Ford Focus C Max 1.6 TDCI problemer

Ford C Max

Ford Focus C-Max 1.6 TDCI-motoren er en pålidelig og holdbar motor med fremragende ydeevne. Men som enhver anden motor har den brug for ordentlig pleje og vedligeholdelse for at holde. Når det er sagt, hvad er så problemerne med Ford Focus C-Max 1.6 TDCI?

Almindelige problemer med Ford C Max 1.6 TDCI-motoren er overophedning af motoren, kulaflejringer, problemer med tændingssystemet og svigtende brændstofinjektorer. Derudover har flere ejere rapporteret, at motoren har haft defekte generatorer, svigtende knastremme og lejer samt funktionsfejl i turboladeren.

Hvad er de almindelige problemer med Ford Focus C Max 1.6 TDCI-motoren?

Overophedning af motoren

Dette problem påvirker ikke kun denne motor, men de fleste Ford-motorer. Flere ejere har tidligere klaget over, at motoren overophedes, hvilket fører til forskellige problemer. Det største problem, der får motoren til at overophede, er det lave kølevæskeniveau. Som et resultat overophedes topstykket, revner og lækker olie.

For at løse dette problem bliver ejeren nødt til at fylde kølevæske på motoren. Hvis motoren taber en usædvanlig mængde kølevæske, er det vigtigt at diagnosticere bilen og løse det underliggende problem.

Ophobning af kulstof

Et andet almindeligt problem med Ford C-Max 1.6 TDCI-motoren er ophobning af kulstof. Dette problem er almindeligt i motorer med direkte indsprøjtning, og 1,6 TDCI er ikke en undtagelse. Motorer med direkte indsprøjtning er kraftfulde, effektive og har lave emissioner. Men når man har kørt i bilen i lang tid eller på kortere strækninger, vil kulstoffet hobe sig op og forårsage flere problemer som fejltænding, effekttab og ujævn tomgang.

For at løse dette problem skal ejeren rense kulaflejringerne eller hyre en professionel mekaniker til at gøre det. Desuden er det vigtigt at køre længere ture i bilen, så der kan forbrændes tilstrækkeligt brændstof.

  Citroën C4 Picasso - Almindelige problemer & fejl

Problemer med tændingssystemet

Som de fleste Ford-motorer har tændingssystemet på denne bil også masser af problemer. Ikke desto mindre er de fleste af disse problemer forårsaget af dårlige eller slidte tændrør og tændspoler. Da denne motor er turboladet, slides tændrørene og tændspolerne hurtigere, hvilket forårsager flere problemer.

Det er vigtigt at inspicere og skifte tændrør for hver 40.000 miles eller tændspoler for hver 50.000 miles. Hvis man ikke gør det, kan det føre til problemer som dårlig ydelse, fejltænding og ujævn tomgang. Dette problem kan afhjælpes ved at udskifte de dårlige tændrør og tændspoler.

Brændstofinjektorer, der svigter

Hvis din Ford C-Max 1.6 TDCI-motor ikke starter, kan du have et problem med brændstofinjektorerne. Når brændstofinjektoren har kørt mange kilometer, kan den begynde at blive slidt og svigte sin funktion. Men i nogle tilfælde kan den være forurenet, og så fungerer den ikke optimalt. For at løse dette problem er du nødt til at udskifte de defekte brændstofinjektorer.

Svigtende kamrem og lejer

Hvis din motor har fejltændinger, er svær at starte, eller du bemærker en ujævn tomgang, så har du en svigtende eller dårlig kamrem og lejer. Som de fleste motordele bliver disse dele også slidt eller beskadiget. Hvis du bemærker et af ovenstående tegn, skal du udskifte den defekte kamrem og lejerne.

Fejl i turboladeren

Et andet Ford C Mx 1.6 TDCI-problem, der overses, er turboens funktionsfejl. Dette problem opstår på grund af tilstopning af kulstof i turboen. Som et resultat fører det til et blokeret olietilførselsrør.

  Er Ford C Max en god bil?

Dette problem kan løses ved at rense olietilførselsrøret. Men hvis røret er beskadiget, skal det udskiftes.

Defekte generatorer

Generatoren hjælper med at omdanne mekanisk energi til elektrisk energi med en vekselstrøm. Men generatoren kan også blive defekt på grund af beskadigede ledninger, et defekt bilbatteri eller en defekt smeltesikring.

For at løse dette problem skal du først løse de underliggende problemer. Men hvis generatoren er dårlig, skal du også udskifte den.

FAQ

Er Ford Focus C Max 1.6 TDCI-motoren pålidelig?

Ja, Ford Focus C-Max 1.6 TDCI er en af de mest pålidelige Ford-motorer på markedet. Ifølge WhatCars pålidelighedsundersøgelse endte Ford C Max på tredjepladsen, hvilket gør den til en af de mest pålidelige MPV’er i Storbritannien. Den fik en samlet score på 95%, hvilket er fremragende.

Hvor mange kilometer kører Ford C Mx 1.6 TDCI-motoren?

Ford 1.6 TDCI-motoren er en af de mest pålidelige Ford-motorer på markedet. Så hvis denne motor vedligeholdes og plejes korrekt, kan den holde i mere end 200.000 miles. Men for at det kan ske, skal ejeren også have gode kørevaner.

Er det dyrt at vedligeholde Ford 1.6 TDCI-modellen?

Det er billigt at vedligeholde Ford C-Max 1.6 TDCI-motoren, da den ikke har mange problemer. Derfor, hvis denne bil er godt vedligeholdt og passet på, vil den holde i lang tid og ikke koste meget at vedligeholde. I gennemsnit skal ejeren af denne bil være klar til at bruge mellem $200 og $400 på at vedligeholde den årligt. Men hvis der er alvorlige problemer, kan det koste mere.

  Er Ford Edge en god bil?

Hvor mange hestekræfter har Ford C-Max 1.6 TDCI-motoren?

Ford C-Max 1.6 TDCI-motoren fås med to forskellige hestekræfter. Den første og billigste variant har i alt 94 hk ved 3600 o/min og et drejningsmoment på 170 lb-ft ved 1500 til 2000 o/min. På den anden side producerer den anden variant op til 113 hk ved 3600 o/min og et drejningsmoment på 210 lb-ft ved 1750 til 2500 o/min.

Er Ford TDCI en god motor?

Ja, Ford C Max TDI-motoren er god, da den giver fremragende ydelse og registrerer færre problemer. Derudover er denne motor pålidelig og effektiv. Desuden har den en fremragende brændstoføkonomi med mindre emissioner end de fleste af sine konkurrenter. Og da det er en dieselmotor, vil den holde i meget lang tid.

Afsluttende tanker

Ford Focus C Max 1.6 TDCI-motoren er måske nok pålidelig og effektiv, men den har også flere problemer. De mest almindelige problemer er overophedning af motoren, fejl i turboladeren, ophobning af kulstof, svigtende brændstofinjektorer og defekte generatorer.

Ikke desto mindre er dette stadig en fremragende motor med stor ydeevne og holdbarhed. Med god pleje og vedligeholdelse kan denne motor sagtens køre mere end 200.000 km.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z