BMW ix3 VS Audi e-Tron – hvilken er bedst?

Fuldt elektriske biler er blevet så populære, at næsten alle bilproducenter har meldt sig ind i kapløbet om at skabe de bedste elbiler. BMW og Audi er ikke blevet efterladt, da de har en håndfuld fuldt elektriske biler på markedet. Nogle af de konkurrerende modeller er Audi e-Tron og BMW ix3. Men hvilken bil er bedst?

Hvis du elsker fart, ydeevne og komfort, er Audi e-Tron den bil, der er bedst egnet til dig. Men hvis du vil have en økonomisk SUV med en fremragende rækkevidde, er BMW ix3 vejen at gå. Samlet set er begge disse biler udstyret med førsteklasses funktioner, der holder føreren komfortabel, sikker og underholdt.

Hvilken bil er bedst – Audi e-Tron eller BMW ix3?

Udvendigt og indvendigt udseende

Audi e-Tron og BMW ix3 ser begge godt ud og er spektakulære. Derfor kan det være en skræmmende opgave at vælge den ene frem for den anden på grund af udseendet. Ikke desto mindre kommer Audi e-Tron med et flottere design end BMW ix3. Ja, BMW ix3’s nyregitter ser spektakulært ud, men det overordnede design af Aud er overjordisk.

Desuden har begge biler skarpe forlygter og smukt skulpturelle forlygter. AUDI E-Tron har tværtimod en flot sideprofil, en lavtsiddende taglinje og et muskuløst udseende, der giver den et sporty look.

Når det kommer til interiøret, ser begge disse tyske SUV’er stilfulde og luksuriøse ud. BMW ix3 ser mere førerorienteret og ergonomisk ud, mens Audi e-Tron er mere avanceret med mere plads. Ud over at have lædersæder har Audi e-Tron en digital målergruppe med virtual cockpit, som er mere avanceret end BMW’s.

Samlet set har Aud e-Tron et flot ydre og et avanceret og luksuriøst interiør sammenlignet med BMW ix3’s.

  Er Teslas byggekvalitet ved at blive bedre?

Ydeevne

Audi e-Tron præsterer stadig bedre end BMW ix3. Det skyldes, at Audi e-Tron leverer maksimalt 402 hestekræfter og 414 lb-ft drejningsmoment, mens BMW ix3 kun leverer op til 282 hestekræfter og 295 lb-ft drejningsmoment. Dog leverer basismodellen af Audi e-Tron, som er e-Tron 50-modellen, kun op til 308 hestekræfter.

Med hensyn til hastighed slår Audi e-Tron stadig BMW ix3, da den rammer 5,5 sekunder fra 0 til 60 mph. På den anden side formår BMW ix3 kun at ramme 6,8 sekunder fra 0 til 60. Desuden er Audi E-Trons topfart i model 55 på 124 mph, mens BMW ix3’s topfart er 112 mph.

Audi E-Trons 50-model har dog en topfart på 118,1 mph, hvilket stadig er bedre end BMW ix3’s topfart. Men med hensyn til acceleration fra 0 til 60 tager Audi e-Tron 50-modellen 6,8 sekunder, hvilket er det samme som BMW ix3.

Så hvis du vil have fart, er Audi e-Tron den bedre bil. Den accelererer hurtigere, og den er hurtigere end BMW ix3.

Rækkevidde

BMW kommer med en bedre rækkevidde. Det er ligegyldigt, om du sammenligner dens rækkevidde med Audi e-Tron 50- eller 55-modellerne, den har stadig den bedre rækkevidde. BMW ix3-basismodellen dækker op til 285 miles, mens Audi e-Tron 50-basismodellen dækker op til 248 miles. På den anden side dækker den avancerede Audi e-Tron 55-model op til 255 miles, hvilket er lidt godt, men ikke bedre end ix3’eren.

Batterikapacitet

Audi e-Tron kommer også med et kraftigere batteri end BMW ix3. Den er udstyret med en 95-kWh-batteripakke, mens sidstnævnte er pakket med en 80-kWh-batteripakke. BMW ix3’s batteripakke yder maksimalt 282 hk, mens Audi E-Trons batteripakke yder op til 402 hk.

  Porsche vs Audi pålidelighed - hvilken er bedst?

Desuden tager batteriet på 95 kWh i Audi e-Tron højst 30 minutter at oplade fra 0 % til 80 % ved brug af en 150 kWh hurtigoplader. På den anden side tager det 34 minutter for 80-kWh-batteriet i BMW ix3 at lade op fra 0 % til 80 %.

Pris

BMW ix3 og Audi e-Tron sælges til næsten den samme pris. Nogle BMW ix3-modeller er billigere end Audi e-Tron og omvendt. F.eks. er basis BMW ix3 meget billigere end basis Audi e-Tron, mens high-end BMW ix3-varianten er dyrere end high-end Audi e-Tron-varianten.

I gennemsnit koster BMW ix3 ca. 68.900 USD, mens Audi e-Tron koster ca. 69.100 USD.

FAQ

Er Audi e-Tron en pålidelig bil?

Luksusbiler er normalt mindre pålidelige end almindelige biler. Audi ligger dog lidt højere end de fleste luksusbiler. Audi e-Tron har dog ikke klaret sig så godt, når det kommer til pålidelighed. F.eks. rangerer J.D. Power Audi e-Tron lidt over gennemsnittet, hvilket er rimeligt, men ikke godt nok.

Hvilken bil er hurtigere – Audi e-Tron eller BMW ix3?

Audi e-Tron er hurtigere end BMW ix3. Audi e-Tron 55-modellerne kan accelerere fra 0 til 60 på 4,5 sekunder og har en topfart på 124 mph. BMW ix3 kan derimod accelerere fra 0 til 60 på 6,8 sekunder, og den har en topfart på 112 mph.

Hvorfor er Audi e-Tron så ineffektiv?

Hovedårsagen til, at Audi e-Tron er så ineffektiv i forhold til BMW ix3, er, at den er meget tungere. På grund af sin tyngde bruger e-Tron mere energi til at køre end BMW ix3. Dette kan også tilskrives dens struktur og batteri. Audi e-Tron er udstyret med mindre energitætte batterier, hvilket betyder en større batteripakke til at lagre mere energi.

  BMW X7 Pålidelighed

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – Audi e-Tron eller BMW ix3?

En af de mest udfordrende ting ved at eje en luksusbil er at vedligeholde dem. At vedligeholde Audi e-Tron og BMW ix3 er ikke nogen nem ting. Begge disse biler er dyre at vedligeholde, men stadig billigere end deres benzindrevne modstykke. Audi e-Tron er dog meget billigere at vedligeholde end BMW ix3.

Hvilken bil er sikrere – Audi e-Tron eller BMW ix3?

Begge disse biler er udstyret med førsteklasses sikkerhedsfunktioner, der vil holde fodgængere og passagerer i bilen sikre. Audi kan dog prale af flere sikkerhedsfunktioner end BMW. Nogle af de sikkerhedsfunktioner, som du finder på disse biler, omfatter automatisk nødbremsning, elektronisk stabilitetskontrol og vognbaneassistent.

Resumé

Hvis du er på udkig efter en højtydende fuldt elektrisk crossover, er BMW ix og Audi e-Tron begge gode kandidater. Disse to luksus-SUV’er i luksusklassen kommer med avanceret teknologi, fremragende rækkevidde, masser af sikkerhedsfunktioner og præsterer på et højt niveau.

Ikke desto mindre er BMW ix3 bedst egnet til folk, der ønsker effektivitet og fremragende rækkevidde. På den anden side er Audi e-Tron bedst egnet til personer, der ønsker komfort og hastighed. Alt i alt er de begge fantastiske fuldt elektriske SUV’er.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z