvilken er den mest pålidelige Mercedes SUV?

Konklusion – Mercedes Benz GLE er det bedre valg

Hvis du bruger over 60.000 dollars på en SUV, vil du have, at den skal være kendt, og det er her, de fleste af forskellene mellem disse to ligger. Q7 er bare en lille smule mere afdæmpet og mindre vovet både udvendigt og indvendigt.

Teknologimæssigt er de næsten identiske, hvilket betyder, at du ikke vil træffe en dårlig beslutning, hvis du vælger en af dem. Sikkerhedsmæssigt er de også utroligt ens, fordi IIHS har vurderet dem begge med deres mest prestigefyldte top safety pick + 5-stjernede rating.

Pladsmæssigt er de næsten identiske, men Q7 tilbyder en smule mere plads, især når man tager højde for lastrummet og den valgfrie tredje sæderække. MB UX-infotainmentsystemet er en smule mere avanceret og bedre integreret end Audi’s MMI, hvilket også er en fordel for GLE’en.

Hvis du er Audi-fan, bør du vælge Q7, hvis du er Mercedes-fan, bør du vælge GLE. Forskellene mellem disse to er for det meste marginale, hvilket betyder, at de begge er deres premium luksus SUV-mærker værdige.

FAQ-afsnit

Er Mercedes Benz GLE mere pålidelig end Audi Q7?

Ifølge et par troværdige online kilder som J.D. Power virker GLE som en marginalt mere pålidelig bil mellem de to. Vedligeholdelsesmæssigt er der ikke meget mellem de to, men det skal siges, at Audi er den lidt billigere bil at eje.

  Hvilken SUV har mest plads til hovedet?

Alt dette afhænger dog af, hvilken motor du vælger, kilometertallet og hvordan du plejer at bruge din bil. Alt i alt er de begge gennemsnitlige til over middel, når det gælder ejeromkostninger og generel pålidelighed.

Er Mercedes GLE en bedre terrængående bil end Audi Q7?

Hverken Q7 eller GLE er designet til offroad-formål, men hvis du udstyrer dem i overensstemmelse hermed, vil du blive overrasket over, hvor dygtige de begge kan være. Audi tilbyder det gennemprøvede Quattro-allwheel-drive-system, som er et synonym for all-weather-evne.

Mercedes tilbyder dog en mere omfattende offroad-pakke, som skulle gøre GLE i stand til at klare mere udfordrende terræn.

Er Mercedes GLE en bedre vinterbil end Audi Q7?

Hvad angår kørsel på sne og is, er Audi Q7 den bedste, fordi den tilbyder Audi’s overlegne Quattro AWD-system. Et ordentligt sæt vinterdæk gør dog begge disse lige dygtige.

Alt i alt skal du ikke bekymre dig om sne eller is, hvis du får en af dem, men sørg også for at vælge et ordentligt sæt vintergummier.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z