2022 Mercedes GLE vs BMW X5

Segmentet for mellemstore luksus-SUV’er er fyldt med utallige fantastiske SUV’er fra alle de relevante high-end mærker som Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Land Rover, Bentley, Aston Martin, Cadillac og Lincoln, men ingen to mellemstore SUV’er sammenlignes så ofte som BMW X5 og Mercedes Benz GLE.

De er så tæt på hinanden, at det betyder, at du ikke kommer til at træffe en dårlig beslutning, hvis du vælger en af dem. Det amerikanske marked udtrykker størst interesse for disse to SUV’er, og det er derfor, at både BMW X5 og Mercedes GLE bliver bygget i USA.

Når man sætter hovedet på blokken, ender X5 øverst, hvad angår kvalitet og sportlighed, fordi den byder på bedre interiørmaterialer og en mere spændende køreoplevelse, mens GLE byder på et mere futuristisk udseende instrumentbræt, mere lastrum og en mere nedkølet tilgang til kørsel.

BMW X5 er en smule nyere sammenlignet med GLE, og det kan helt sikkert ses. Disse to er dog begge to fantastiske mellemstore SUV’er, og du vil være mere end tilfreds med en af dem.

2022 Mercedes GLE – En mere komfortabel SUV

Med en startpris på omkring 56.000 kroner ligger GLE solidt placeret i segmentet for luksuriøse mid-size SUV’er. GLE fås også med en valgfri tredje sæderække, som kun er tilgængelig for børn og derfor ikke bør bruges til chaufførformål for voksne.

GLE leveres med slagkraftige motorer, som omfatter både 6-cylindrede kraftværker og 8-cylindrede kraftværker. GLE har en klar wow-faktor i forhold til X5, fordi den har et mere futuristisk udseende udvendigt og indvendigt design, der ser mere dominerende ud og føles mere dominerende.

  BMW X6 Pålidelighed

GLE er mere indstillet på en komfortabel og raffineret kørsel, hvilket betyder, at den ikke forsøger at være sporty eller aggressiv på nogen måde. Den anden sæderække i GLE føles mere rummelig og komfortabel, fordi sæderne ikke er så oprejst som i X5.

GLE og X5 er meget forskellige fra bag rattet, selv om de begge er mellemstore SUV’er, der deler en lignende markedsføringsstrategi.

2022 BMW X5 – førerens valg

BMW X5 starter ved 59.400 kroner, hvilket betyder, at den koster en smule mere end GLE, men hvis du vælger dem til et sammenligneligt niveau, er de utroligt tæt på hinanden. X5 er ikke lige så markant eller attraktiv ved første øjekast, men jo mere du kigger på den, jo mere indser du, at BMW har spillet på den sikre side.

Den udvendige styling af X5 afhænger i høj grad af, hvilke ekstraudstyr du vælger, hvilket både er en god og en dårlig ting. Dårligt specificerede X5-modeller ser kedelige og uinspirerende ud, men M-Sport high-end-modellerne ser fantastiske ud, hvilket betyder, at du skal betale mere, hvis du vil gøre dig bemærket.

Der, hvor X5 har en klar fordel over GLE, er både i køreafdelingen og i kvalitetsafdelingen. X5 føles mere adræt og villig til at tage et sving i et hurtigt tempo, den ruller mindre i kurverne uden at være overdrevent stiv, hvilket betyder, at X5 er det oplagte valg for en person, der elsker en spændende køretur.

Kvaliteten er også et område, hvor BMW plejer at udmærke sig, og X5 føles faktisk en smule bedre bygget sammenlignet med GLE’en. Materialevalget er mere ensartet i hele kabinen, og der er færre billige plastikdele sammenlignet med GLE.

  2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

Konklusion – Vælg X5, hvis du vil have en sporty kørsel, vælg GLE, hvis du vil have komfort

GLE er komfortmesteren, fordi den kører, som den kører, som den kører. Du bliver ikke fristet til at udforske GLE’s trækgrænser, fordi den ikke vil have dig til det. Dermed ikke sagt, at X5 ikke er komfortabel, men det faktum, at X5 ganske enkelt ikke er så isoleret fra køreprocessen på samme måde som GLE er.

X5 føles mere bilagtig, mere forbundet med vejen, og den kommunikerer meget mere med føreren, mens GLE får dig til at læne dig tilbage og nyde turen. X5 er bedre til at være komfortabel, end GLE er til at være sportslig. Det betyder i sidste ende, at X5 er mere velegnet til kørsel.

GLE har dog et vejpræsen- tence, som X5 simpelthen ikke kan matche, og det er vigtigt, når det gælder luksus-SUV’er. Uanset hvad er de begge fantastiske, og du bør holde dig til din kørestil, når du skal vælge mellem de to.

FAQ-afsnit

Er Mercedes GLE mere sikker end BMW X5?

Både BMW X5 og Mercedes Benz GLE er overlegen sikre mellemstore SUV’er, hvilket betyder, at de er tæt på hinanden, når det kommer til sikkerhed. IIHS belønnede X5 med top safety pick-klassificeringen og en tilsvarende 5-start-klassificering, hvilket betyder, at X5 er sikker.

Mercedes GLE vandt Top safety pick +-bedømmelsen, hvilket betyder, at GLE er en smule bedre end X5, når det gælder sikkerhed, i hvert fald hvad angår IIHS-test.

  De mest sjældne Mercedes Benz-modeller

Er Mercedes GLE mere brændstoføkonomisk end BMW X5?

Din brændstofeffektivitet afhænger i høj grad af, hvilken type motor du vælger, men det ser ud til, at disse to er så tæt på hinanden, at det er umuligt at udpege en vinder her. Det afhænger alt sammen af, hvordan du kører, men det er sikkert at sige, at begge er ret brændstoføkonomiske i betragtning af størrelse og vægt.

GLE er dog en del tungere, hvilket betyder, at det burde være lettere at opnå et bedre MPG-resultat med X5’eren.

Er Mercedes GLE mere ønskværdig end BMW X5?

Begge disse to mellemstore SUV’er er ønskværdige af et utal af grunde, men takket være et mere stateligt udseende udvendigt design er GLE et mere ønskværdigt valg for de fleste mennesker derude. En almindelig ikke-bilist vil se på GLE og tænke, at den koster mere end X5 på grund af dens udseende.

Mercedes-biler har en aura af uhæmmet elegance over sig, som skyldes, at de ikke forsøger at være både sportslige og luksuriøse, mens BMW sidder på hegnet mellem en sportslig kørsel og en komfortabel kørsel, hvilket er både en god og en dårlig ting.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z