Den bedste kølevæske til BMW’er

Der findes mange typer kølevæske til bilmotorer, der kommer i forskellige farver og er fremstillet af forskellige stoffer. De varierer, alt efter hvilke materialer din bils motor er lavet af. BMW’er har typisk brug for kølemidler, der er egnet til at arbejde med stål, aluminiumslegeringer, kobber, gråt støbejern, messing og plastik.
Nogle af de bedste kølemidler til BMW’er omfatter bl.a:

  • BMW frostvæske/ kølevæske 81 22 9 407 454 Blue Concentrate
  • BMW Antifreeze/ Coolant 82 14 2 209 769 – Genuine Blue
  • BMW Antifreeze/ Coolant 82 14 1 467 704 – Grå
  • Zerex G-05
  • Glysantin G48

Sådan vælger du den rigtige BMW-kølevæske

De fleste fora, anmeldelser og indædte BMW-fans siger altid, at det vil slå køretøjet ihjel, hvis du bruger et kølevæske, der ikke er fra BMW, på din BMW. Men er det sandt?
BMW-køretøjer har brug for et kølemiddel, der fungerer godt med både plastik og aluminium, da begge disse materialer er til stede i din typiske BMW-motor. De fleste andre kølemidler fungerer f.eks. bedre med jern-, kobber- og messingbaserede motordele.
Et godt kølemiddel, der fungerer vidunderligt med aluminium og plastik, er Glysantin G48 eller Zerex G-05.
Mange mennesker skelner kølemidler ud fra farver, men farven siger ikke alt om den hellige væske, der holder vores køretøjer i orden. Dog er både grønne og “europæisk blå” typer kølemidler okay til den gennemsnitlige BMW. Hvis du undrer dig over, hvad forskellen er, kommer farveændringen fra den teknik, der bruges til at danne disse væsker.

Hvad skal en god BMW-kølevæske være?

De fleste ældre BMW-biler har et kølesystem, der kræver, at de skal fyldes med kølemidler af et velrenommeret mærke baseret på ethylenglycol. Generelt gælder det, at du uanset bilens produktionsår skal undgå kølemidler med nitrid eller fosfat i, da de er de vigtigste korrosionskatalysatorer for metallerne i din bils motor.

  Er BMW en superbil?

Gode BMW-kølemidler skal kunne:
● Beskytte de forskellige metaller i motoren mod korrosion – stål, aluminiumslegeringer, gråt støbejern, lodde, messing og kobber
● Garantere tilstrækkelige køleniveauer til motoren
● Forebygge sammenklumpning af for meget silicagel i systemet, hvilket i sidste ende kan tilstoppe det
● Sikre, at systemet fungerer korrekt i de koldere vintermåneder. (Frostvæske)

Hvad betyder kølevæskens farve?

Kølemidler, der er fremstillet ved hjælp af additivteknologi (IAT), er for det meste grønne i farven, mens de orangefarvede kommer fra enten additivteknologi eller organisk syre-teknologi (OAT). Gule kølemidler kommer fra Hybrid Organic Acid Technology og lyserøde fra Phosphated Hybrid Organic Acid Technology, hvilket også kan give dig et blåt kølemiddel i sidste ende.
De forskellige farver kan være forvirrende, men det bedste valg for en BMW er at blande den nye blå kølevæske med ældre grøn kølevæske. Fordelene ved blå kølervæske er, at den beskytter metallerne i din bils system mod korrosion og beskytter dine aluminiumsdele mod de høje temperaturer, som din motors ydeevne når op på.
Vigtig bemærkning: Du må ikke vælge din kølevæske udelukkende på baggrund af farven. Tjek med en mekaniker, eller begræns dine indkøbsmuligheder til kølemidler, der anbefales af din bilforhandler eller producent. De kølemidler, de bruger, skal opfylde de specifikke krav til din bilmotor, som bestemmes af de materialer, der anvendes i fremstillingen.

Top 3 bedste kølevæskemærker til BMW’er

BMW er en enorm bilproducent, der har frigivet omkring 2,5 millioner køretøjer om året i de sidste par år. Det betyder, at servicering af kun BMW’er kan være en separat forretning for iværksættere. Mange har udviklet specifikke kølemidler, der er designet specielt til BMW’er. Nogle af disse er godkendt af BMW til brug. Sørg for altid at købe et godkendt kølemiddel og frostvæske.

  Porsche vs. BMW: Pålidelighed

BMW frostvæske/ kølevæske 81 22 9 407 454 – Blå koncentrat

Dette er en helårs frostvæske, der både er fosfatfri og er monoethylenglycol- og aminbaseret, hvilket gør den perfekt egnet til næsten alle BMW’er. Selv om denne kølevæske er fremstillet specielt til BMW’s behov, er den også et godt valg til Porsche, Hondas, Land Rovers, Jaguars og Ford’er.
Det giver en meget høj rustbeskyttelse, og det er en af hovedårsagerne til, at de fleste producenter anbefaler det. Det er fremragende til brug i jern- og aluminiumsmotorer og er kompatibelt med bilkølere.

BMW Antifreeze/ Coolant 82 14 2 209 769 – Genuine Blue

Det bedste valg af mange anmeldere er denne kølemiddel frostvæske, som kommer i en en liters flaske. Den hævder at passe til alle BMW-modeller, men sørg for at tjekke specifikationerne for din bils motor, før du vælger den. Producenten af kølemidlet anbefaler at fortynde det med 50/50 destilleret vand, før du fylder din bils system med det.

BMW Antifreeze/ kølevæske 82 14 1 467 704 – Grå

Dette er en af de mest solgte frostsikre kølevæske, der passer til de fleste BMW’er. Den smører i høj grad din bils vandpumpe og beskytter din motor mod korrosion. Det passer især godt til koldere klimaer og vil gøre det rigtig godt mod frysning af din bils motor.
Det er en typisk blå BMW-kølevæske, der virker til de fleste BMW’er og er produceret af mærket selv. Det bruges bedst, når det blandes i et 50/50-forhold med destilleret vand.

  Hvad er den bedste BMW-serie?

Kølemiddel FAQ

Er det i orden at bruge en normal ikke-BMW-kølevæske på din BMW?

BMW’er er kendt for at have meget følsomme kølevæskesystemer. Forskellige kølemidler er fremstillet til at servicere forskellige typer materialer i et givet køretøjs motor. Generelt set kan du bruge ethvert kølemiddel, der opfylder de krav til din bils motor, som er anført i din bils instruktionsbog. Det er dog sikrere at holde sig til et BMW-godkendt kølemiddel i stedet for at løbe nogen risiko med din bils motor.

Kan jeg bruge Zerex G-48 Formula Full Strength som kølevæske til min BMW?

Ja, Zerex G-48 er et af de bedste kølemidler til BMW-biler. Den er beregnet til både benzin- og dieselmotorer og indeholder meget lavt silikatindhold og et godt pH-niveau. Det er udviklet med en anti-fosfat-teknologi, som gør det muligt at beskytte alle metaller, der anvendes i fremstillingen af en typisk BMW-motor.

Hvor ofte skal du skifte kølevæske i din BMW?

Generelt foreslår eksperter, at du skifter kølevæsken i din BMW hvert andet til tredje år, afhængigt af om du kører meget i bilen eller ej. Sørg for at vælge det bedste og mest velegnede produkt til din bils behov.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z