2022 Mercedes GLA vs Volvo XC40

Mercedes GLA 2022 er en enorm opgradering i forhold til sin forgænger, mens Volvo XC40 er første gang, at Volvo vover sig ind i det seriøse segment for subkompakte luksus-SUV’er. Man kan roligt sige, at Volvos første forsøg er meget bedre, da XC40 på visse områder overgår GLA’en på visse områder.

Mercedes GLA er mere eftertragtet og ser bedre ud både indvendigt og udvendigt, men den taber, når det kommer til praktiske egenskaber og plads. XC40 er helt perfekt til SUV-elementerne, mens GLA befinder sig på et hegn mellem en hævet hatchback og en ægte SUV.

Volvo er kendt for sine overlegne sikkerhedsvurderinger og gode allround-køreegenskaber. XC40 er en bedre familiebil, men GLA er mere ungdommelig og mere luksuriøs. Begge er fantastiske SUV’er, der bør tilfredsstille selv de mest krævende kunder.

Alt i alt er GLA’en valget mellem de to, fordi den føles mere vovet og mere luksuriøs. Et Mercedes-badge nyder også en mere førsteklasses modtagelse, især når man tænker på, at XC40 koster mere end GLA i visse sammenlignelige udstyrsniveauer.

2022 Mercedes Benz GLA – Den mest eftertragtede subkompakte luksus-SUV

2022 Mercedes Benz GLA starter ved ca. 36.320 kr. for den 2,0 l 4-cylindrede 4-cylindrede turbomotor på 2,0 l, der yder 221 hk og et drejningsmoment på 258 lb-ft. Hvis du betaler 2.000 dollars ekstra, kan du udstyre GLA’en med Mercedes 4MATIC AWD-systemet, som gør GLA’en mere kompetent under ugunstige vejrforhold.

GLA ser meget mere futuristisk og mere vovet ud end XC40 både indvendigt og udvendigt. Uanset hvilket udstyrsniveau du vælger, vil du sandsynligvis føle dig mere imponeret over GLA’en. GLA tilbyder et mere sofistikeret infotainmentsystem og en bedre generel interiørkvalitet.

  Kan en høj person sidde i en Mercedes SLK?

GLA tilbyder også en komfortabel kørsel, som er bedre end alle andre subkompakte luksus-SUV’er på markedet. GLA kan fås med AMG-trim og kraftigere motorer, som gør GLA meget mere dynamisk og spændende at køre.

Du skal dog betale mere end 55.000 kroner, hvis du vil have en anstændigt udstyret topmodel GLA AMG 45.

2022 Volvo XC40 – En fantastisk allround subkompakt SUV

Volvo XC40 starter ved ca. 34.100 kr. med en 2,0l 4-cylindret motor med enten 187 hk og 221 lb-punkts drejningsmoment eller en mere potent 2,0l 4-cylindret motor med 248 hk og 258 lb-punkts drejningsmoment. Versionen med 187 hk leveres med FWD, mens versionen med 248 hk leveres med AWD som standard.

Hvis du vil have AWD og mere kraft skal du bruge mindst 36.100 dollars, hvilket betyder, at XC40-modellerne på begynderniveau koster en smule mindre end GLA’en. Men hvis du bevæger dig opad i serien og vælger alle de ønskværdige ekstraudstyr, kan XC40 faktisk koste en del mere end GLA’en.

XC40 tilbyder bedre SUV-elementer, hvilket betyder, at den er mere praktisk og langt nemmere at bruge. Den overordnede køreoplevelse er ikke så komfortabel, men den føles mere SUV-agtig. Der findes en performance-version af XC40, men den kan ikke matche GLA AMG-modellerne.

Alt i alt føles XC40 bare mere almindelig og mindre spændende end GLA’en. GLA er meget mere ungdommelig, og den vækker langt mere interesse end XC40. Hvis du ønsker at flyve helt under radaren og samtidig nyde en luksuriøs køreoplevelse, er XC40 perfekt for dig.

  Hvilken Mercedes har et Moonroof?

Konklusion – Mercedes Benz GLA er en bedre bil

Begge disse subkompakte SUV’er bliver købt på grund af deres luksuriøse egenskaber, og det er her, at GLA tager sejren. Den føles simpelthen mere eksklusiv, spændende og luksuriøs. Dermed ikke sagt, at XC40 ikke føles upmarket, men at den snarere føles lidt kedelig i sammenligning.

Men hvis du har en familie, er du bedre stillet med XC40, fordi den er mere praktisk, og Volvos legendariske sikkerhed er også noget, du ønsker i en familiebil. Ydelsesmæssigt tager GLA også kagen, da AMG-modellerne ofte endda er dobbelt så kraftige som nogle XC40-modeller.

Mercedes-mærket er meget mere eftertragtet, og de fleste mener, at GLA’en ser bedre ud i alle afdelinger. Effektivitetsmæssigt er de næsten identiske, hvilket betyder, at de største forskelle er luksus, komfort, plads og mærket.

XC40 er mere praktisk, men GLA tilbyder simpelthen mere af alt, og den ser mere eksklusiv ud.

FAQ-afsnit

Er Mercedes GLA mere pålidelig end Volvo XC40?

Volvo XC40 ser ud til at have et lidt bedre forudsigeligt pålidelighedsresultat sammenlignet med GLA. Dette giver dog kun mening, hvis begge bliver vedligeholdt korrekt og med lige dygtige mekanikere.

Forskellene i pålidelighed er så marginale, at det ikke giver meget eller slet ingen mening at sammenligne disse to. Volvo-biler har dog en tendens til at koste mere at reparere, fordi de i de fleste tilfælde er lidt mere komplekse. Uanset hvad holder begge et pålidelighedsresultat over gennemsnittet, mens de stadig leverer en overflod af luksus.

  Har Mercedes mange problemer?

Holder Mercedes Benz GLA værdien bedre end Volvo XC40?

Mercedes Benz GLA er den mest eftertragtede subkompakte luksus-SUV på markedet, hvilket betyder, at den samlede efterspørgsel efter GLA er konstant stærk. XC40 er også en forholdsvis populær subkompakt luksus-SUV, men den kan ikke matche GLA’en.

Som sådan holder GLA værdien bedre end XC40, især hvis den er udstyret med alle de nødvendige ekstraudstyr. XC40 er også en subkompakt luksus-SUV, der holder sin værdi forholdsvis godt, men GLA er langt mere populær og holder derfor sin værdi bedre.

Er Mercedes Benz GLA mere effektiv end Volvo XC40?

Volvo XC40 er vurderet til 22MPG i byen og 30MPG på motorvejen, mens GLA tilbyder 22MPG i byen og 29MPG på motorvejen. Det betyder, at de begge tilbyder imponerende effektivitetsresultater, når man tager i betragtning, at deres motorer hver har mere end 200 hk.

Stort set alle subkompakte luksus-SUV’er tilbyder en 2,0 l 4-cylindret motor med omkring 200 hk. Det er derfor, at de er så tæt på hinanden i alle motorrelaterede data, herunder effektivitet, vedligeholdelsesomkostninger og raffinement.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z