2022 Mercedes GLA vs BMW X1

Mercedes Benz GLA er i bund og grund en A-Klasse på stylter, hvilket betyder, at den for nylig fik en komplet overhaling, som endelig gjorde både A-Klassen og GLA SUV’en værdig til deres Mercedes-mærke. Den ældre A-Klasse var lidt af en blandet fornøjelse, fordi den manglede både luksus og komfort, hvilket betød, at den ikke levede op til opgaven.

Segmentet for små/subkompakte luksus-SUV’er er utroligt konkurrencepræget og populært, og derfor gør bilproducenterne deres bedste for at tilbyde imponerende biler, der ikke sprænger banken. BMW X1 nærmer sig enden af sin levetid og bør snart blive udskiftet, men det er stadig en konkurrencedygtig SUV, der kan købes til betydelige rabatter.

Som sådan er Mercedes Benz GLA et generelt bedre valg end X1, fordi den tilbyder en mere futuristisk og luksuriøs oplevelse. Både den indvendige og udvendige styling er langt bedre udført, og køreoplevelsen er også mere sofistikeret og mere premium.

BMW X1 er stadig en dejlig SUV for dig, der er på udkig efter mere passager- og lastrum og et interiør, der er intuitivt og let at vænne sig til. X1 er stadig konkurrencedygtig, når det kommer til køreoplevelsen, da den har tendens til at tilbyde en mere dynamisk oplevelse, hvis den er udstyret med den rigtige trimning.

2022 Mercedes Benz GLA – En kæmpe opgradering i forhold til den gamle model

2022 Mercedes Benz GLA starter ved 36.230 kr. for GLA 250 udstyret med en 2,0 l 4-cylindret rækkemotor med 2,0 l, der yder 221 hk og et drejningsmoment på 258 lb-ft. Hvis du betaler yderligere 2.000 dollars, kan du opgradere til 4MATIC-modellen, som omfatter AWD og gør GLA’en mere kompetent under ugunstige vejrforhold.

  BMW 8-serie Gran Coupe Pålidelighed

Du kan også vælge de højeste AMG-modeller, men de koster ofte mere end 55.000 dollars. GLA ser imponerende ud både indvendigt og udvendigt, og hvis du er vild med Mercedes-elegance, er GLA det rigtige valg for dig. Et af de største showstopping-funktioner i GLA er det futuristisk udseende interiør, der kan prale af to store skærme.

Hvis du vil have begge disse skærme til at se og føle sig så godt som muligt, skal du dog betale en del penge, da standardsystemet ser ret trist ud. GLA tilbyder heller ikke klassens bedste passagerplads, og lastrummet er faktisk det dårligste i klassen med en hel del margin.

GLA kører komfortabelt og med god lydisolering. Uanset hvilket udstyrsniveau du vælger, vil du nyde godt af klassens førende komfort.

2022 BMW X1 – nærmer sig enden af sin livslinje

2022 BMW X1 koster 35.400 kroner for 28i-modellen, som også har en 2,0 liter 4-cylindret motor på 2,0 liter i række, der yder 228 hk og 258 lb-punkts drejningsmoment. Du kan opgradere til xDrive-varianten med AWD for 2.000 dollars, hvilket gør X1 mere eller mindre identisk med GLA’en, hvad angår effekt og motorvalg.

Du kan også vælge de højeste BMW M-modeller, der kan konkurrere med Mercedes AMG-modeller. Som tidligere nævnt er den nuværende generation af BMW X1 en af de ældste nuværende BMW-modeller, der findes, og den står over for en komplet revision i år eller næste år.

  Findes der en 4-dørs BMW cabriolet?

Det betyder ikke, at X1 føles arkaisk, for den byder stadig på et friskt udvendigt design, selv om det indvendige design er begyndt at vise sin alder en smule. Hvis du derfor er en person, der ikke bryder dig om omfattende infotainmentsystemer med touchscreen og mangel på knapper, er X1 bilen for dig.

X1 er stadig en mere rummelig SUV både hvad angår passagerplads og hvad angår lastrum. M Sport-modellerne føles mest dynamiske at køre uden at være anmassende. Det er et mere dynamisk alternativ, men den kan ikke matche GLA’en, når det gælder både elegance og komfort på vejen.

Konklusion – Mercedes Benz GLA er en bedre bil

Takket være en nyere platform pakket med alle de moderne luksus- og komfortfunktioner slår Mercedes Benz GLA BMW X1 i de fleste segmenter, især når det kommer til ønskværdighed, luksus og komfort.

GLA ser ud og føles som en bil fra det 21. århundrede, mens X1 virker som en bil fra det forrige årti. Dermed ikke sagt, at X1 er en dårlig bil, men den kan simpelthen ikke matche GLA’en. Den forrige generation af GLA kunne ikke konkurrere med BMW X1, men den nuværende GLA er bestemt bedre end X1 på de fleste områder.

BMW vil sandsynligvis lancere en helt ny X1 i år eller næste år, som burde lukke hullet mellem disse to på de fleste områder. Indtil da tager GLA’en kagen.

FAQ-afsnit

Er Mercedes Benz GLA en mere effektiv bil end BMW X1?

Både BMW X1 og Mercedes Benz GLA tilbyder imponerende motorer, som kan bytte om på næsten alle områder, herunder effektivitet. X1 er vurderet til 24MPG i byen og 33MPG på motorvejen, mens GLA er vurderet til 24MPG i byen og 34MPG på motorvejen.

  Bedste Mercedes brugte SUV

Det betyder, at disse to er stort set identiske, hvad angår brændstoføkonomi, og den største forskel ligger i, hvordan du plejer at køre bilen.

Er Mercedes Benz GLA en mere sikker bil end BMW X1?

Både BMW X1 og Mercedes Benz GLA tilbyder imponerende sikkerhedsvurderinger, da de begge er vurderet med en 5-stjernet sikkerhedsvurdering. Det betyder, at de kombinerer passive og aktive softwaresikkerhedsfunktioner, som sikrer sikkerhed i topklasse.

Forskellene er også her marginale, så man kan roligt sige, at de begge er lige sikre.

Er Mercedes Benz GLA en mere pålidelig bil end BMW X1?

Ifølge et par troværdige kilder som J.D. Power ser BMW X1 ud til at være en smule mere pålidelig. Forskellene er også her marginale, men de fleste kilder giver en lille fordel til X1’eren. Dette er ret forventeligt, da den nuværende generation af X1 har været på markedet i et stykke tid.

Alt i alt er de begge over gennemsnittet pålidelige, især sammenlignet med deres forgængere.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z