Er Citroën C3 Aircross en god bil?

Er Citroën C3 Aircross en god bil?

Citroën C3 Aircross er en femdørs familie MPV, der stadig sælges i Europa, Latinamerika og Kina. Citroën bragte ikke C3 Aircross til det amerikanske marked, men Citroën har alligevel været fraværende fra det amerikanske marked siden 1970’erne. C3 Aircross er en velafbalanceret bil for en MPV, men er Citroen C3 Aircross en god bil?

Citroen C3 Aircross er en rigtig god bil for det, den er, fordi den tilbyder alt det, en familie kan have brug for. De motorer, der tilbydes, er ret raffinerede og virkelig effektive, men de er ikke de mest kraftfulde MPV-motorer derude. Bilen ser anstændig ud indvendigt og udvendigt, især de højere modeller, som kommer med en anstændig mængde udstyr.

Køreoplevelsen er mere eller mindre den samme som med enhver anden MPV derude, hvilket er præcis, hvad de fleste mennesker ønsker. Bilen er ret blød og kan klare vejbølger rigtig godt. Pålidelighedsmæssigt er C3 Aircross okay, men der er nogle problemer, som vi vil nævne, og som du bør overveje, hvis du er interesseret i at købe den.

Værdimæssigt er C3 Aircross virkelig god for det, den er, da den både er opnåelig at købe og billig at køre. Praktiskheden er god, som det er tilfældet med alle biler fra dette segment. Bilen har plads nok til alle, og bagagerummet er også mere end rigeligt.

Citroen C3 Aircross – Drivlinjen

Citroen C3 Aircross kommer med et par diesel- og benzinmotorvarianter. Tidligere C3 Aircross kommer kommer kommer med enten 3-cylindrede eller 4-cylindrede små fortrængningsmotorer med en effekt, der svinger mellem 82 hk og 130 hk for den kraftigste 1,2L-motor. Dieselmotorerne spænder fra 1,5L til 1,6L 4-cylindrede enheder med enten 100 hk eller 120 hk.

  Citroën C1 - Almindelige problemer & fejl

Den nyere faceliftede nuværende C3 Aircross leveres med en 1,2L 3-cylindret motor med en effekt på enten 110 hk eller 130 hk. Den får også en enkelt dieselmotor, en 1,5L 4-cylindret motor med enten 100 hk eller 120 hk. Alle enheder har forhjulstræk og kan fås med enten den manuelle standardgearkasse eller den opgraderede automatiske gearkasse.

Effektiviteten er rigtig god, da C3 Aircross kan give op til 55 MPG for de bedste dieselmotorer eller omkring 45 MPG for benzinmotorer. Alt i alt er motorerne i C3 Aircross effektive, jævne og ret støjsvage, hvilket får C3 til at føles virkelig raffineret og velafrundet.

Citroen C3 Aircross – Design og chassis

C3 Aircross blev først afsløret i begyndelsen af 2010’erne, da den erstattede C3 Picasso. Aircross blev præsenteret som en mere ungdommelig, mere futuristisk og mere moderne udseende version af C3 Picasso. Som sådan er den udvendige styling en smule mere spændende, mens interiøret fik en kraftig ombygning, som fik det til at se en smule mere cool ud.

C3 Aircross kører stort set som enhver anden familie MPV, hvilket betyder, at den er komfortabel i en god grad. Det er på ingen måde en luksusbil, men den gør det godt for de fleste mennesker. Den ruller ind i hjørnerne, og den oplever meget karrosserirulning, hvilket man normalt får med familie MPV’er.

Citroen C3 Aircross – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, er C3 Aircross okay. Den lider dog af nogle få problemer, som er fælles for mange andre Citroen-modeller. Disse problemer omfatter problemer med enten injektorer eller injektorsensorer, som forårsager motorfejl og ujævn tomgang. Tab af acceleration skyldes en række årsager som f.eks. snavsede filtre og luftmassestrøm/O2-sensorer.

  Citroën C3 Aircross - Almindelige problemer & fejl

Problemer med styretøjsjustering og dækslid er også ret almindelige med C3 Aircross-modeller ud over visse problemer med transmissionen. Endelig er bilens elektriske systemer kendt for at fejle på mange C3 Aircross-modeller.

Citroen C3 Aircross – Værdi og praktiske egenskaber

Værdimæssigt er Citroen C3 Aircross mere end god, da mange af disse modeller kan fås til en virkelig opnåelig pris, især på 2. håndmarkedet. Der er ikke så mange udstyrsniveauer at vælge imellem, og det giver mening at gå efter en fuldt udstyret model, da dette er den type bil, som de fleste mennesker har tendens til at beholde i et stykke tid. Den gør alt, hvad du har brug for fra en familiebil, så hvorfor skifte den ud?

Praktiskheden er også rigtig god, fordi bilen har masser af siddepladser og bagagerum. Overblikket er godt, og det samme er ergonomien og betjeningselementerne i bilen. Bilen er nem at komme ind og ud af, og det er virkelig nemt at montere en barnestol i den.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Citroen C3 Aircross?

Hvis du er på udkig efter en pænt proportioneret familietransporter, der hverken er for stor eller for dyr, kan Citroen C3 Aircross være den perfekte bil for dig. Det er en velafbalanceret bil takket være dens pakke af sofistikerede og effektive motorer, moderne design både indvendigt og udvendigt og nok udstyr til at tilfredsstille selv de nørdede kunder.

  Citroën C3 Picasso - Almindelige problemer & fejl

På den anden side er det måske ikke en spændende bil for nogle, og det er bestemt ikke en luksusbil på nogen måde. Biler som C3 Aircross er designet til folk, der ønsker praktisk anvendelighed, brugervenlighed og overkommelige priser, da disse biler er ret billige at køre med hensyn til brændstofudgifter.

Er Citroen C3 Aircross en sikker bil?

Citroen C3 Aircross er en certificeret 5-stjernet sikkerhedsklassificeret bil, hvilket betyder, at den nemt opfylder alle moderne sikkerhedsstandarder. Det er en bil med topmoderne kollisionsbeskyttelsessystemer, der er designet til at holde dig og dine passagerer sikre under en kollision.

Den er også udstyret med et væld af softwares sikkerhedsfunktioner, som ikke kun hjælper dig i tilfælde af en ulykke, men som også forsøger at undgå den, hvis det er muligt.

Er Citroen C3 Aircross en SUV?

Citroen C3 Aircross er ikke en SUV, det er en MPV (multi-purpose vehicle) til familier, fordi den nemt kan transportere både personer og last. Den fås heller ikke med et AWD-system, hvilket ikke ligefrem er noget, man forventer af en SUV.

Forkortelsen “SUV” står for “Sport Utility Vehicle”, og C3 er hverken sportslig eller utilitaristisk, i hvert fald ikke som ægte SUV’er er det.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z