BMW ix3 VS Mercedes EQC – hvilken er bedst?

BMW ix3 og Mercedes EQC er nogle af de bedste fuldt elektriske crossovers på markedet. Disse to biler har en fremragende rækkevidde, er luksuriøse, kraftfulde og komfortable. Men hvilken bil er bedst – Mercedes EQC eller BMW ix3?

Hvis du er på udkig efter en mere økonomisk bil med en fremragende rækkevidde, tager BMW ix3 dagen. Men hvis du vil have en hurtigere bil med mere kraft og plads, så er Mercedes EQC det bedre tilbud. Desuden er Mercedes EQC mere luksuriøs, mens BMW ix3 er meget nemmere at håndtere.

Ikke desto mindre er begge disse biler fremragende og giver værdi for pengene. Desuden har de forskellige varianter at vælge imellem, hvilket giver køberne mulighed for at have et udvalg at vælge imellem. BMW ix3 har tre varianter: xDrive 40, xDrive 40 sport og xDrive 50 sport.

Omvendt har Mercedes EQC også tre varianter: EQC 400 4Matic, EQC 400 4Matic sport og EQC 400 AMG Line. Alle disse modeller er exceptionelle og præsterer på et højt niveau. Jo mere avanceret varianten er, jo dyrere er bilen.

Hvilken er bedre BMW ix3 eller Mercedes EQC?

Udvendigt og indvendigt udseende

Mercedes EQC ser spektakulær ud både indvendigt og udvendigt. Mercedes EQC blev skabt på baggrund af Mercedes-Benz GLC, mens BMW ix3 blev skabt på baggrund af BMW X3. Så begge ser exceptionelle ud, men EQC har det generelt bedste indvendige og udvendige udseende.

Desuden er Mercedes EQC mere luksuriøs og rummelig end BMW ix3. Tværtimod har ix3 et større bagagerum og lastrum end EQC.

Ydeevne

Mercedes EQC leveres med to motorer, mens BMW ix3 leveres med én motor. Som følge heraf leverer Mercedes EQC flere hestekræfter (408) end BMW ix3 (286 hestekræfter). Desuden leverer BMW ix3 kun et maksimalt drejningsmoment på 295 lb-ft, mens EQC leverer op til 560 lb-ft.

  Polestar vs. Mercedes' pålidelighed - hvilken er bedst?

Mercedes EQC accelererer også hurtigere, og den er hurtigere end BMW ix3. Overraskende nok har begge disse biler en topfart på 112 mph, men Mercedes EQC accelererer fra 0 til 60 på 4,8 sekunder, mens BMW ix3 tager 6,8 sekunder.

Rækkevidde

Med hensyn til rækkevidde har BMW ix3 en bedre rækkevidde, selv om den kommer med én motor. Denne bil har en maksimal rækkevidde på 285 miles, mens EQC’en dækker op til 220 miles. Bemærk, at batteriet skal være fuldt opladet, for at disse biler kan opnå denne rækkevidde.

Batterikapacitet

Mercedes EQC kommer med det stærkere batteri, da det er et 80-kWh-batteri, mens ox3 kommer med et 74-kWh-batteri. Bemærk, at 80-kWh-batteriet vil tage op til 40 minutter at oplade fuldt ud fra en DC-oplader, mens 74-kWh-batteriet vil tage 30 minutter at oplade fra samme oplader.

FAQ

Hvilken bil er hurtigere – Mercedes EQC eller BMW ix3?

Når det kommer til hastighed, er Mercedes EQC lidt hurtigere end BMW ix3. Det skyldes, at BMW’s enkeltmotor kun leverer en maksimal effekt på 286 hk, mens Mercedes EQC leverer op til 408 hk. Bemærk, at Mercedes EQC kommer med to motorer. Desuden producerer BMW ix3 et drejningsmoment på 295 lb-ft, mens EQC’en producerer et drejningsmoment på 560 lb-ft.

Alt i alt er Mercedes EQC hurtigere og hurtigere end BMW ix3. Så hvis du vil have en hurtigere bil, er EQC det bedre valg.

Med hensyn til hurtig acceleration er Mercedes EQC stadig hurtigere, da den accelererer fra 0 til 60 på blot 5,1 sekunder, mens BMW ix3 accelererer fra 0 til 60 på 4,8 sekunder.

  Polestar vs. BMW's pålidelighed - hvilken er bedst?

Er Mercedes EQC pålidelig?

Ja, Mercedes EQC er meget pålidelig. Og da den har færre bevægelige dele, er denne bil endnu mere pålidelig end benzindrevne Mercedes SUV’er. Derfor vil du registrere færre problemer, og driftsomkostningerne for bilen vil også være lavere end gennemsnitlige Mercedes-Benz SUV’er.

Hvilken bil er mere rummelig – Mercedes EQC eller BMW ix3?

Begge disse biler er rummelige med næsten identiske dimensioner. Mercedes EQC er dog noget større end BMW ix3. Men med hensyn til bagagerummet er BMW ix3 lidt større, da den har i alt 510 liter med den anden række hævet og 1.560 liter, når den er foldet sammen.

På den anden side har Mercedes EQC i alt 500 liter og 1.460 liter, når den er foldet sammen. De samlede dimensioner for Mercedes EQC er en akselafstand på 2873 mm, en længde på 4762 mm, en bredde på 1884 mm og en højde på 1624 mm. BMW ix3 har en akselafstand på 2864 mm, en længde på 4746 mm, en bredde på 1891 mm og en højde på 1683 mm.

Hvilken crossover skal jeg vælge – Mercedes EQC, Audi e-Tron eller BMW ix3?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du vil have fart og ydeevne, er Mercedes EQC den bedste løsning. Og hvis du ønsker effektivitet og lang rækkevidde, er BMW ix3 den ideelle crossover. Men hvis du vil have stil og rummelighed, er Audi e-Tron det bedste valg.

Generelt er alle disse biler fremragende og tilbyder luksuriøse funktioner. De yder også fremragende og er nogle af de bedste crossovers på markedet.

  Er Mercedes-biler pålidelige efter 100.000 km?

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – BMW ix3 eller Mercedes EQC?

Begge disse biler er dyre at vedligeholde. Selv om de er fuldt elektriske biler, er de stadig luksusbiler, hvilket betyder, at deres dele er dyre at skaffe, hvis bilen går i stykker. Udgifterne til reparation og vedligeholdelse er også høje.

Mercedes er dog normalt billigere at vedligeholde end BMW. Det skyldes, at BMW-dele er meget dyrere end Mercedes-dele. Ikke desto mindre er forskellen ikke så stor, og da disse biler er fuldt elektriske, er vedligeholdelsesomkostningerne lidt billigere end deres ICE-modstykke.

Konklusion

BMW ix3 og Mercedes EQC er to exceptionelle fuldt elektriske luksus-kompakt-SUV’er i luksusklassen. BMW ix3 har en længere rækkevidde end Mercedes EQC, og den er også mere økonomisk, da den kun har én motor. På den anden side yder Mercedes EQC bedre, den er også hurtigere, hurtigere og mere kraftfuld end BMW ix3.

Alt i alt er begge disse SUV’er velbyggede, og det afhænger af, hvad du leder efter. Det er dog også afgørende at bemærke, at BMW ix3 er meget dyrere end Mercedes EQC, selvom sidstnævnte har mere avancerede funktioner end førstnævnte. BMW ix3 koster omkring 68.900 kroner, mens Mercedes EQC koster omkring 68.600 kroner.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z