Citroën C4 Picasso – Almindelige problemer & fejl

Citroën C4 Picasso - Almindelige problemer & fejl

Citroën C4 Picasso er en MPV-femdørs familiebil, der lægger vægt på plads, komfort og brugervenlighed. Den var i produktion mellem 2006 og 2018, hvor den blev erstattet af C4 Space Tourer. Citroën C4 Picasso er stadig en rigtig populær bil i Europa, fordi den tilbyder mange moderne familievenlige funktioner, som gør, at du føler dig sikker og komfortabel.

Når det kommer til pålidelighed, er C4 Picasso over det hele, da nogle modeller har en tendens til at være bedre end andre. Uanset hvad kan vi sige, at hvis du vil have glæde af en sådan, skal du holde den i god stand, da problemer på disse kan lægge sig sammen med tiden, hvilket nemt kan resultere i en masse mere alvorlige problemer.

De mest almindelige Citroën C4 Picasso problemer er forbundet med bremserne, udstyret, det elektriske, utætheder og gearkassen. Nogle af disse problemer er værre end andre, f.eks. brændstoflækager og problemer med bremserne. Hvis disse ikke bliver repareret tidligt nok, kan de gøre bilen grænsende til at være uanvendelig og ekstremt usikker.

Alt i alt er der ingen grund til, at du ikke bør overveje en af disse som din brugte familietransporter, da der er mange gode funktioner, du kan drage fordel af. Hvis det er tilfældet, skal du sørge for at foretage en inspektion før købet, da du ikke ønsker at risikere problemer, som du ikke engang er klar over eksisterer.

Citroën C4 Picasso – Problemer med bremser

Citroën er et af de mærker, der ofte lider af lignende problemer uanset model eller modelår. Mange Citroën-modeller har lidt, lider og vil sandsynligvis lide af bremserelaterede problemer, hvoraf nogle endda har fået Citroën til at tilbagekalde C4 Picasso helt og holdent. Det værste potentielle problem er relateret til den bageste bremsekaliber, som kan give slip, efter at du har aktiveret parkeringsbremsen, og få bilen til at rulle.

  Er Citroën C3 Aircross en god bil?

Dette kan ende katastrofalt, hvis bilen af indlysende årsager befinder sig på en skråning eller en nedkørsel. Mange ejere har også rapporteret, at C4 Picasso har tendens til at lide af problemer med bremsetrykket efter nogle få års brug, hvilket gør det svært for bilen at standse på en logisk afstand.

Citroën C4 Picasso – Udstyrsproblemer

Citroën C4 Picasso er ikke en luksusbil, men den får overraskende mange high-end features, som gør den lettere at leve med. Et godt eksempel på det er det store soltag, som burde gøre dit liv lettere, men det ser ud til, at det også kan gøre dit liv meget sværere, fordi glaspanelet er kendt for at kunne løsne sig på grund af forkert støbning.
Sikkerhedsselerne er også et ømt punkt for mange Citroën-modeller, og C4 Picasso er ikke anderledes. Nogle klager over, at sikkerhedsselerne slides lidt for hurtigt, mens andre har rapporteret om problemer med bæltespændet, som ikke vil låse sig fast med sikkerhedssædemekanismen.

Citroën C4 Picasso – Elektriske problemer

Vi har allerede nævnt, at C4 Picasso lider af en lang række problemer, som også findes i mange andre Citroën-modeller. Elektriske problemer er også mere eller mindre de samme, da alle Citroën-modeller fra denne æra lider af elektriske problemer, især efter et par års brug. De mest almindelige elektriske problemer er relateret til vinduesviskere, lyssystemet og batteriet.

  BMW M440i - Almindelige problemer & fejl

Startmotoren er også et kendt problem for C4 Picasso, da den ofte ikke formår at starte bilen op. De fleste kilder angiver, at dette problem skyldes et problem med ledningsnettet. Alt i alt er der mange andre potentielle elektriske problemer, men disse er de mest almindelige.

Citroën C4 Picasso – Utætheder

Et af de værste problemer med Citroën C4 Picasso er dem, der er relateret til brændstoflækager. Det er ret indlysende, at brændstoflækager kan forårsage en masse uønskede problemer, hvor det værste af dem er, at bilen bryder i brand. Disse problemer er for det meste forbundet med C4 Picasso-modeller med dieselmotor, især dem, der er bygget mellem juli og oktober 2010.

Det er kendt, at brændstoffet chafe er kendt for at afbryde sig selv og forårsage en massiv brændstoflækage. Hvis din bil er bygget i denne periode, skal du derfor være meget opmærksom på chafe.

Citroën C4 Picasso – Problemer med gearkassen

C4 Picasso leveres med en temmelig kontroversiel EGS automatgearkasse, som bestemt ikke er til alles smag, selv når den fungerer uden problemer. Mange ejere har rapporteret om, at gearkassen er langsom, urolig, hård og tøvende.

Mange ejere har dog også rapporteret om problemer med koblingen, som kan have behov for udskiftning, selv før bilen når et betydeligt antal kilometer.

FAQ-afsnit

Er Citroën C4 Picasso et godt køb?

Hvis du er interesseret i at købe en forholdsvis stor familiebil, der vil gøre sit arbejde uden besvær og samtidig være virkelig uopsigtig og under radaren, så er C4 Picasso den perfekte bil for dig. Fordi den tilbyder så meget plads, og fordi den koster så lidt, som den gør, er C4 Picasso en virkelig populær familiebil på 2. håndmarkedet.

  Almindelige problemer med Volvo S40

På den anden side, hvis du ikke kan lide MPV’er, vil du heller ikke kunne lide C4 Picasso. Det er en bil, der ikke gør noget særligt, den går bare sin gang, som om den ikke er noget. Den er ikke sjov at køre, den er ikke sjov at se på, og den er på ingen måde luksuriøs.

Hvor længe kan en Citroën C4 Picasso holde?

Det er virkelig svært at vurdere, hvor længe en bil kan holde, men vi kan med sikkerhed sige, at C4 Picasso bør holde mindst 100.000 til 200.000 miles uden at have brug for et større eftersyn, hvis du holder den i god stand. Denne bil har brug for konstant vedligeholdelse, men det positive ved det er, at bilen kommer til at tjene dig længst muligt, samtidig med at den slet ikke er dyr.

Hvorfor indstillede Citroën C4 Picasso?

Citroën C4 Picasso kom til enden af sin levetid, så Citroën har ikke rigtig indstillet den så meget som at bilen var ved at være lidt gammel. Citroën erstattede C4 Picasso med C4 Space Tourer, som grundlæggende er den samme bil, men med en lang række opdateringer for at modernisere den.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z