Mercedes EQC VS Tesla

Tesla har domineret markedet for elektriske batterikøretøjer i lang tid. Men med Mercedes EQ-linjen har de nu en rigtig udfordrer at kæmpe med. Men hvilken er bedst – Mercedes EQC eller Tesla Model X?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du vil have en elegant og komfortabel SUV med fremragende ydeevne, er Mercedes EQC den bedste løsning. Men hvis du vil have en hurtigere og mere avanceret EV med lang rækkevidde, er Tesla Model X det ideelle valg.

Mercedes EQC VS Tesla Model X

Udseende

Mercedes EQC er smukt designet og ser mere tiltalende ud end Tesla Model X. EQC har store forlygter med en enorm kølergrill, der tiltrækker sig opmærksomhed fra fronten. På den anden side har Model X en enkelt lamelgrill, der ikke er særlig fortryllende med små forlygter.

Mercedes EQC’s bagende ser lige så tiltalende ud som fronten. Den har flotte og store baglygter, mens Model X kommer med en enkel baglygte. Desuden ligner Tesla Model X en sedan set bagfra, mens Mercedes EQC ser endnu mere tiltalende ud bagfra.

Hvad der dog er mere udestående fra Tesla Model X, er de unikke og smukke falkevingedøre. Alt i alt er Mercedes EQC mere tiltalende end Tesla Model X. Men når det kommer til interiøret, er begge biler enestående.

Tesla Model X kommer med et rummeligt interiør og et stort lastrum. Den kan rumme op til 7 passagerer, hvilket er fremragende. Den 7″ store touchscreen er det mest attraktive i Tesla’en. Ikke desto mindre vil du også kunne lide den næsten uforstyrrede udsigt på taget af Tesla’en.

  Hyppige Mercedes 4Matic fejl og problemer

Mercedes EQC er heller ikke tilbage. Denne tyske fuldt elektriske kompakte SUV-funktion leveres med en førsteklasses kabine, der konkurrerer positivt med Tesla Model X og Jaguar I-pace. I modsætning til Model X har EQC en stor skærm og flere kontrolknapper. Så du får en normal oplevelse som i en normal Mercedes.

Ydeevne

Begge disse biler yder fremragende, og det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du ønsker ren og skær kraft, er Mercedes EQC bilen for dig. Men hvis du vil have en bil med høj ydeevne og lang rækkevidde, så er Tesla Model X vejen at gå.

Mercedes EQC kører på en 65-kWh-batteripakke, der leverer en enestående 402 hk og 564 lb-ft drejningsmoment. På den anden side er Tesla Model X udstyret med en 75-kWh-batteripakke, der leverer 328 hk og 387 lb-ft drejningsmoment.

Tesla Model X Plaid-varianten er dog mere kraftfuld end Long Range-varianten. EQC og Model X accelererer fra 0 til 60 mph på 4,9 sekunder. Derudover har Tesla en bedre tophastighed på 130 mph, mens EQC har en tophastighed på 122 mph.

Sikkerhed

Med hensyn til sikkerhed er begge disse biler meget sikre, men Tesla er vurderet som den sikreste SUV på markedet. Takket være funktioner som Autopilot, sidekollisionsadvarsel og nødbøtteassistenter. Mercedes EQC er også sikker med funktioner som PRE-SAFE-teknologi og flere andre førerassistenter.

Pris

Da begge disse EV’er er luksuriøse, er de ret dyre end standard EV-kompakt SUV’er. En ny Tesla Model X koster omkring 91.000 dollars, mens en helt ny Mercedes-Benz QC koster omkring 70.000 dollars. Bemærk, at prisen afhænger af trim og ekstraudstyr.

  Hvad er den bedste Mercedes til vinterkørsel?

FAQ

Er Mercedes bedre end Tesla?

Begge disse luksusbiler befinder sig i et rige for sig selv. Mercedes tilbyder brugerne luksus, komfort og fremragende design. På den anden side giver Tesla brugerne bekvemmelighed, kraft, avanceret teknologi og ydeevne. Så begge biler har noget godt at byde på.
Hvis du vil have den bedste luksus ICE-bil, er Mercedes det bedste valg. Men hvis du vil have den bedste BEV, er Tesla vejen at gå. Mercedes er dog også kommet ind på BEV-markedet og kommer med fremragende biler, som vil give Tesla hård konkurrence.

Er Mercedes EQC fuldt elektrisk?

Ja, Mercedes EQC er fuldt elektrisk. Det er den første fuldt elektriske Mercedes, der produceres i den nyeste EQ-familie. Den konkurrerer favorabelt med populære BEV’er som Tesla Model X, Audi e-Tron og Jaguar I-pace. Selv om den er fuldt elektrisk, tilbyder den stadig luksuriøse funktioner ligesom andre Mercedes-modeller.

Er EQC og Model X 7-sæders?

Ja, det er de. Selv om disse to biler kommer med 5 sæder, kan de udvides til 7-sæder. Begge disse kompakte SUV’er er rummelige og vil give plads nok til en familie på syv personer. Tesla Model X er lidt mere rummelig end Mercedes EQC.
Desuden er tredje række i Tesla Model X mere komfortabel end tredje række i Mercedes-Benz EQC’s tredje række. Takket være dens større kabine.

Hvilken EV er bedre – Audi e-Tron eller Jaguar I-pace?

EV-markedet bliver mere konkurrencepræget end nogensinde. Ud over Mercedes EQC og Tesla Model X kompakte SUV’er er Audi e-Tron og Jaguar I-pace andre fremragende kompakte SUV’er på markedet. Audi e-Tron leverer en jævn kørsel med et strejf af klasse.
Audi e-Tron er også mere rummelig, hvilket giver mere komfort og en raffineret kørsel. Derimod er Jaguar I-pace noget hurtigere, har bedre håndtering og en exceptionel rækkevidde. Som følge heraf er den sjovere at køre.

  Hvilken Mercedes har den højeste bugseringskapacitet

Er Tesla Model X en SUV eller en sedan?

Tesla Model X er en helt elektrisk SUV med to udstyrsvarianter. Den har Long Range- og Plaid-trimmuligheder. Folk forveksler normalt Tesla Model X med sedaner på grund af dens form. Denne crossover er dog større og mere rummelig end sedans.

Resumé

Mercedes-Benz EQC og Tesla Model X er to af de bedste kompakte SUV’er på markedet. Mercedes EQC er dog den bedre bil for dem, der leder efter en luksus-EV med fremragende udseende, et komfortabelt interiør og en lang rækkevidde. Tværtimod er Tesla Model X perfekt til dem, der ønsker en hurtigere, teknologisk avanceret og pålidelig bil.
Alt i alt er begge disse to luksusbatterier elbiler fantastiske i ydeevne og kan transportere op til syv passagerer. De har også en fremragende rækkevidde og yder en fremragende præstation. Uanset hvilken bil du vælger, vil du ende op med en luksuriøs, sikker og højtydende bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z