Porsche vs. BMW: Pålidelighed

Porsche vs. BMW: Pålidelighed

Både Porsche og BMW har længe været en del af klubben af de bedste luksusbilmærker. Luksus- og komfortmæssigt er de ret sammenlignelige i segmentet. De krydsede lignende kasser, når det kommer til ydeevne og ønskværdighed samt.

Men der, hvor de adskiller sig, er pålideligheden, for Porsche er faktisk uovertruffen i forhold til sine tyske luksusrivaler, hvis den vedligeholdes korrekt. Nogle specifikke Porsche-modeller som 911 eller Cayman/Boxster-modellerne købes også normalt af bilentusiaster, der passer bedre på deres biler.

Porsches pålidelighed og holdbarhed er faldet en smule i de sidste par år på grund af stigningen i antallet af tilgængelige modeller, og nogle af de mere populære Cayenne- og Macan-modeller er ikke lige så robuste som en 911-model. Men hvis de vedligeholdes korrekt, er Porscher normalt mere pålidelige.

Dermed ikke sagt, at BMW’er ikke tilbyder en anstændig pålidelighed, men det er bare ikke på samme niveau som Porsche. Disse biler er lavet effektivt, men de er svære at arbejde på. De er normalt ikke lavet med tanken om, at en almindelig person skal arbejde på deres biler, men kræver specialiserede mekanikere.

Porsche pålidelighed

Hvis man tager et uvildigt kig, på en større skala, er Porsches pålidelighed helt sikkert en af mærkets stærke sider. Dets pålidelighedsvurderinger har altid ligget over gennemsnittet.

En luksusbil er normalt meget mere kompleks end en almindelig bil af et forbrugermærke. Det betyder, at en Porsche eller en BMW altid vil tilbyde flere funktioner end en Honda eller Toyota. Den øgede kompleksitet fører til, at luksusbiler er mere tilbøjelige til at være upålidelige.

For et par år siden var Porsches pålidelighed en smule tvivlsom, men de seneste rapporter tyder på, at Porsche faktisk er tilbage i kampen om titlen som pålidelig bil. Porsche har nemlig opnået en topplacering i J.D. Power Dependability Study med en stjerneklassificering på 5 stjerner for pålidelighed.

  Hvorfor har BMW-chauffører et dårligt ry?

Nogle modeller som Cayenne eller Panamera klarer sig ikke så godt, men det gør 911-, Cayman/Boxster-modellerne. Så meget, at de stadig har formået at skubbe mærket til en topplacering. Denne bedrift er ret imponerende, for for få år siden var Porsche ikke i nærheden af toppen.

Almindelige Porsche-problemer

Nogle af de mere almindelige problemer, som Porsche-ejere normalt står over for, er olielækager. Nogle gange kan Porsche-oliespild være en smerte at reparere, hvis de kommer fra de bageste hovedtætninger, hvilket betyder, at du er nødt til at tage gearkassen ud for at nå den.
Andre problemer som et lavt eller ikke-fungerende batteri, der nogle gange kan plage nogle Porsche-modeller, men det skyldes for det meste, at Porsche-modeller ikke køres så ofte.
Hvis du belaster koblingen på en manuel Porsche, kan du også ende med at få behov for en tidlig koblingsudskiftning.

BMW Pålidelighed

BMW’er kan på den anden side ikke matche Porsche med hensyn til pålidelighed. BMW har udviklet mange luksusbiler med mange funktioner. Ligesom andre lignende biler vil du næppe støde på et luksusmærke, der også er pålideligt, udover Lexus selvfølgelig.
BMW rangerer normalt lavere sammenlignet med Porsche på næsten alle nyere pålidelighedstabeller. Men der er masser af udsving mellem de forskellige hitlister. BMW rangerer på nummer 8 i JD Power-ranglisten, mens Porsche indtog førstepladsen.
BMW har lidt af et ry for upålidelighed, og nogle mener også, at BMW tjener de fleste af sine penge på reservedele og vedligeholdelse og ikke på omkostningerne ved nye biler. De tror, at BMW-biler er upålidelige med vilje for at tjene flere penge, men det er ret ubegrundet, fordi BMW’er har gennemsnitlige ejer-/vedligeholdelsesomkostninger.
Selv om en BMW måske er mere upålidelig end en Porche, koster det mindre at vedligeholde en BMW. Hvis man tager vedligeholdelsen med i betragtning, er prisen for at eje en BMW eller en Porsche nogenlunde sammenlignelig. Uanset mærke eller model vil korrekt vedligeholdelse sandsynligvis øge pålideligheden af enhver bil derude.

  VW vs Mercedes: Pålidelighed

Almindelige BMW-problemer

Almindelige BMW-problemer er problemer med motorens kølesystem, olielækager, vibrationer i rattet, slitage i interiøret og nogle elektriske problemer. De fleste BMW-ejere står over for disse problemer, hvis de ejer deres bil i en længere periode, men det er forventeligt med næsten alle bilmærker.
Nogle af disse problemer kan løses ret billigt, og nogle af dem kræver, at du tager bilen til et serviceværksted. Det er også værd at nævne, at nogle modelspecifikke problemer ikke er opført her.
Lad ikke disse problemer afskrække dig fra at købe en BMW, hvis det er din drømmebil. Hvis du vedligeholder din bil som anbefalet, vil du sandsynligvis få glæde af en BMW i mange år.

FAQ-afsnit

Hvor længe holder BMW- og Porsche-modeller?

Selv om nogle måske nogle gange vil betragte disse køretøjer som upålidelige, kan de holde i hundredtusindvis af kilometer, hvis du passer godt på din Porsche eller BMW. Og det er tilfældet med mange tyske biler, herunder Audi, VW og Mercedes.
Nogle gange kan de måske virke for dyre at vedligeholde, og at de går alt for ofte i stykker, men det er heller ikke ualmindeligt at høre historier om en Mercedes, Porsche, BMW eller Audi med 200.000 kilometer. Disse biler er pengene værd.
Hvis værdiforringelsen lokker dig til at købe en af disse biler efter et par år, skal du bare sørge for, at den er i god stand og holde den velholdt, og hvem ved, hvor længe den kan holde.

  Hvad er de bedste elbiler med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Hvordan er vedligeholdelsen på BMW og Porsche?

Porscher går ikke så ofte i stykker som BMW’er, men når de gør det, er de dyrere at reparere. Nogle mener endda, at de øgede vedligeholdelsesomkostninger, der er forbundet med en Porsche, i nogen grad fjerner dens pålidelighed, der ligger over gennemsnittet.
Porsches årlige serviceregninger strækker sig nogle gange over 1-2.000 dollars, mens BMW’s årlige serviceregninger er noget billigere. Det afhænger alt sammen af, hvad der skal repareres, men generelt bør en BMW koste mindre at vedligeholde årligt.

Skal jeg købe en Porsche eller en BMW?

Nogle vil måske argumentere i logikken bag at vælge en Porsche eller en BMW i stedet for en mere pålidelig model som f.eks. en Lexus. Lexus-modellerne ligger konsekvent i toppen af hitlisterne for pålidelighed og holdbarhed i luksussegmentet. Men der er ingen japanske mærker, der for alvor kan tilbyde det, som BMW, Audi, Mercedes og Porsche gør.
Du skal ikke lade dig afskrække af denne artikel, hvis du er interesseret i at købe en BMW eller en Porsche. Hvis du gør din due diligence og vedligeholder bilerne korrekt, er de begge fantastiske mærker. Du bør måske vælge en Porsche, hvis du lægger vægt på et stærkere varemærke eller mere sporty muligheder, eller gå efter BMW, hvis du foretrækker hurtige sedvaner eller SUV’er.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z