Hyppige problemer med Audi Q5

Audi Q5 er Audis kompakte familie-SUV, som balancerer bedre mellem plads og luksus end alle andre Audi SUV’er på markedet. Q5 er baseret på VW Tiguan-chassiset, hvilket betyder, at den deler mange af sine understel med den betydeligt billigere VW Tiguan og den betydeligt dyrere Porsche Macan.

Q5 blev første gang introduceret tilbage i 2009, og anden generation fulgte næsten et årti senere. Selvfølgelig bragte 2012-faceliftet Q5 ind i en mere moderne æra, men det overordnede design blev ikke ændret ret meget. De tidlige Q5-modeller er dog ikke de mest pålidelige biler derude, men 2014-2016 1. generations Q5’er er meget bedre.

Den 2. generation af Q5 har oplevet mange forbedringer i både luksus- og pålidelighedsafdelingen. Uanset hvad, er de mest almindelige problemer med Q5 forbundet med problemer med timingkæden, problemer med start-stop-systemet, overdrevent olieforbrug, elektriske problemer og potentielle problemer med brændstofsystemet.

Som nævnt er anden generation af Q5 faktisk en mere pålidelig bil, men hvis du vil have 1. gen, skal du sørge for at vælge de senere modeller (2014-2016), da de er meget bedre, og Audi har formået at gøre dem meget mere holdbare.

Audi Q5 timing chain problemer

Ældre europæiske luksusbiler har en tendens til at gå igennem motorens timingkæder som om de var oliefiltre. Problemet her er dog, at disse typer som disse endda er i stand til at ødelægge en motor fuldstændigt. Audi EA888-motoren, som også er den mest populære motorvariant til Q5, er tilbøjelig til at få sådanne problemer.

Mere specifikt er timing chain tensioner, der sørger for, at din timing chain er hvor den skal være, bestemt til at fejle, men først efter 120k miles eller deromkring. Det betyder, at du skal være ekstra forsigtig, når det kommer til motorvedligeholdelse, for hvis du ikke gør det i tide, kan du miste motoren.

  Har Mercedes mange problemer?

Audi Q5 start-stop problemer

Vi er alle klar over, hvorfor start-stop-systemer findes, men næppe nogen derude kan lide dem, især ikke i en Audi Q5. Disse systemer er kendt for at slukke for servostyringen og bremseassistancen, hvilket kan give en masse problemer og endda forårsage ulykker.

Audi siger, at dette problem er relativt ubetydeligt, og at det sker sjældent, men i betragtning af at det kan forårsage ulykker, skal du tage fat på det med det samme. Derfor er der mange, der ejer Q5 og mange andre biler fra den tid, som simpelthen slår start-stop-systemet helt fra. Dette vil også aflaste din generator.

Audi Q5 problemer med overdrevent olieforbrug

Det er ret almindeligt, at biler med et højt kilometertal oplever et øget olieforbrug. Det er også ret almindeligt for europæiske luksusbiler at bruge overdrevne mængder olie, selv uden for mange kilometer på kilometertælleren. Det betyder, at biler som Q5 har en tendens til at bruge olie meget hurtigere end de fleste biler.

Dette er ikke nødvendigvis et problem, hvis du er opmærksom på det, fordi du kan fylde olie på med få tusinde kilometers mellemrum, hvilket ikke er noget stort problem. Men hvis du ikke er det, kan det føre til mange motorrelaterede problemer, som kan øge motorens driftstemperatur og endda sætte motoren på pension før tid.

Audi Q5 elektriske problemer

Som nævnt i begyndelsen blev den første generation af Q5 introduceret for mere end 10 år siden, hvilket betyder, at det nu er en relativt gammel bil. I betragtning af at mange Audi’er kommer med alle mulige teknologier og gadgetry, er det uundgåeligt, at noget går i stykker på et tidspunkt.

  BMW X6 VS Audi Q8 - hvilken er bedst?

Dagkørelys er kendt for at dø efter et stykke tid, hvilket betyder, at du bliver nødt til at udskifte dem. Desuden er nogle af bilens elektriske installationer som f.eks. kuppellys eller kontakter også kendt for at forårsage problemer efter et stykke tid.

Audi Q5 problemer med brændstofsystemet

Audi Q5 brændstofpumpens flange er tilbøjelig til at blive utæt, hvilket gav mange problemer i mange år, fordi Audi var relativt langsom til at reagere, når det kommer til at løse dette. Det betyder også, at der er mange ældre Q5-modeller derude, som aldrig fik den rette behandling og derfor stadig er tilbøjelige til at blive utætte.

Brændstoflækager er aldrig en god ting, for de kan faktisk ende katastrofalt, fordi brændstof som bekendt er yderst brandfarligt og giftigt.

FAQ-afsnit

Er nyere Audi Q5-modeller pålidelige?

De fleste af de problemer, der er nævnt i denne artikel, er for det meste forbundet med 1. gen pre-facelift Q5. Det betyder, at 2014-modellerne og opefter er meget mere holdbare. Den 2. generation af Q5 rangerer meget højere sammenlignet med 1. generation af Q5 på grund af dette.

Faktisk er selv de nyeste Q5-modeller ikke klasseledende, når det gælder pålidelighed, men de er på niveau med tilbuddene fra både BMW og Mercedes.

Hvor meget koster det at reparere en Audi Q5?

De årlige reparationsomkostninger i forbindelse med en Audi Q5 ligger et sted omkring de 900 dollars, hvilket er en smule højere sammenlignet med gennemsnitlige kompakte SUV’er. Men i betragtning af, at Q5 tilbyder mere sammenlignet med de fleste biler fra dette segment, kommer det ikke som nogen overraskelse, at den også koster mere at reparere.

  Audi S-Tronic - Alt, hvad du skal vide

De gennemsnitlige årlige udgifter til bilreparationer ligger på omkring 650 dollars, hvilket betyder, at 250 dollars mere for en bil som Q5 faktisk ikke er så slemt. Der er virkelig niveauer i dette spil, og Q5 er helt sikkert bedre end de fleste kompakte SUV’er derude.

Er Audi Q5 sikker?

Tyske luksusproducenter har en tendens til at prioritere sikkerhed lige så meget som de prioriterer luksus og innovation. Det betyder, at Q5 faktisk er en ret sikker bil, fordi alle generationer af Q5 har fået en stjerneagtig 5-stjernet sikkerhedsvurdering. Selvfølgelig er 2. generation af Q5 bedre, fordi den nyder godt af mange topmoderne sikkerhedsfunktioner.

  1. generation af Q5 er mere sikker end de fleste biler derude, men hvis du vil have det højeste sikkerhedsniveau, skal du købe en nyere bil.
Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z