Hyppige Mercedes 4Matic fejl og problemer

Hyppige Mercedes 4Matic fejl og problemer

Mercedes-Benz 4Matic AWD-systemet gør det muligt for folk, der bor i glatte eller snedækkede områder, at køre deres biler problemfrit og roligt. Dette system har dog også nogle udfordringer. Så hvad er nogle af ulemperne ved Mercedes 4Matic-systemet?
Mercedes-Benz 4Matic-allwheel-drive-systemet har flere problemer og udfordringer. Nogle af disse omfatter dårlig brændstoføkonomi, problemer med momentomformeren, olielækager, svage viskose koblinger, transmissionsproblemer, rust og en revnet drivaksel, der forårsager vibrationer. Bemærk, at disse problemer varierer alt efter model og produktionsår.

Almindelige Mercedes 4Matic-problemer

Svage viskose koblinger

Et af de største problemer i køretøjer med Mercedes 4Matic-system er de svage viskose koblinger. Da 4Matic-systemet forårsager en hastighedsforskel mellem for- og bagakslen, kan dette svække viskose koblinger.
Nogle af tegnene på en dårlig eller defekt viskose kobling omfatter rystelser, en hård kørsel i snævre sving, og drivlinen kan låse helt fast. Hvis du ser et af disse tegn, skal du måske besøge mekanikeren for at udskifte de dårlige viskose koblinger.

Dårlig brændstoføkonomi

De fleste Mercedes-Benz-modeller er kendt for at være brændstofslugere. Men modeller med 4Matic-systemer er endnu værre. Det skyldes, at der bruges mere kraft til at styre og håndtere bilen sammenlignet med RWD- eller FWD-systemer. Mere kraft fører til mere brændstofforbrug.

Problemer med transmission

Dette er et almindeligt problem med alle Mercedes-Benz-modeller. Selv om Mercedes er kendt for at have en af de bedste transmissioner på markedet, har komponenterne i transmissionen tendens til at have problemer. De største syndere er 13-pin-stikket og transmissionsventilhuset, som forårsager lækage af transmissionsvæske.
Dette problem er mere udtalt i Mercedes 4Matic-modeller, især dem, der er udstyret med 7G Tronic 4Matic. Differentialet på denne model bliver meget hurtigt dårligt. Så du kan være tvunget til at udskifte denne del efter nogle få år, hvilket er ret dyrt.
Nogle af tegnene på et dårligt transmissionssystem omfatter en slæbende kobling, brændende lugt, kontrollampe for motoren, slibning, neutrale lyde, utæt væske, dårlig momentomformer og nægtelse af at skifte gear. Hvis du bemærker et af disse tegn, bør du få din gearkasse kontrolleret.

  Hvad er billigere at vedligeholde, BMW eller Mercedes?

Rust

Uanset hvilket Mercedes-mærke eller model du kører, skal du forvente, at nogle dele ruster langt hurtigere end forventet. Dette gælder også Mercedes-modeller med et 4Matic AWD-system. Rust på Mercedes opstår normalt omkring kofangere, bag nummerpladen, langs gulvbrædderne og på de forreste kofangere.

Slidt katalysator

Når din 4Matic Mercedes har tilbagelagt mindst 60.000 miles, bør du være klar til at skifte katalysatoren. Mercedes-katalysatorer er kendt for at blive ineffektive efter at have tilbagelagt 60.000 km, og de kan også lide af tilstopning.

Olielækager

Alle Mercedes-modeller, der er fremstillet efter 1995, har et elektronisk transmissionssystem. Selv om dette system er avanceret, fører det normalt til grafitophobning forårsaget af en olielækage. Dette problem er mere almindeligt i Mercedes 4Matic-modeller, hvilket førte til, at Mercedes tilbagekaldte tusindvis af 2014 til 2015 og 2018 til 2019 Mercedes E-Klasse, S-Klasse og G-Klasse 4Matic-modeller.

Revnet drivaksel, der forårsager vibrationer

Dette problem forekommer ikke i alle Mercedes 4Matic-modeller. Det findes mest i C300 4Matic-modeller fremstillet før 2012. Føreren kan opleve vibrationer, som skyldes revnede flexskiver i drivakslen. Sørg for at løse dette problem, før det beskadiger transmissionen.

Hvordan fungerer Mercedes 4Matic AWD-systemet?

Mercedes 4Matic er et avanceret firehjulstrækssystem. Det særlige ved 4Matic er, at det integreres med drivlinjen og de forskellige sikkerheds- og assistentsystemer, der findes på Mercedes-Benz biler.
Systemet fungerer ved at registrere kørselsforholdene og ændre dem efter behov for at give føreren en ekstraordinær trækkraft og tillid under kørslen. Når vejforholdene er i orden, leder systemet motorens drejningsmoment til for- og baghjulene via et centerdifferentiale for at opnå en fremragende balance og håndtering.
Men hvis vejforholdene ikke er gunstige, reagerer 4Matic AWD-systemet straks ved at lede kraften til de hjul, der har mest brug for det. Dette giver føreren fuld kontrol under ugunstige forhold, og det er derfor, at Mercedes med 4Matic-system er ideelle til glatte eller snedækkede områder.

  Porsche VS Mercedes Pålidelighed

FAQ

Hvad er fordelene ved Mercedes 4Matic-firehjulstræk?

Mercedes 4Matic-systemet giver føreren mange fordele, herunder enestående håndtering, forbedret acceleration og enestående ydeevne. Det hjælper også med trækkraft og bugsering. Det er funktioner, som du måske ikke finder på Mercedes med et standard AWD-system.

Er Mercedes pålidelig efter 100.000 miles?

Pålideligheden af din Mercedes afhænger af mange ting, herunder din model, kørevaner og hvordan du vedligeholder bilen. Når din Mercedes er korrekt vedligeholdt, bør den kunne holde over 150.000 miles uden nogen udfordring. Nogle modeller udvikler dog problemer efter 80.000 miles.

Har Mercedes-Benz mange problemer?

Nej, det gør de ikke. Men efterhånden som din bil bliver ældre, kan du begynde at stå over for forskellige bilproblemer. Det afhænger også af, hvilken Mercedes-model du ejer. Nogle modeller oplever problemer hurtigere end andre. Men du bør forvente nogle almindelige Mercedes-problemer som olielækager, rust, dårlig katalysator, transmissionsproblemer og motorfejl.

Hvorfor er Mercedes-Benz så upålidelig?

Som et luksusmærke er Mercedes-Benz ikke et af de mest pålidelige mærker på markedet. Det skyldes primært den meget avancerede teknologi, som bilen er udstyret med. Som følge heraf kan et lille uheld medføre, at ejeren må betale en høj pris for at reparere bilen.
Ældre Mercedes-modeller er meget mere pålidelige end de nyeste modeller med avanceret teknologi. Desuden er visse modeller som E-Klassen nogle af de mest pålidelige luksusbiler på markedet.

  Hvilke Mercedes har head-up display?

Det er stadig det værd

Hvis du har til hensigt at købe en Mercedes-Benz med 4Matic-system, er der nogle få ulemper, som du skal være forberedt på at håndtere. Udfordringerne omfatter bl.a. transmissionsproblemer, svage viskose koblinger, dårlig brændstoføkonomi, olielækager, rust og svag katalysator.
Generelt opvejer fordelene ved Mercedes 4Matic-systemet ulemperne. Dette system er afgørende for at køre problemfrit under vanskelige forhold, f.eks. i sneklædte områder og på glatte overflader. Sørg for at få en planlagt Mercedes-vedligeholdelsesservice for at undgå at støde på nogle af Benz 4Matic-udfordringerne.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z