BMW X6 VS Audi Q8 – hvilken er bedst?

BMW er kendt for at tilbyde en sjov og spændende køreoplevelse, mens Audi er populær for sit udseende og sin komfort. Men hvilken bil mellem BMW X6 og Audi Q8 er bedst?

BMW X6 og Audi Q8 er kompakte luksus-SUV’er. Ikke desto mindre er BMW X6 fantastisk til dem, der leder efter kraft, brændstofeffektivitet, bedre håndtering og hastighed. På den anden side er Audi Q8 ideel for folk, der søger stil, komfort, rummelighed og pålidelighed.

Så hvis du er på markedet på udkig efter en luksuriøs kompakt SUV, kan du have svært ved at vælge mellem disse to fremragende biler. Det skyldes, at de har lignende funktioner og yder fremragende. Men med denne sammenligning vil du ende med at lande en bil, der opfylder både dine behov og dit budget.

Hvilken bil er bedre – BMW X6 eller Audi Q8?

Udvendigt og indvendigt udseende

BMW og Audi skaber nogle af de mest stilfulde biler på markedet. BMW X6 er smukt designet og smukkere end BMW X5. Audi Q8 ser dog flottere og mere stilfuld ud end BMW X6. Takket være funktioner som f.eks. 21-tommer fælge, LED-baglygter med animation, elektrisk bagklap og meget mere.

BMW X6 er måske ikke lige så flot som Audi Q8, men den har et mere adræt look. Takket være dens større kølergrill og front, der giver den et muskuløst udseende. Desuden kan den også prale af adaptive LED-forlygter 20-tommers hjul og en subtil dobbelt tagspoiler bagpå.

Ud over at have et smukt ydre har Audi Q8 også et exceptionelt og førsteklasses interiør. Derudover er interiøret mere rummeligt end BMW X6’s med mere benplads bagtil og mere hovedplads bagtil. Desuden er udstyret meget førsteklasses og luksuriøst end i BMW X6.

  Den bedste kølevæske til BMW'er

Nogle af de interiørfunktioner, der adskiller Audi Q8 fra konkurrenterne, er indsatser i ægte træ, fint læder, otte-vejs el-justerbare, opvarmede sæder med firevejs lændestyring og automatisk klimaanlæg med tre zoner.

På trods af at Audi Q8-interiøret er fremragende, har BMW X6 også et eksklusivt og komfortabelt interiør. Under alle omstændigheder kommer X6 også med mere benplads foran end Audi Q8. Audi Q8 kommer dog også med mere lastrum, selv når bagsæderne er klappet ned.

BMW X6 har en akselafstand på 117,1 tommer, en længde på 194,8 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 66,3 tommer. På den anden side har Audi Q8 en akselafstand på 117,9 tommer, en længde på 196,6 tommer, en bredde på 78,5 tommer og en højde på 67,2 tommer.

Med ovenstående dimensioner er Audi Q8 lidt højere og højere end BMW X6.

Ydelser

Audi Q8 og BMW X6 har tre udstyrsniveauer. BMW X6 har sDrive40i, xDrive40i og M50i. Mens Audi Q8 tilbyder Premium 55 TFSI quattro, Prestige 55 TFSI quattro og Premium Plus 55 TFSI quattro. Alle Q8-trimmere leverer den samme effekt, mens X6-trimmerne adskiller sig i det producerede effektniveau.

Basis Audi Q8, som er Premium 55 TFSI quattro, er udstyret med en 3,0-liters V6-turbobenzinmotor med turbo. Motoren yder op til 335 hk og et drejningsmoment på 369 lb-ft. Derudover har den en topfart på 130 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 5,6 sekunder. Audi Q8 Prestige- og Premium Plus-trimmerne leverer også den samme effekt og hastighed.

  Hvilket læder bruger BMW? Er det ægte?

Derimod kommer basismodellen af BMW X6, xDrive40i, med en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor. Den yder op til 335 hk og 331 lb-ft drejningsmoment, hvilket er noget mindre end i basismodellen af Audi Q8. Desuden har den en topfart på 151 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på blot 151 mph.

Selv om BMW X6 i basisversionen ikke er kraftfuld, leverer top-trimmet en enestående kraft og ydeevne. BMW X6 M50i er udstyret med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med dobbelt turbo, der yder maksimalt 523 hk og 553 lb-ft moment. Den har også en topfart på 155 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 4,1 sekunder.

Med hensyn til ydeevne klarer BMW X6 højere trim bedre end alle Audi Q8-trimmerne. Ikke desto mindre yder den lavere BMW X6-trim ikke bedre end Audi Q8’s basismodel.

Pris

Audi Q8 og BMW X6 er luksuriøse kompakte SUV’er af høj kvalitet. Derfor er de begge dyre. BMW X6 er dog lidt billigere end Audi Q8. BMW X6 i basisudgaven koster 67.300 kroner, mens Audi Q8 i basisudgaven koster 70.300 kroner. Så X6 er mere budgetvenlig end Q8.

FAQ

Hvilken bil er hurtigere – BMW X6 eller Audi Q8?

BMW X6 er den hurtigere bil. Det skyldes, at alle Audi Q8-trimmer producerer samme effektniveau i modsætning til BMW X6, som har høje trimmer, der yder enestående. BMW X6’s topfart er 155 mph, mens Audi Q8 er 130 mph. Desuden kan Audi Q8 accelerere fra 0 til 60 på 5,6 sekunder, mens X6 kan gøre det på 4,1 sekunder.

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – BMW X6 eller Audi Q8?

Som de fleste luksus-SUV’er er Audi Q8 og BMW X6 dyre at vedligeholde. Audi Q8 er dog lidt billigere at vedligeholde, da den ikke går i stykker så ofte. Desuden er dens reservedele også billigere end BMW’s reservedele.

  Den bedste Audi bil til at køre i sne

Er Audi Q8 pengene værd?

Det afhænger af, hvad du leder efter. Hvis du er klar til at bruge penge på at få en luksuriøs, højtydende, komfortabel og stilfuld kompakt SUV, så er den pengene værd. Men hvis du vil have en mere praktisk, økonomisk overkommelig og brændstoføkonomisk bil, så er den ikke pengene værd.

Bottom line

At vælge mellem Audi Q8 og BMW X6 er ikke en simpel ting, da de begge er stilfulde, elegante, komfortable, luksuriøse og yder exceptionelt godt. Ikke desto mindre overgår BMW X6 Audi Q8, når det gælder ydeevne, håndtering, hastighed og brændstofeffektivitet. Audi Q8 er tværtimod bedre til komfort, pålidelighed, rummelighed og stil.

Alt i alt er disse to biler stærke og vil få folk til at vende hovedet, når du kører ned ad gaden. De er også sikre og meget stilfulde, hvilket gør dem til nogle af de bedste kompakte SUV’er på markedet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z