BMW ix3 VS Volvo XC40 – Hvilken er bedst?

Volvo er populær for at skabe sikre biler, mens BMW er berømt for at bygge højtydende køretøjer. Disse mærker har tilsluttet sig det fuldt elektriske bilkapløb og har flere biler på tilbud. Efter at BMW introducerede ix3, konkurrerer den nu med Volvo xc40 og mange andre elektriske SUV’er. Men hvilken bil er bedst mellem Volvo XC40 og BMW ix3?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du vil have en attraktiv styling, fremragende acceleration og en gennemtænkt kabine, er Volvo XC40 bilen for dig. Men hvis du vil have en fantastisk rækkevidde, en rolig kørsel og en mere praktisk bil, er BMW ix3 SUV’en for dig.

Uanset hvilken bil du vælger, vil du nyde en dejlig og rolig fuldt elektrisk kørsel. Det hele afhænger dog af, hvad du leder efter i en kompakt SUV. Det er også vigtigt at bemærke, at begge disse biler har varianter, der yder bedre end basismodellerne.

Hvilken bil er bedst – Volvo XC40 eller BMW ix3?

Udvendigt og indvendigt udseende

BMW ix3 og Volvo XC40 ligner deres benzindrevne søskende i udseende. De er begge smukt designet med tiltalende forlygter og baglygter. Ikke desto mindre har Volvo XC40 en mere tiltalende front og side, mens BMW ix3 ser mere spektakulær ud på bagsiden.

I modsætning til den originale BMW X3 har BMW ix3 en lidt forstørret nyregitter, mens Volvo XC40 har et lukket gitter. Alt i alt ser begge biler slanke ud, og det afhænger af køberens smag og præferencer.

Når det kommer til interiøret, er BMW ix3 mere luksuriøs og komfortabel end Volvo XC40. I modsætning til BMW ix3, der leveres med sportssæder i Vernasca-læder, har Volvo XC40 et læderfrit interiør. Desuden er ix3’eren mere praktisk, hvilket gør den ideel til en familie.

  Hvor god er Mercedes EQS?

Det betyder dog ikke, at Volvo XC40 ikke er praktisk, da den også kan rumme op til fem personer, og den har ordentlig benplads. Hvad angår lastrummet, slår BMW ix3 stadig Volvo XC40, da den har flere kubikfod, når bagsædet er klappet ned.

Ydeevne

Volvo XC40 er måske nok mindre end BMW ix3, men den præsterer bedre end sidstnævnte. Ja, Volvo XC40 kører med en 78 kWh-batteripakke og har en enkelttrins automatgearkasse, men den yder op til 402 hestekræfter og 486 lb-ft drejningsmoment, hvilket er hypnotiserende.

På den anden side kører BMW ix3 med en 80 kWh-batteripakke, men den leverer kun op til 282 hestekræfter og 295 lb-ft drejningsmoment. Derudover har Volvo XC40 en topfart på 112 mph, hvilket er det samme som BMW ix3’s topfart. Desuden tager ix3’eren 6,8 sekunder at accelerere fra 0 til 60, mens Volvo kun tager 4,9 sekunder.

Rækkevidde

Når det kommer til rækkevidde, er det stadig BMW ix3, der vinder, da den har en fremragende rækkevidde på 285 miles. Volvo XC40 har derimod en rækkevidde på op til 259 miles, hvilket er godt, men ikke bedre end BMW ix3’s.

Batterikapacitet

Som tidligere nævnt leveres BMW ix3 med en 80-kWh-batteripakke, mens Volvo XC40 leveres med en 78-kWh-batteripakke. Så BMW ix3’s batteripakke er kraftigere end Volvos batteripakke. Til gengæld tager det kun 34 minutter at oplade BMW ix3’s batteri fra 0 %til 80 %, mens det tager op til 40 minutter at oplade Volvos batteri.

FAQ

Hvilken bil er hurtigere – BMW ix3 eller Volvo XC40

Hvis du elsker dragracing og vil have den hurtigere bil mellem Volvo XC40 og BMW ix3, så vinder Volvo dagen. Volvo XC40 kan nemlig accelerere fra 0 til 60 på kun 4,9 sekunder, hvilket er en af de bedste blandt de fuldt elektriske SUV’er.

  Hvor lang tid tager det at oplade Mercedes EQS AMG?

På den anden side tager det BMW 6,8 sekunder at accelerere fra 0 til 60, hvilket er en af de langsomste blandt de fuldt elektriske SUV’er. Når det kommer til hastighed, har begge disse SUV’er en maksimal hastighed på 112 mph, hvilket er godt nok.

Er BMW ix3 mere pålidelig end Volvo XC40?

Nej, Volvo XC40 er mere pålidelig end BMW ix3. Ud over at være mere sikker end BMW ix3 er Volvo XC40 også mere pålidelig end BMW ix3. Det skyldes, at den registrerer færre problemer pr. 100 køretøjer end BMW’en. Så hvis pålidelighed er det, du er på udkig efter, er Volvo den bil, du skal overveje.

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – Volvo XC40 eller BMW ix3?

Selvfølgelig er Volvo XC40 billigere at vedligeholde end BMW ix3. Da begge disse kompakte SUV’er er luksusbiler, er de ganske vist dyrere at vedligeholde, men billigere end deres ICE-modstykke. På samme måde er BMW’er dyrere at vedligeholde på grund af deres dyre reservedele.

Desuden er Volvo’er mere pålidelige end BMW’er, da de ikke går i stykker så ofte. Det betyder, at de samlede omkostninger til reparation og vedligeholdelse er meget lavere end for BMW’er.

Er Volvo XC40 pengene værd?

Ja, Volvo XC40 er hver en dollar, der bliver brugt på den. Denne fuldt elektriske subkompakte SUV kommer med et flot ydre og et raffineret interiør. Den er også udstyret med masser af højteknologiske og sikkerhedsmæssige funktioner. Desuden kan den rumme op til 5 passagerer, hvilket er okay, men infotainmentsystemet er noget mangelfuldt.

  Hvad er Tesla Summon-tilstand?

Hvilken bil er sikrere – Volvo XC40 eller BMW ix3?

Begge disse biler er sikre, da de er udstyret med avancerede sikkerhedsfunktioner som f.eks. vognbaneassistent, elektronisk stabilitetskontrol og aktiv fartpilot. Ikke desto mindre er Volvo XC40 den sikrere bil, da den endda har vundet en Top Safety Pick+-pris, mens BMW ix3 endnu ikke er blevet sikkerhedstestet.

Afsluttende tanker

Volvo XC40 er bedst egnet til personer, der søger en stilfuld, hurtigere og mere sikker fuldt elektrisk SUV, mens BMW ix3 er ideel til personer, der ønsker en fuldt elektrisk SUV med bedre rækkevidde, en støjsvag kørsel og en mere praktisk bil.

Derudover er BMW ix3 dyrere end Volvo XC40, mens Volvo XC40 er kompakt og har mindre bagagerum. Inden du vælger en af disse to elektriske SUV’er, er det vigtigt at kende deres fordele og ulemper, og om de opfylder dine behov eller ej.

Alt i alt er begge to fremragende biler, selv om Volvo XC40 leveres med et firehjulstræk, mens BMW ix3 er udstyret med et baghjulstræk.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z